pátek 13. listopadu 2015

BABY BLOG: Šestý měsíc miminka

Řekla bych, že se to stalo právě mezi pátým a šestým měsícem Tobískova života. Přestal být tím malým, bezmocným kojencem, který většinu dne prospí a je víceméně odevzdaný. Začal se projevovat, otáčet se, kutálet. Najednou s naprostou přesností chytil vše, co měl v dosahu. Den ode dne rostl a sílil, až mu mateřské mléko přestalo stačit. Zpětně to hodnotím jako jednu z největších a nejzásadnějších změn.

Jakmile se jednou přetočil ze zad na bříško, už to dělal při každé příležitosti. Týden na to najednou šup, šup a začal se kutálet. Byli jsme zrovna na první společné dovolené na Lipně a nové prostředí mu nejspíš ještě paradoxně dodalo odhodlání. Dovolená s takhle malinkým miminkem byla fajn, i když už ne tak bezstarostná jako třeba o měsíc-dva dříve. Tobík potřeboval to své - trávit čas na bříšku. A už tolik nespinkal.
Na konci srpna se mu doprořezal první zoubek a za pár dní druhý. V noci začal být hodně neklidný, často se budil a nakonec by býval jednu noc skoro celou proplakal, což u něj bylo neobvyklé. Připisovali jsme to zoubkům, ale nakonec mě to napadlo. Vstala jsem a uvařila mu Nutrilon, napil se a spokojeně spal až do rána. 5,5 měsíců byl plně kojený. Svojí úlohu jsem splnila na jedničku, přesto mě tak rychlý přechod na náhradní kojeneckou výživu zaskočil. I když je pravda, že jídla už si nějakou dobu všímal a dokonce se po něm natahoval. Začali jsme tedy s příkrmy a ukázalo se, že je to opravdu jedlík!
Začali jsme chodit na Strollering. Je to zábavná forma cvičení s kočárkem pro maminky. Tobík byl většinu času spokojený, tiše ležel, pozoroval nebo spinkal. Hodně času jsme trávili procházkami a výletováním do lesa, kde jsme hledali houby a našli jsme houby :)
Tobísek byl oproti stejně starým dětem pořád prcek, tak mě dost překvapilo, že jsme ještě před dovršením šesti měsíců věku začali tahat z prádelníku vel. 74 (bude to ale hlavně tím, že ne každá 74 je stejně velká, protože něco mu je velké ještě dnes :)). Na půlroční kontrole vážil 6770g a měřil 65cm.

2 komentáře:

Děkuji ♥