úterý 14. listopadu 2017

recenze: Apartmány Kocourek / s dětmi na Vysočině

Doma jsme byli jen pár týdnů (doslova) a už nás zase začali tlačit toulavý boty. Kolotoči práce, péče o děti a domácnost a nemocí jsme se proto v půlce září rozhodli dát sbohem a vyjeli jsme si užít posledních pár krásných dnů na Vysočinu do Apartmánů Kocourek. Dlouho jsem toužila navštívit některé z kouzelných míst, na které jsme teď ale měli dva požadavky. Hledali jsme místo, které je od domova vzdálené tak akorát, abychom si přišli jako na dovolené a zároveň nestrávili dva dny ze tří s dětmi v autě. A ubytování, které bude vhodné pro rodiny s dětmi, abychom si náš prodloužený víkend mohli všichni užít naplno. V Amazing Places nám naše přání pomohli splnit!

V Apartmánech Kocourek nás přivítal sám pan majitel, uvedl nás do apartmánu a s největší trpělivostí zodpověděl všechny mé dotazy, dal nám skvělé tipy na výlety, vyhověl našim přáním (bleskurychle nám na pokoj přinesl dětskou postýlku a nabídl nám ještě dětské židle a další výbavu pro děti). Mimo jiné jsem se s neskrývaným nadšením dozvěděla, že Vítkovičovi mají jedenáct včelstev. Vyrábí med, medovinu, také jablečné a aroniové víno a jablečný sirup pro děti. Všechno jsem nutně potřebovala ochutnat, a pokud se do Kocourových Lhotek někdy vypravíte, doporučuji to i vám. U medoviny mě vysloveně mrzelo, že si smím jen líznout, a to alkoholu moc neholduji.
Dlouhodobá předpověď počasí nevypadala slibně, nakonec nám ale bylo dopřáno opravdu nádherné babí léto plné sluníčka, barevného listí, kaštanů a poletujícího chmýří. Rozhodli jsme se, že se ještě vyrazíme projít po okolí, než zapadne sluníčko, okolní lesy byly plné hub, ale Tobík se během pár chvil seznámil s dětmi, které už si vesele hrály na hřištích, prolézačkách, pískovišti, jezdily po dvoře na autech a odstrkovadlech, klouzaly se a skákaly na trampolíně, takže jsme zkrátka neměli to srdce je rušit. Stella navíc spala v kočárku, takže jsme měli alespoň čas se zabydlet a relaxovat.
Trvalo to opravdu chvíli a hned jsme věděli, že jsme udělali to nejlepší, co jsme mohli. Zhruba 100km za Prahou jsme v Kocourových Lhotkách našli oázu pro rodiče s dětmi. Místo, kam si vyjedete na víkend odpočinout a je vám tam skvěle v kterémkoliv ročním období. Na jaře si můžete vypít kafíčko na lavičce před domem, děti si hrají na dětském hřišti. V létě se rozvalíte na lehátku u bazénu, vaše děti se cachtají a dovádí s ostatními. Na podzim si vychutnáte ve svíčkou provoněném apartmánu čaj a vyrazíte na výlet, vaše děti pak sbírají u domu s ostatními kaštany. V zimě si užíváte útulný vyhřátý apartmán a lyžovačku na Křemešníku (16km), pak buď děti padnou únavou, nebo se ještě s ostatními vozí na dvoře na sáňkách. A to jsem ještě nezmínila, že každý apartmán má svůj dětský koutek a na dvorku je domeček plný hraček a her.
Druhý den ráno si Tobík hrál chvíli na dvoře s dětmi, pak jsme vyrazili do jihlavské zoo, která byla na podzim úplně kouzelná. Po cestě se nám ještě poštěstilo podívat se na výlov rybníka. Měli jsme v plánu večer grilovat, ale rybího pasažéra jsme s našimi celodenními plány nakonec zavrhli. Místo toho jsme si večer pod pergolou ugrilovali krevetky a pozvali jsme i Vítkovičovi, abychom se o místě, ve kterém trávíme malou podzimní dovolenou, a jeho okolí dozvěděli co nejvíce. Pravděpodobně to bylo naše letošní poslední grilování, o to raději budeme na tento milý večer vzpomínat. Statek leží v podstatě na samotě, takže je dobré si potraviny a další nezbytnosti nakoupit dopředu nebo počítat s tím, že si v rámci nějakého výletu vše potřebné dokoupíte.
V neděli už nás sluníčko lákalo z postelí před osmou ranní a tak jsme se co nejrychleji sbalili a vyrazili jsme si ještě naposledy pohrát na dvůr. Sbírali jsme kaštany pro zvířátka, houpali se na velké zahradní houpačce, obdivovali jsme vydlabanou dýni a zvířátka z kaštanů, které vyrobily ostatní děti. Tatínkové už mezitím vytáhli lehátka a začali se vyhřívat na sluníčku. Byl to opravdu nádherný, teplý, podzimní den. A tak jsme si opět rádi nechali poradit a vyrazili jsme na Křemešník. Po cestě domů jsme ještě vyběhli na 15 minut z auta, zatímco děti spaly, a během té chvíle jsme nasbírali plný ručník hub.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥