úterý 5. března 2013

Lancôme Teint Miracle rozjasňující korektor

Tak s tímhle produktem od Lancôme bych náhodou spokojená byla, kdyby...
To jsem si takhle při jedné slevové akci (speciálně na Lancôme) nakráčela do Sephory s jasným cílem - Teint Miracle. Milá, sympaticky vyhlížející paní se mě s úsměvem ujala, vyslechla si mé přání a jako specialistka přes tuto značku mi na ruku napatlala odstín 01. Pak uznala, že to asi nebude to pravé ořechové - byl sice asi duben, ale já jsem i po zimě podstatně tmavší než běžný Středoevropan. Po chvíli přemýšlení se vytasila s 02. Napatlala mi jí na ruku, barva s pokožkou splynula, nicméně neodplavilo to mé pochybnosti. "Nevím, nejsem si jistá. Mohla bych vyzkoušet i odstín 03?" Paní se na mě podívala jako bych spadla z Marsu a uchechtla se: "Ten je pro černošky. Na vás by byl tmavý." Dobře. Je to odbornice, asi jsem jí urazila, vždyť ona to má v malíku. A šupkyhupky spokojeně k pokladně. Když jsem pak doma na světle zjistila, že se ten odstín s mým obličejem opravdu nezkamarádí, myslela jsem, že mě klepne! A z toho plyne ponaučení: "Pokud máte nějaké pochybnosti, nebojte se oponovat i zdánlivým profesionálům!"
Použila jsem ho tedy jen párkrát a to po nemoci a uprostřed zimy :-D Chtěla jsem si jít vyzkoušet tu černošskou 03, ale nikdy jsem to neuskutečnila. Jsem paradoxně namíchnutá na ten výrobek, i když ten je skvělý! Úžasná konzistence, pleť opravdu prozáří - obzvlážť, když je o odstín světlejší, než potřebujete. :-D Výrobce o něm píše: "První korektor Lancôme obohacený o mikro-fluorescenční částečky. Rozjasní, vyhladí a viditelně redukuje tmavé kruhy a nedokonalosti pleti. Intenzivní hydratace, lehká a nemastná textura. Oftalmologicky a dermatologicky testováno. Vhodné pro citlivé oči a nositele kontaktních čoček." Taky můžu potvrdit, že není mastný a oční okolí nevysušuje a nijak nedráždí. A navíc má SPF 15.
Tohle je tedy jen taková polorecenze, protože jsem produkt bohužel nemohla používat pravidelně - vypadala bych jak zombie :-D Nicméně mi přišla škoda ho úplně opomenout a možná se stavím v Sephoře očíhnout tu 03 ...
Stalo se vám někdy něco podobného?

8 komentářů:

  1. Mě se zatím nic podobného nestalo, ale naschvál bych zašla za tou slečnou profesionálkou, a pěkně jí to řekla jako :D jako poradit může, ale ty si snad sama můžeš určit co si zkusíš či koupíš ne ?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona tam snad byla jen v rámci té akce, samozřejmě jsem měla 100chutí tam jít a hodit jim to na hlavu... no naivně jsem jí uvěřila. ale chybama se člověk učí :-)

      Vymazat
  2. To mě mrzí :(. Mně se nikdy ještě nestalo, že by na mně bylo něco moc světlé, protože mám extrémně světlou pleť, ale naopak se mi často stává, že i ty nejsvětlejší odstíny jsou pro mě moc tmavé :/
    A tyhlety "paní odbornice" nemám moc v oblibě, protože se mi často akorát snaží něco vnutit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no na mě je zas všechno světlé :-D od té doby si dávám sakra pozor :-)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    poslala jsem ti email ohledně té výhry v giveaway.
    Moc se omlouvám za komplikace :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle se mi stává bohužel pokaždé, když se mi v parfumerii snaží vnutit narychlo nějaký odstín. Já jsem zvykla si nanést vše v klidu, jít ven na světlo (což v obchodním centru je celkem štreka), vrátit se a v případě nepadnoucí barvy tohle opakovat. Klidně 5x. Přeci jen za to platím a chci to pak i používat. Na umělém světle mi totiž sedne skoro všechno.

    A jsme stejný barevný typ, řekla bych že na 100%, takže Ti rozumím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ju už si dávám sakra pozor! :-) To umělé světlo je děs, no :-/

      Vymazat

Děkuji ♥