neděle 27. listopadu 2011

Tipy na VÁNOČNÍ DÁRKY IV.

Komu: v podstatě komukoliv :-)
Co: společenská hra
Kde: modernihry.cz; fantasyobchod.cz
Kolik: 449 - 1189,-

Jedna z našich nejčastějších zábav s přáteli. Téměř každé naše setkání doprovází nějaká hra. Začalo to Activitama a pokrem a postupně jsme rozšířili herní zásobu o Evropu a Alias.
Na serveru modernihry.cz je  Párty Alias - tedy společenská party hra v hodnocení na prvním místě s hodnocením 5/5bodů.
Je to taková jiná verze starších a známějších Activit. My si u ní užijeme spoustu zábavy a tak ji můžu jedině doporučit - nejen na párty. :-) Navíc vás nezruinuje ani cena - 449,- /v akci/ mi nepřijde za dobrou deskovou hru opravdu moc v porovnání s ostatními. Více se dozvíte ZDE
Chcete se pobavit a ještě se něco naučit?
Česko, Slovensko, Evropa, Svět a nově i USA - zvolte si "úroveň", kterou si myslíte, že zvládnete, tak abyste si opravdu zahráli a zároveň se i pobavili. S bývalým přítelem jsme si pořídili Česko a dost jsme se u toho bavili. Většinu věcí znáte ze školy nebo třeba z doslechu. Pak jsem k předplatnému jednoho časopisu dostala Evropu a myslím si, že i to je úroveň, kterou jsme schopni zvládnout. Pro větší zábavu a lepší, plynulejší hru hrajeme po dvojicích. :-) Na Svět si zatím netroufám, ale tak třeba časem... :-)
Skvělé je, že otázek je opravdu strašně moc, takže i když hrajete hru několikrát, málokdy narazíte na ty samé otázky /nebo už si odpovědi nepamatujete :-D/, takže se nemusíte bát, že byste investovali "tolik" peněz do něčeho, co si můžete zahrát jednou nebo dvakrát. Navíc vychází stále nová rozšíření karet. :-) A pokud máte zvídavého mladšího sourozence /bratrance, syna.../ můžete mu pořídit Česko nebo Slovensko Junior /od 10 let/. Česko, USA a Evropu koupíte na moderních hrách za 649,-; Slovensko za 640,-; Svět za 549,- a Česko/Slovensko Junior za 550,- Více informací ZDE!
Další hrou, která mě zaujala, ale bohužel jsem neměla možnost ji vyzkoušet je Dominion. Je v hodnocení na moderních hráchv kategorii Doporučujeme druhá - 4.91/5 bodů.
Patří sice mezi dražší deskové hry, ale slibuje spoustu napětí a zábavy. Horší je, že se asi takový typ hry nedá hrát jentak v hospodě na stole a potřebujete na to asi víc prostoru a klidu. Možná tedy bude ideální spíš do vícečlenných, hravých domácností, navíc ji můžou hrát děti už od 8let! Každopádně jsem dost uvažovala, že si ji pořídím. Jestli máte nějaké zkušenosti s touto hrou, budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů. :-) ZDE si ji můžete podrobněji prozkoumat, přečíst si hodnocení lidí, kteří už Dominion zahráli a popřípadě si ji i koupit - 820,- + rozšíření Černý trh zdarma.
Jestli blog sledujete, určitě víte, že jsem nadšená seriálem Hra o trůny. Teď na podzim k němu vyjde i druhá edice deskové hry - A Game of Thrones. První edice měla skvělé hodnocení a spousta lidí ji vychvalovalo s tím, že druhá by měla být ještě lepší. Bohužel to také nemůžu posoudit, protože jsem hru nehrála, ale pro příznivce Hry o trůny je to určitě zajímavý a originální dárek - i když trošku dražší.
Já jsem ji našla v českém fantasy obchodu, kde mají kromě her i jiné zajímavé věci - určitě to prozkoumejte! ;-) Hru naleznete ZDE - stojí 1189,-.
Skvělou slovní hrou jsou Černé historky. Je to soubor karet, kde na každé kartě je napsaný nějaký napínavý, zapeklitý detektivní případ. Jen jeden si přečte celý příběh a podle pokynů na kartičce přečte část spoluhráčům, ti se pak zkouší dopátrat pravdy. Hrály jsme to s kamarádkou jen ve dvou a strašně jsme se pobavily. Je to udělané opravdu skvěle! Nevýhodou je, že když už tajemství kartičky odhalíte, nemůžete hru hrát znovu, leda být vypravěčem a číst příběhy zas někomu dalšímu, kdo je nezná nebo je můžete opět darovat, myslím, že taková hra udělá každému radost.
Kdyby vás hra opravdu chytla a vyčerpali byste už všechny kartičky, nezoufejte, k dostání je asi 10 dalších pokračování téhle hry- Černé historky 2-5; Zelené historky, Růžové historky,... /nebo Bílé historky - pro děti 8+/ :-) Najdete je všechny ZDE, stačí si jen vybrat! :-) Ceny se pohybují od 229 - 279,-.
Nakonec přece jen nemůžu nezmínit Activity. Asi je všichni znáte - tedy tu klasickou verzi. Bavit by vás měla ale i vylepšená verze Activity Gold, kde najdete asi 1400 nových úkolů + bonusové karty s pořekadly, rčeními, ...
Výborná hra na dovolenou s přáteli, párty, srazy, akce... Kartičky plné hesel, která musíte buď nakreslit, slovně popsat nebo pantomimicky předvést. Zaručeně se pobavíte! Existují také Activity pro děti. :-) Více ZDE na moderních hrách za 749,-.
Pokud máte přítele, bráchu, ségru nebo třeba tatínka "všechno umim, všechno znám" dokonalým dárkem je Rubikova koule - jen ať se trošku potrápí. :-)
Rubik 360 je mladší sourozenec Rubikovy kostky. Jde o to dostat kuličky ze středu koule v kouli do otvorů ve vnější kouli, kde se pak dají po třech uzamknout. No žádná sranda, ale zábava to je! Koupila jsem ji pro přítele a docela jsme měli co dělat než jsme přišli na princip, jak kuličky přemístit. On ji má u sebe doma a střeží si ji, protože už mu chybí poslední kulička. :-) Těžko říct, jestli jí tam vůbec někdy dostane... Chce to pevné nervy a šikovné ruce. Na moderních hrách ji naleznete ZDE za 494,-!
Pokud si chcete užít zábavu pouze s partnerem ZDE najdete nabídku partnerských her. :-)

Jak se vám líbí nápad darovat někomu hru?


Ještě bych ráda upozornila na to, že jsem se omezila jen na moderní hry /a nemám z toho žádné výhody!!!/ jen proto, aby to bylo přehlednější. Samozřejmě můžete hry nalézt někde jinde na internetu za jiné ceny. 
Taky vám chci moc poděkovat za milé komentáře a za to, že se sem vracíte. /doufám, že rádi!/ :-)
Sledovat mě můžete i na facebooku, kde občas přidávám bonusové fotky, upozorňuji na různé věci a akce nebo jen píšu, co chystám na blog.

Krásnou první adventní neděli!

2 komentáře:

  1. Zaujimavé

    http://ronnieparadise.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Activity nemám ráda, protože neumím hádat, kreslit a tak a nikdy se u toho nebavím :D
    Ale černé historky jsou supr! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥