úterý 28. února 2017

my life: Masopust 2017 a první Karneval

Měli jsme víkend doslova nabitý k prasknutí. V sobotu se u nás konal tradiční Masopust, kam jsme vyrazili v kompletní sestavě - kluci v maskách, já jako kovářova kobyla. Tobísek tak dostal příležitost poprvé vyvětrat svou masku - Ovečku Shaun. Moc mě potěšilo, že čepičku s oušky, kterou jsem mu komplet ušila, nosil na hlavě téměř celý den. Většinu fotek už jste mohli vidět na instagramu a facebookové stránce, ale věřím, že i tak se bude článek líbit.
Nejvíc mě potěšilo, že jsem si konečně splnila svůj velký sen - projeli jsme se s Tobíkem na koni. Na poníka by se sám bál, tak jsem řekla, že to zkusíme společně. Potěšilo mě, že jsem se dokázala bez pomoci vyhoupnout do sedla i s miminčí zátěží. Jeli jsme pomalu. Tobík se nejdřív bál, chtěl dolů, ale neplakal. Dokola jsem ho ujišťovala, že ho pevně držím a vysvětlovala mu, že nás koník jen chvíli povozí, pak se uklidnil. Miluje zvířata stejně jako já, ale má přirozený respekt, který rozhodně není na škodu. Věřím, že ale jednou budeme jezdit bok po boku a budou to naše nejlepší společné chvíle.
A jinak jsme se bavili s přáteli, hodně jsme jedli, pili, smáli se a užívali si krásný slunečný den!
V neděli jsme vyrazili poprvé na karneval. Masku jsem zvolila podle toho, co má Tobík rád. Na Ovečku Shaun teď musíme koukat denně před poledním spánkem, takže volba byla jasná. Nic nemá raději, takže byla velká šance, že se mu tahle role zalíbí. Chvíli byl "takovej Shaun" a chvíli "Pimmy" (Timmy je ta malá ovečka s dudlíkem, Tobík to vyslovuje s "P" na začátku), ale bylo vidět, že má opravdu radost a že té hře s převlekem rozumí.
Kostým se skládá z černého bodýčka, legín a mnou ušité čepičky s ouškama a vestičky s ocáskem. Masku jsem chtěla vyrobit. Ty běžně dostupné v obchodech se mi nelíbí a přijdou mi všechny strašně umělé, na jedno brdo a nedotažené. Ovečka byla strašně roztomilá a sklidila velký úspěch. Tobík vyhrál třetí místo za nejoriginálnější masku. Táta byl na nás oba moc pyšný a já mám alespoň pořádnou motivaci na příští rok. :) Samotný karneval pro něj byl zatím docela velké sousto, ale společně jsme si to užili - tančili jsme, pili džus, pobíhali po chodbách... 
Jak jste si užili poslední únorový víkend vy?
 

2 komentáře:

  1. Super, moc se to povedlo. My jsme bohužel karneval letos prošvihli, protože byl Richard nemocný :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je škoda, ale tak určitě bude příležitost třeba za rok ;) Já mám zase spíš zkušenost s tím, že se na takových akcích děti nakazí a pak to odmarodí :D Musím ale zaťukat, že se nám to letos (snad) vyhlo.

      Vymazat

Děkuji ♥