pondělí 14. března 2016

Tobískova knihovna: Hugo z hor / audiokniha

Jedna z věcí, kterou mě naučil můj muž, je poslouchat audioknihy. Jsem typ člověka, který má rád na práci, tvorbu, učení ticho a klid. I když normálně dokážu dělat více věcí najednou, s tímhle mám problém. Pustit si ale audioknihu před spaním - to miluju! (miluju i čtení, ale občas na něj po protancovaném dni okolo Tobíka nemám energii a navíc čtu ráda v posteli, kde večer už nechci kluky rušit) Poslouchali jsme různé povídky, Verna, Wericha, sem tam i nějakou tu detektivku nebo horor. 
Od té doby, co máme Tobíka, posloucháme společně hodně pohádky a to nejen před spaním, ale občas i přes den - při hraní. Je ve věku, kdy ho v knížkách baví spíš jen rychle listovat, je hodně neposedný, takže mi mluvené slovo přijde jako dobrá alternativa. 
Dnes pro vás tedy mám recenzi audioknihy Hugo z hor.
Často posloucháme z mobilu přes aplikaci Audiotéka

Příběh Huga z hor můžete znát z Večerníčku. Poprvé byl vysílaný už v roce 1988. Ještě o dva roky dříve vydal Supraphon LP album a audio kazetu. Stejně jako například Maxipes Fík vzešel i Hugo z pera spisovatele Rudolfa Čechury.
Svůj hlas pohádce propůjčil nezaměnitelný Petr Nárožný. Jeho bravurní přednes způsobil, že nám pohádka na dobrou noc nedala spát, a poslechli jsme si najednou celý hodinový příběh! Jako by na mě dýchlo dětství! No kdo z vás si hned nevybaví třeba Macha a Šebestovou nebo Žofku Orangutanovou? Jeho přednes je poutavý, zaujme malého i velkého posluchače, který navíc ocení i výbornou intonaci v dramatických nebo naopak vtipných situacích.
Příběh doprovází příjemná hudba a výrazné zvukové efekty, které vás vtáhnou do děje a pomohou vaší fantazii vytvořit ucelenější obraz.
Hugo z hor je sněžný muž, kterého na své vědecké expedici v horách objeví profesor David s docentem Goliášem a rozhodnou se Huga vzít s sebou, aby ho mohli lépe studovat. Po značných peripetiích se profesorovi podaří Huga dopravit k sobě domů, kde ho seznamuje se svými dvěma dětmi Danem a Verunkou, se kterými pak Hugo prožívá nejedno nevšední dobrodružství.
Ukázku z audioknihy si můžete pustit ZDE
Audioknihy pomáhají u dětí rozvíjet fantazii, což je obzvlášť v dnešní době, kdy často vyrůstají u počítače nebo televize s mobilem/tabletem v ruce, nesmírně důležité!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥