úterý 6. března 2012

Kinsey: Let´s talk about sex!

díky kurzu Lidská sexualita, který v letním semestru na FHS navštěvuji, jsem se dozvěděla o jednom z nejzajímavějších filmů, co jsem za poslední dobu viděla. a jelikož se toto téma týká nás všech, velice vám doporučuji se na něj podívat! ;-)
Dr. Alfred Charles Kinsey (1894 - 1956) byl americký psycholog, biolog a etolog. Profesor, který zasvětil velkou část svého života výzkumu žlabatek. Nakonec to však nebyly žlabatky, co ho proslavilo, ale již zmíněná lidská sexualita! Je považován za zakladatele sociologické sexuologie. Jeho otevřená studie v první polovině 20.století šokovala svět. Mimo jiné z Kinseyho zprávy vyplynul údaj o 4 % mužů s trvale homosexuálním chováním, který zůstal jedním ze základních symbolů homosexuální menšiny dodnes.
Kinsey je životopisný film, který vás zavede do doby, kdy byla oficiálně uznávaná jen jedna sexuální poloha, na masturbaci jste mohli umřít či vážně onemocnět a orální sex způsoboval impotenci. Homosexuální či bisexuální vztahy byly tabu.

Kinsey: "Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování?"
Dívka: "Ono jich je více?"


I když by se z mého stručného popisu mohl zdát film nudný, plný výzkumů a faktů, je tomu právě naopak. Film z roku 2004 je velice svižný, umí pobavit, ale i překvapit. Sledovala jsem ho v českém znění a vyjímečně musím pochválit i vydařený dabing, který souzněl se skvělými hereckými výkony.
10/10

Děkujeme Alfrede, že jsi prolomil ledy a my se možná právě díky Tobě nacházíme v daleko tolerantnější a otevřenější společnosti!

8 komentářů:

  1. Tak to vypadá opravdu zajímavě, mrknu, díky za tip :-) Můžu se zeptat, co studuješ za obor? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně :-) obor Studium humanitní vzdělanosti na Fakultě humanitních studií, UK

      Vymazat
    2. to zní zajímavě, je to takové i ve skutečnosti? :-) baví Tě to? :-)

      Vymazat
    3. no nejsem technickej - matematickej - typ a společenský vědy mám ráda, navíc si rozvrh vedle pár povinných předmětů sestavuju sama, jak mi to vyhovuje a co by mě tak mohlo bavit a jsou tam opravdu obrovské možnosti - od jazyků přes různé druhy psychologie, umění, ekonomie až po předměty na jiných fakultách, kde mám momentálně zapsanou Zumbu :-D -, takže paráda! :-)

      Vymazat
    4. tak to musí být príma :-) jojo, mít kredity za zumbu, to bych si taky pískala :-D tak si na ní musím chodit v mimoškolním čase, no :-D já studuju právě na ekonomické fakultě a matematickej typ taky moc nejsem, ale to už je trochu problém :-D ale zatím se s tím nějak peru, no :-)

      Vymazat
    5. nestěžuju si (jen o zkouškovém :-D) no tak je za ní jen jeden kredit a kvůli tomu tam vážně nechodím, spíš bych se ve volném čase nedonutila a nedoplatila :-D
      aha, tak to držím palce ;-)

      Vymazat
    6. no jasné, že to není kvůli tomu, ale já na zumbu taky chodím a tak by mi právě přišlo vhod nemuset za ní platit a mít z toho i užitek navíc k tomu dobrému pocitu z pohybu :-)

      Vymazat
    7. jojo, je to výhodnější ;-)

      Vymazat

Děkuji ♥