neděle 13. října 2019

testujeme: Dettol Bezdotykový dávkovač mýdla

Neříkejte, že to neznáte? Špinavá voda teče po umyvadle, nádobka s mýdlem zatlapkaná napůl bahnem, napůl mýdlem, které vyteklo, kam nemělo. Otisky malých ručiček všude a zaschlé černohnědé kapky po celém umyvadle. Tahle zkušenost mě donutila pátrat po něčem, co by mi ulevilo od neustálého kontrolování a omývání umyvadla a plýtvání další vody na mytí po mytí. Něco malého, praktického, ne moc výrazného, co bude stát jako stráž na umyvadle, děti pod to jen strčí ručičku a nemusí to otlapkávat ze všech stran, než se jim podaří mýdlo z nádobky vykouzlit. A tak mi padl do oka Dettol Kids bezdotykový dávkovač mýdla, který zřejmě navrhl nějaký rodič s podobnou zkušeností. A v Lékárně byli tak hodní, že mi ho poslali na zkoušku. 

Nejdříve si musíte pořídit dávkovač. Součástí balení jsou baterky, samolepky a náplň, takže počáteční investice je trošku vyšší, na druhou stranu mi 220,- nepřijde jako žádná závratná suma. Náhradní náplně už si pak pořizujete samostatně a vybírat můžete ze tří druhů: Dobrodruh (66,-); Mýdlový kouzelník (89,-); Bavič (72,-). 
Po vybalení z papírového obalu, je potřeba otevřít prostor pro baterie a vyjmout červenou pojistku
Poté se jen ujistíte, že baterie sedí správně a pořádně dávkovač uzavřete. Náplň se na něj úplně jednoduše zacvakne. Vzadu najdete čudlík na zapínání a vypínaní, kterým je potřeba dávkovač zapnout.
    




Líbí se mi, že dávkovač je malý, dost minimalistický a čistě bílý s šedým podstavcem, takže třeba v naší koupelně působí dost nenápadně a v podstatě splývá s prostředím. Náplně jsou naopak hravé, barevné a voňavé, děti baví. Pokud vám to nevadí, můžete dětem dovolit dozdobit si ho samolepkami, které jsou součástí balení (arch klučičích i holčičích). Naše děti si s nimi raději nazdobily skříňku v pokojíčku, kterou mají k tomu účelu vyhrazenou.
Já jsem nadšená! Dávkovač funguje podle mých představ. Odpadlo mi přesně to úmorné otírání všeho. Děti teď mytí rukou navíc opravdu baví a nemusím jim ho dokola připomínat. Povedlo se nám z otravné povinnosti udělat zábavu! A dle ohlasů na instagramu má spousta z vás stejně příjemnou zkušenost. 
dettol kids bezdotykový dávkovač mýdla recenze
Jediné, co bych možná vytkla, že na dětské ruce je dávka mýdla poměrně velká. Jedna maminka mi psala, že mýdlo nemůže používat, protože jí hodně vysušuje pokožku rukou. Musím říct, že jsem si toho také všimla, ale nepřijde mi to nijak extrémní. A ještě jedna stížnost byla na to, že mýdlo mají doma stejně všude, protože děti ucuknou ručičkou dřív, než doteče. To ale nemůžu potvrdit, u nás se to neděje, takže asi záleží, jak staré děti doma máte. Pro tříleté a starší už je to naprosto skvělý, praktický pomocník. Ale třeba naše dvouletá Stella ho používá také bez problémů. 
Ze začátku měly děti radost a tendenci si chodit mýt ruce každou chvíli a mýdlem a vodou plýtvat. Chvíli jsem z toho byla nešťastná, říkala jsem si, že to ale určitě časem přejde. Nakonec jsem se rozhodla jim v prvních pár dnech u mytí asistovat. Po každém umytí rukou jsem dávkovač čudlíkem vypla. Tím jsem zamezila tomu, že Stella půjde a v nestřeženém okamžiku vyplácá hned několik dávek naráz, protože se jí líbí, jak pak mýdlo v umyvadle pění. No a asi po týdnu jsem dosáhla kýženého výsledku, zvykly si, že na jedno mytí stačí jedna dávka a od té doby tak bez problémů fungujeme. Po dvou týdnech používání výhradně tohoto mýdla celou rodinou je v dávkovači ještě zhruba půlka náplně. Hodně mýdla jsme ale vypotřebovali v prvních dnech tak trošku zbytečně pro testování, fotky a zábavu, než jsem přišla na ten fígl s vypnutím. Myslím, že čtyřčlenné rodině vydrží jedna náplň zhruba 4-6týdnů.

1 komentář:

  1. Máme náplň asi na měsíc a i možná dyl máme ho už dva roky a nejlepší

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥