čtvrtek 4. května 2017

BABY BLOG: Jarní obutí / obuv RAK

Jak jistě víte, dlouho jsem řešila a zvažovala, jaké botičky Tobískovi na jaro pořídit. Nakonec jsem zvolila dětskou obuv RAK a myslím, že to byla ta nejlepší volba! Proč?
obuv rak gugenio.cz recenze mujfialovysvet.cz jaro 2017


Jedná se o slovenskou značku (z principu vždy raději podpořím české a slovenské výrobce než produkty, které k nám proudí po tisících z Číny). Obuv RAK má téměř 25 letou tradici. Botičky jsou certifikované a mají licenci na užívání ochranné známky Žirafa a Česká kvalita. A definitivně mě přesvědčila jejich nová kolekce dětských kožených bot v pastelových barvách (růžové Dorota&Greta pro holčičky; modré PetrPan pro kluky). Jsou prostě krásné!
obuv rak gugenio.cz recenze mujfialovysvet.cz
Vybrat si můžete jak z modelů na šněrování, tak z široké nabídky botiček na suchý zip. Lehčí variantu na teplejší část jara a léto zastupují plátěné tenisky. A pro vyloženě letní dny šijí krásné kožené sandálky.
Já jsem po dlouhém a téměř nekonečném rozhodování nakonec Tobískovi vybrala praktické tenisky na suchý zip v šedé barvě s šedou podrážkou na takové to běžné pobíhání po venku a kožené šněrovací botky ze zmiňované pastelové kolekce na parádu. :)
obuv rak ohebnost podrážka recenze mujfialovysvet.cz
Nejedná se o barefoot, nicméně botičky mají tenké a hodně ohebné podrážky. Pokusila jsem se vám to odprezentovat (viz fotografie výše). I z tohohle pohledu je tedy můžu s čistým svědomím doporučit. Mají poměrně velkou vůli - dají se hodně utáhnout i povolit, takže se nožičce krásně přizpůsobí. Tobíkovi jsem pořídila velikost 23, počítala jsem s minimálně 1cm nadměrkem, aby měl v botičce potřebný prostor. Dál se mi moc líbí, že je podrážka vpředu vyšší až přes špičku, tudíž nehrozí, že by si dítě ukoplo palec nebo botičky hned okopalo a odřelo.
obuv rak tenisky suchý zip recenze mujfialovysvet.cz
Tobík v nich za příznivého počasí pobíhá už víc jak měsíc a za tu dobu se mu krásně přizpůsobily, jsou neustále trošku ušpiněné od hlíny nebo písku (nic, co by nevyřešil mokrý hadr), ale okopané nejsou ani trošku.
RAK myslí i na nejmenší chodce. Mají opravdu široký výběr kvalitních capáčků pro děti od 1,5 roku do 2 let za velice příznivé ceny. Už se moc těším, až budeme nějaký z modelů vybírat pro miminko. :)
Jak se vám líbí?

3 komentáře:

  1. Ty PetrPan botičky jsou vážně krásné ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Nevim tedy jestli jste tu obuv diteti obula jen kvuli fotky. Aule tak jak tu boty ma je to naprosto nevhodne ;-)
    Bota ma sedet perfektne a nesmi tam byt tolik mista ... ( a i treba barefoot ma opravdu prilehat hezky ...ptz pojud je takhle jak na obrazku noha lita v bote a to je spatne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, když jsme je pořizovali, byly mu botičky ještě větší, dala jsem mu je na zkoušku. Článek jsem pak psala s několika týdenním zpožděním ;)

      Vymazat

Děkuji ♥