čtvrtek 6. července 2017

recenze: Osvědčené antihmyzí přípravky

Možná jste na tom stejně jako my, pořád zkoušíte nové a nové zaručené metody, jak odpudit klíšťata a zbavit se co nejšetrněji a nejefektivněji komárů a dalšího dotěrného hmyzu a stejně vás stále v noci budí nepříjemné bzučení okolo hlavy a po každé procházce v lese si alespoň jeden z vás na těle najde černého pasažéra.
Se začínajícím létem je tohle téma, myslím, velmi aktuální. Pevně doufám, že letos už máme opravdu nepřemožitelný arzenál. Ráda vám tedy dnes předám tipy na námi ozkoušené přípravky proti hmyzu, které konečně zafungovaly. Poslední dva roky, co máme Tobíka, se snažíme ještě více dbát na to, jaké přípravky používáme. O to těžší bylo najít něco, co by dostatečně vyhovovalo našim požadavkům a zároveň dostatečně působilo proti vší té havěti. A co dělat, když se do vás přeci jen něco zakousne?

Chicco Ultrazvukový odpuzovač komárů 220V
Jak se zbavit komárů bez použití chemie? Ultrazvukem! Tenhle prťavoučký přístroj stačí strčit do zásuvky a otravné bzučení je pryč. Ultrazvuk je pro člověka neškodný. Máme ho v obýváku zapojený téměř neustále a musím říct, že poštípaní nejsme vůbec. Ani nám domů komáři dveřmi na terasu nelítají a to je máme, když je venku hezky, dokořán celý den až do tmy.

Chicco přenosný Ultrazvukový odpuzovač hmyzu 
Tahle věcička pracuje na stejném principu, až na to, že v sobě má baterku (typ AAA) a pomocí klipu ji můžete připevnit např. na kočárek (ale i na tašku, batoh, skvěle poslouží i ve stanu nebo v autě). Chrání tak vás i vaše dítě při každé procházce, stačí zmáčknout čudlík, rozsvítí se světýlko a je to.
Tohle mi přijde naprosto geniální a na kočárku "antihmyzáka" vozíme neustále. Zapínám ho, když jsme u vody nebo při podvečerních procházkách, kdy už začínají komáři poletovat a vyhlížet si své oběti. A slavíme s ním jen samé úspěchy! (a rozhodně to není tím, že by tu komáři nebyli, jeden mě parádně pokousal, když jsem se rozhodla relaxovat na zahradě v síti a nenapadlo mě se na to vyzbrojit)
Zatím proti přenosnému ultrazvukovému odpuzovači můžu říct jen to, že baterka, která v něm byla, vydržela strašně krátce. Je ale pravda, že si nejsem jistá, zda jsme ho po návratu z procházky nezapomněli vypnout. Tobíka totiž tyhle věci lákají a rád s nimi cvaká. Každopádně výměna baterie je jednoduchá a rychlá. Tentokrát si na to dám pozor a uvidíme. I tak to ale stále považuji za top produkt a pořídila bych si ho znovu nebo možná ještě jednou do foroty (a to už máme dva!).

edit: nové baterky drží podstatně déle (zapomněla jsem puštěné na kočáře 48hodin a stále svítí) ;) 


Elektrický odpařovač nemusím asi nikomu dlouze představovat. Tenhle je speciálně určený do dětských pokojů a na místa, kde se vyskytují děti, takže ho využijete prakticky v celé domácnosti a úplně nejvíc se nám osvědčil na cestách, kdy jsme jako jediní přijeli z letního pobytu v Chorvatsku bez jediného štípance. 
Hubí a odpuzuje komáry, pakomáry, pakomárce a jiný malý hmyz. Samozřejmostí je pojistka proti snadnému vyšroubování náplně a vysoce hořká přísada má zabránit i případnému olizování dětmi nebo domácími mazlíčky.

Mommy Care Mosquitosh Citronella Oil Blend
Přírodní olejíček, který odpuzuje komáry a jiný dotěrný hmyz, byla pro naše procházky do lesa jasná volba. Roztírám ho Tobíkovi na ruce, nohy a za krk. Krásně voní!

Chicco Uklidňující Roll on po bodnutí
A když už štípnou, je fajn mít po ruce něco, čím postižené místo trošku zklidnit. Děti často štípance těžce nesou. Tuhle tyčinku tedy nosím v kabelce spíš kdyby náhodou. Vlastně jsme ji zatím naštěstí použili jen jednou, ale na léto je to pro mě rozhodně nezbytnost.
Na obalu je kromě komára, včely, vosy a hovada vyobrazená i medůza, takže se hodí mít zklidňující tyčinku s sebou i na dovolené u moře.

Atix Sada pro bezpečné odstraňování klíšťat
Atix je zdravotnický prostředek, který lze používat u lidí i zvířat. Sprej způsobí okamžité a účinné snížení metabolické aktivity klíštěte (zmrazením), které omezí a zabrání přenosu tělesných tekutin parazita a tím zabraňuje přenosu onemocnění přenášených klíšťaty. Umožňuje rychlé a bezpečné odstranění klíštěte pomocí pinzety, která je součástí balení. 
Tohle je podle mě další zásadní věc, kterou si prostě pořídím na léto zas a znova. Boreliózu už v rodině máme a není to úplně sranda. Třeba by nás býval tenhle sprej lépe ochránil. Každopádně už nehodlám nic riskovat. Léto trávíme prakticky celé někde v přírodě (na zahradě, v lese, u vody) a těch pár stovek za každou pomoc v boji proti klíšťatům ráda dám. Už jich po nás letos taky pár lezlo, naštěstí jsme je ale vždy zjistili ještě před zakousnutím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥