neděle 16. listopadu 2014

BABY BLOG: Čtvrtý měsíc těhotenství - Chorvatsko, pohlaví miminka, jména

V červenci si myslíte bůhvíkolik nemáte času... Pche! Letí to neskutečně! První trimestr se ještě táhne tím, jak těhotenství držíte v tajnosti, ale když oznámíte radostnou novinu světu, ocitnete se na horské dráze, která s vámi sviští jak o závod vztříc tisícům dotazů ohledně vašeho stavu, pohlaví a jména miminka a váš celkem poklidný život se začne točit okolo věciček a oblečků po dětech, které už z nich odrostly, kterými vás zahrnují příbuzní. A víte co? Je to paráda!
Ve 13. týdnu je miminko velké asi jako kiwi.

Stále o něm nevíte. Za to ale moc dobře víte o bolesti v kříži obzvlášť, když se rozhodnete absolvovat 12hodinovou cestu autem do Chorvatska. Bohužel těch 10 dní bylo pro mě dost náročných. Místo sluníčka, tepla a pohody jsme měli ošklivo a řešili jsme registraci do porodnice, což vůbec není žádná sranda a přecitlivělou nastávající maminku pár neúspěšných pokusů může celkem slušně vystresovat. Užili jsme si ale pár krásných výletů, dobré jídlo a i na to válení u vody nakonec došlo. Přechod mezi prvním a druhým trimestrem byl nicméně asi nejnáročnějším obdobím, kdy jsem byla opravdu hodně přecitlivělá, lítostivá a vztahovačná.
V 16. týdnu mělo miminko na ultrazvuku bezmála 10cm (od hlavičky k zadečku). Poprvé jsme také byli postaveni před otázku, zda chceme znát pohlaví miminka. Předem jsme se s přítelem (který se mnou chodil na všechny kontroly, což je mimochodem úplná paráda!) dohodli, že odmítneme a necháme se překvapit. Během dalších pár dnů a týdnů se to ale ukázalo jako velice nepraktické rozhodnutí, protože teď všechny oblečky a věci třídím do různých tašek s nápisy Holka, Kluk.
Ještě jsem se zapomněla zmínit o jménech. Jméno pro holčičku navrhl přítel už docela dávno, bylo i v mých top jménech, takže jsem měla radost, že jsme se rychle shodli. Holčička tedy bude s největší pravděpodobností Kristýnka. V záloze máme ještě Lauru. Se jménem pro chlapečka to je o dost složitější a vymýšlí ho do teď celá rodina. Jak to tak bývá samozřejmě si myslíme, že budeme mít spíš kluka.. Hodně se mi líbí jméno Kryštof. To ale bohužel moc nesedí k příjmení, které začíná na V. A navíc se přítelovi moc nelíbí. Tak u nás zatím vede Tobiáš - jméno, které se mi začalo líbit asi před 7lety, jenže teď se tak jmenuje každý druhý.. Zkrátka ještě není rozhodnuto! Jaká jména se líbí vám?

7 komentářů:

  1. my s přítelem jsme se shodli, že až jednou budeme mít děti, tak holčička by se jmenovala Anička (v záloze máme ještě Nikolku) :)..u klučičích jmen je to složitější, protože se mi líbí celý život Honzík, ale to se nelíbí příteli :D, byl by to tedy asi Ondrášek :) (nebo podle přítelovo přání Lukáš, ale Lukášů znám mraky) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anička je krásné jméno. Tak se jmenuje moje neteř. :) S těma klučičíma je prostě potíž :) Honzík se mi líbí, jen je jich okolo nás taky hodně...

      Vymazat
  2. Já kdybych čekala dítě, tak bych si to nechala stoprocentně říct, nevydržela bych to :-D
    Co se týče klučičích jmen, tak se mi líbí Jakub, Ondřej nebo Michal. Zato bych měla problém s holčičím... Dřív se mi líbilo jméno Kamila, konkrétně s bývalým přítelem jsme plánovali holčičku Kamilu Annu, ale jaksi to nevyšlo a už se mi to jméno ani tolik nelíbí. Hezké je i třeba Natálie, ale taky z něj úplně uchvácená nejsem, protože ho dává každý. To samé Sofie, Adéla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi to tak nakonec tak i dopadne :D Sofie byla u nás taky v úzkém výběru, ale stejně se vždycky opět vrátíme ke Kristýnce :))

      Vymazat
  3. Mám problém s tím, abych udržela tajemství, takže tě i tvého přítele obdivuju, že jste to vydrželi tak dlouho neříct, ale zas se říká, že první 3 měsíce by se to říkat nemělo...

    Sestřenka taky nechtěla, aby jí řekli, jestli to bude kluk nebo holka a narodil se jí kluk Matýsek. Pak z ní vypadlo, že si to nechala říct, ale ostatním to neřekli a nechali si to jen pro sebe. Jsem zvědavá a nemám moc ráda překvapení, takže bych se asi netrápila a chtěla bych to vědět rovnou. Vždyť i u našeho králíčka jsme se hned ptali, jestli je to holka nebo kluk a prý máme holku. Ještě se to špatně rozeznává, když malé jsou teprve 2 měsíce.

    Kristýnka je krásné jméno a můžu ti s klidným srdcem říct, že u nás žádný Tobiáš není! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, on takovouhle věc ale zas člověk nechce jentak vyplivnout, takže nakonec to plánování a tak taky zabere nějaký čas..nám se to nakonec nepovedlo, jak jsme chtěli, protože se do toho zamotalo moc dalších věcí, ale co.. :)
      Děkujeme!

      Vymazat
  4. my taky mame vybraneho Krystofa :) to bylo prvni jmeno, na kterem jsme se shodli...
    ale ted uz stejne vim, ze se maly nakonec Krystof nejmenuje :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥