neděle 18. ledna 2015

BABY BLOG: new in / IKEA, Feedo.cz, od Ter

Krásnou neděli všem!
Konečně jsem se dostala k napsání slibovaného článku o našich "miminčích" nákupech. Budete taky moci nahlédnout do dětského pokoje, ale zatím jen maličko - máme s ním ještě nějaké plány. Pak vám samozřejmě pokojík ráda nafotím nebo možná i natočím Room Tour.
Do IKEI jsme se dost spontánně vypravili 27. prosince. Ano, opravdu hodně lidí dostalo nečekaně ten stejný nápad. A bylo to o to horší, že jsme neměli úplně konkrétní představu, co vlastně budeme pořizovat. Šli jsme se spíš inspirovat. Na Zličíně jsme nakonec strávili asi 3 hodiny a když už jsme se konečně domotali do Dětského oddělení, neměli jsme vůbec sílu něco řešit a vybírat. Popadli jsme tedy pár základních věcí a byli jsme rádi, že jedeme domů. (na plánovanou obhlídku obchodů v Metropoli prostě nezbyly síly!)

IKEA
Jeden z hlavních a hodně diskutovaných úlovků byl lustr. Co se týče lustrů nějak se mi nikdy žádný nelíbí. Přítele zaujal tenhle a musela jsem uznat, že z té nabídky tam je nejlepší. No než mít u stropu jen žárovku...

Už mě trošku začalo přepadat zoufalství, když jsme asi po hodině měli v tašce jen draka a pět bílých myší. Plyšáci byly ve slevě, takže jsme se ve finále musely krotit, abysme jich neměly nákupní tašku plnou. Dráček má pro nás symbolický význam a bílé myšky nás prostě baví. Navíc bylo na cedulce uvedeno, že jsou vhodné už pro miminka, takže s nimi pak budu malé zabavovat například při přebalování. Myšky mám v plastové krabičce, které jsme pořídili tři. Velikostně skvěle pasují do poliček nad přebalovací pult, takže v nich budu skladovat různé krémy, ubrousky, pudry... Z IKEI je i zelený přehoz (viz foto s dráčkem). Nějak jsme se rozhodli, že budeme ladit doplňky do zelené barvy. Líbí se nám a přijde nám veselá, neutrální, hodí se k meruňkové na stěnách...
A nakonec konečně pár užitečných věcí přímo pro mimi. Koš na pleny, přebalovací podložka, látkové pleny a prostěradla do postýlky.

Feedo.cz
E-shop pro maminky a miminka, který mě opravdu moc baví. Navíc mají často skvělé akce, takže můžete spoustu věcí pořídit ve slevě, v akci 1+1 nebo s nějakým pěkným dárkem. Já využila předvánoční nabídku z Adventního kalendáře, kdy byly právě některé produkty, které mě zaujaly v akci 1+1 a 2+1 zdarma. Nechtěla jsem ale kupovat moc věcí takhle dopředu a dělat si nějaké šílené zásoby, dokud nemám jistotu, že nám právě zrovna tohle bude vyhovovat.
Koupila jsem dvě balení úplně nejmenších plenek Pampers pro novorozence. Jedno si budu brát s sebou do porodnice, druhé budu mít připravené doma. Tuhle značku jsem zvolila na základě kladných ohlasů ostatních maminek. 
Právě krémy jsem pořídila v akci 1+1 zdarma. Na Bepanthen jsem slyšela jen samou chválu. Malé balení si sbalím do porodnice pro miminko i maminku. Rybilka mě zaujala a také jsem o ní slyšela jen dobré, tak jsem zvědavá.
A když už jsem koupila Rybilku jako dětskou mast, přihodila jsem i dětské vlhčené ubrousky. Ty byly v akci 2+1 zdarma a navíc se mi líbí, že mají uzavíratelné balení!
Dlouho jsem řešila, jaký prací prostředek pořídím na praní dětského prádla. Pročetla jsem pár recenzí a nakonec jsem zvolila Bupi. Zatím mi ještě přišlo na praní věcí pro miminko brzo, ale časem dám určitě vědět, jak nám vyhovuje.
A nakonec povinná výbava pro maminku. Prsní vložky Gohnson´s baby a bella mamma byly v akci a názory jsem četla na oboje dost smíšené, tak jsem se je rozhodla objednat oboje a uvidíme. Intimní ubrousky si budu brát do porodnice.
K objednávce přišlo milé přání od Feedo týmu a pár poukázek na slevy. Jako dárek pak žínka, časopis Miminko a náušnice. S nákupem jsem moc spokojená, zboží dorazilo do pár dní, v pořádku, pečlivě zabalené, takže e-shop můžu jen doporučit. Minulý týden jsem si tam doobjednala ještě pár věcí, které nám ještě schází do takové té základní výbavy, tak už se těším, až si je budu vybalovat a aranžovat do dětského pokoje.

Od Ter
Po strašně dlouhé době jsem se viděla se svou nejlepší kamarádkou ze základky a ta mi přinesla pár věciček pro miminko, které by byla škoda vám neukázat.
Dostali jsme dvoje dětské vlhčené ubrousky tentokrát Linteo Baby, Aviril dětský pudr a Calcium mast. Ale hlavně a především kalendář První rok dítěte. Začnete ho vyplňovat, když se miminko narodí, každý měsíc zapisujete kolik měří, váží a přidáte fotku. Součástí je 130 samolepek, které si do kalendáře vlepujete - návštěva lékaře, první úsměv. Mám z něj opravdu velikou radost, je to nejen praktická věc, ale bude to i moc hezká vzpomínka na první rok miminka. A navíc nás to touhle hravou formou bude o moc víc bavit! 
Ještě jednou moc děkujeme! :*

10 komentářů:

  1. Já jsem na tom s lustry úplně stejně. Pořád nemůžu najít ten pravý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já ani nemám žádnou konkrétní představu...

      Vymazat
  2. No vy už ste pekne drobčeka zásobili :) Ja s kozmetikou a plienkami čakám, to budem kupovať, ako posledné. Tiež sme boli v ikei sa inšpirovať, no nakoniec to vidim tak, že väčšinu doplnkov objednám cez internet. Vecičiek mám už celkom dosť, no stále niečo nájdem a kupim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ve finále toho moc nemáme.. Já jsem pořád přesvědčená, že budu rodit v předtermínu, takže už chci pomalu s přípravama spíš finišovat, abych si mohla už jen užívat poslední týdny 2v1 :) Internet je nejhorší, už jsem si zakázala na některé stránky chodit :D Člověk pak má pocit, že potřebuje všechno ještě, když je to tak roztomilé :D

      Vymazat
  3. Ty plyšáci jsou skvělí :D Jinak Pampers premium care jsou úžasné, ať má mimčo plínu načůranou jak chce, tak zadeček je suchý, to samé pak později ty zelené. Bepanthen jsem taky používala, byl skvělý, ale pak jsme objevila měsíčkový kojenecký krém od Weledy a už Bepanthen nepoužila a to mám doma ještě dvě balení :D Ta Weleda je úžasná, mě ji doporučila kolegyně v práci, určitě někdy taky vyzkoušej:) Naopak u Rybilky nedokážu snést tu "vůni" :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za tip! Určitě se po něm podívám, vyzkouším :) Na fázi testování a zkoušení se docela těším, jen doufám, že vždycky brzo přijdeme na to, co nám ne/vyhovuje :D

      Vymazat
    2. Heleť ten Bepanthen je celkem sázka na jistotu a ta Weleda je zase fajn, že neubývá a je tím pádem mnohem levnější, ale rozhodně ne na úkor kvality! :)

      Vymazat
    3. Už jsem to okukovala, tak uvidíme, jak dlouho nám vydrží zásoby :)

      Vymazat
  4. Zelená je skvělá volba! ;) Myšky z Ikey máme taky, jednou jsem jí zapomněla (ale opravdu omylem) u ségry v posteli a ta málem dostala infarkt, když šla spát. :)
    Sestřenka používala na přebalování nízký konferenční stolek z Ikey. Celkem nepraktické, jak je to nízké, ale její věc...

    V té naší "ruině" máme tak nízké stropy, že bychom si takovýto lustr nemohli dovolit, protože jsme všichni poměrně vysoký, a tak bychom měli omlácené hlavy. Takže jen tiše závidím a možná se dočkám svého vysněného pampeliškového lustru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D no moje ségra by mě asi taky nepochválila!
      jo, my ho máme taky celkem u stropu, ale nevypadá to zle.. ten pampeliškový je zajímavý ;)

      Vymazat

Děkuji ♥