úterý 9. ledna 2018

event: Maxíkov, Leoš Mareš a delfín v OC Černý most

Na konci října OC Černý most otevřelo unikátní Dětský svět MAXÍKOV. My byli u toho a úplnou náhodou jsme skončili na pódiu s Leošem Marešem..
Na novém dětském hřišti si může najednou hrát 200-250 dětí ve věku od 0 do 11 let. V době, kdy se Maxíkov otevíral se ucházel o značku Česká kvalita, která pak především rodičům garantuje bezpečný provoz hřiště. Pověření kontroloři chodí průběžně prvky a provoz kontrolovat. OC Černý most se tak stává prvním obchodním domem v ČR, který se touto značkou může pyšnit. Prostor zdobí až 550m grafik na stěnách. Najdete zde Ostrovy - odpočinkovou zónu pro malé i velké, Jezírko pro nejmenší (0-3roky), kde se nachází i velice zajímavý digitální element, který bliká a svítí a reaguje tak na dění v jeho bezprostředním okolí. Prolézačky Les a Hnízdo jsou pak určené pro starší děti (6-11let). Vše je velice krásně zpracované, inspirované přírodou.

My jsme dostali pozvánku a na hřiště jsme dorazili hodinu před oficiální otvíračkou, což bylo moc fajn, protože si tak Maxíkov mohla užít i Stellinka. V klidu jsme obešli a vyzkoušeli všechny prolézačky. Byli jsme tam jen my, maskot Maxík (tygřík) a pak (ve skutečnosti opravdu moc sympatická a milá) Jitka Boho s dcerkou, Lucie Křížková s manželem a dětmi a pár novinářů a zástupců obchodního centra.
Ve chvíli, kdy vše naplno vypuklo, si Tobík nechal na obličej namalovat pandu a pak jsme radši utekli, protože tolik lidí na jednom místě jsem dlouho nezažila. Celé odpoledne probíhal v OC Černý most doprovodný program, který moderoval Leoš Mareš a mezi jednotlivými vystoupeními pak vznikla asi půlhodinová mezera, kterou se dobrovolně rozhodl strávit s obecenstvem, které se u pódia začalo srocovat, protože se blížilo vystoupení skupiny Slza. Na pódium z davu pozval mladou, šikovnou slečnu, která se přihlásila, že zná jejich písničky a zazpívala tam přede všemi do mikrofonu něco z jejich repertoáru. Tý jo, klobouk dolů! Byla jsem plná obdivu k tomu, s jakým seběvědomým vystoupila, jak se nebála a jak krásně zpívala. 
Až mi to samotné dodalo odvahu. A lví podíl na vzniklé situaci má samozřejmě i fakt, že Leoš Mareš je prostě gentleman. Ani nevím, proč jsem tam celou dobu stála a koukala, taky jsem se mohla sebrat a jít domů.. Zkrátka se pak zeptal, jestli by se někdo nechtěl jít posadit, když tam má za sebou dvě volné židle. Zvedlo se asi sto rukou těsně pod pódiem stojících dětí. V tu chvíli jsem stála opodál v davu se Stellinkou v nosítku a Tobíkem za krkem, aby viděl a taky aby se mi neztratil nebo na něj někdo nešlápl. Zkrátka jsem vypadala asi fakt hodně zdrchaně, protože si mě mezi lidmi všiml a pozval nás nahoru. Poseděli jsme, popovídali jsme si, vyfotili se, pobavili se a zase jsme se potichu vypařili.. Bylo to moc příjemné zpestření už tak vydařeného dne!
Už jste se byli v Maxíkově podívat? 
 

1 komentář:

  1. Super zážitky! Naopak zážitek, který nikomu nepřeji, je tento: https://omdleljsemnahajzlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥