pátek 13. října 2017

Stellinčina knihovna: Moje jméno / Originální knihy

Tuhle knihu už jste měli možnost vidět v jednom z deníků miminka. Slíbila jsem, že vám ji nafotím i na blog. Knihu Moje jméno (autor Julita Gratowa) si pro svoje miminko (nebo někomu jako dárek) můžete nechat vyrobit na webu originalniknihy.cz, kde mají opravdu velký výběr pohádkových knih i pro větší děti, které se v knize stanou hrdiny příběhu.
V knize Moje jméno se zvířátka dozví o narození miminka a skládají s pomocí skřítků a víl jeho/její jméno a příjmení. Na samém začátku knihy můžete miminku napsat věnování a vložit fotografii. Já jsem se rozhodla použít naší společnou fotku od Anny Ulman z novorozeneckého focení.

 A příběh může začít...
Kromě jména a příjmení je v knize uvedeno i datum narození a místo bydliště miminka. Vyplnit si také můžete různé zdrobněliny jména, které na konci vykřikují zvířátka po tom, co sestaví celé jméno: "A budeme jí říkat: Stellinka, Stellí...".
Když mi přišla nabídka nechat si pro miminko vytvořit originální knihu, byla jsem nadšená a neváhala jsem ani minutu. Je to opravdu skvělý nápad a krásná památka. Navíc se díky knížce s Tobíkem a později i se Stellinkou naučíme nové básničky (autor Lenka Šimková) o zvířátkách a později můžeme trénovat i písmenka!
Knihou vás provází nádherné ilustrace Ivety Autratové, setkáte se se zvířátky jak z našeho kraje tak s těmi exotickými.
A další originální knihy...
Knížka je opravdu roztomilá, krásně osobní, moc se nám všem líbí! Berte tenhle článek ode mě zároveň i jako jeden z prvních tipů na vánoční dárky. Také by mě totiž jako malou holčičku bavilo číst knihu, ve které bych byla princeznou. ;)
Jak se vám tenhle nápad líbí?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥