středa 18. dubna 2018

vlog: KORFU / Let s dětmi, pohoda u bazénu + vše o hotelu

Řecko milujeme a po skvělé zkušenosti ze Zakynthosu, jsme se rozhodli na podzim s dětmi vyrazit na last minute dovolenou na Korfu. Zájezd jsme kupovali přes Invii od cestovní kanceláře Alexandria. Naše požadavky byly - baby friendly hotel s baby friendly prostředím (přece jen jsme letěli se čtyřměsíčním miminkem a dvou a půl letým neposedou) ideálně přímo u moře, abych se mohla kdykoliv jít se Stellinkou schovat dovnitř, žádné 200 a více metrové docházení a pobíhání sem tam pro každou pitominu, kterou zapomeneme doma, s co největší zelení okolo bazénu a v zahradě, all inclusive stravování, hodnocení 7 a výše, 10 dní, letecky z Prahy do 12000,-/os a ideálně ještě sleva na dítě. :D A jediný Sea Garden Hotel všechny tyto požadavky na konci září splnil, bylo rozhodnuto! Letíme na Korfu. 

Let byl krátký a pohodový, transfer z letiště uprostřed noci bych si klidně odpustila, ale i to jsme zvládli na výbornou a na konci cesty na nejjižnějším cípu ostrova nás čekala zasloužená odměna - oáza pro rodiny s dětmi, hotel s travnatou zahradou hned u moře. První dny jsme si užívali procházky po okolí, moře i bazén. Počasí bylo trošku divoké a hoodně foukalo, což nebylo úplně příjemné. Naštěstí se nám ale brzy vyčasilo a nožky mohla smočit i Stellinka. 
Ještě bych tu možná napsala pár řádků ke stravování a fungování hotelu obecně. Měli jsme moc prima delegátku a i na recepci v hotelu byli moc milí a vše pro nás zařídili. Jedna slečna si daleko od břehu (moře je tam opravdu mělké) šlápla na ježka. Do areálu okamžitě přivolali doktora, který má svou ordinaci v areálu, a na místě ji ošetřil, což mi přijde skvělé! Stejně tak byla moc milá i obsluha v restauraci a na baru u bazénu, který fungoval i na konci sezóny, jen animační program skončil v sobotu, tři dny po našem příjezdu, ale o tom jsme věděli a počítali jsme s tím, takže jsme si v rámci možností užili nějaké hry ve čtrvrtek a v pátek. Stále jsme měli i spoustu možností vyrazit v rámci pobytu na organizovaný výlet. Ti, co byli, si výlety moc chválili. My jsme se rozhodli děti tím nemučit a raději jsme si na dva dny půjčili auto a vydali jsme se po své ose, což bylo dost vtipné i napínavé (viz příští vlogy!). Hotel samotný je tak trochu na konci světa. Má vlastní malý krámek, stravování zde probíhá all inclusive plus si můžete koupit nějakou zmrzku a koktejly na baru. Asi 150m je další větší obchod, taverna a pokud toužíte po něčem víc, musíte se vydat do městečka, které je v sezóně prý hodně rušné a divoké a od hotelu je vzdálené asi kilometr. Pro nás to bylo ideální. U hotelu byl klid, bylo tam bezpečno, protože kolem nevedly žádné silnice. 
děti obklopily kočárek :)
S Tobíkem jsme si hodně užili bazén ale i moře, které je tak pozvolné, že mohl pobíhat i deset metrů od břehu a pořád měl vodu do pasu. Což tedy zase není moc ideální pro plavce, kteří se občas vynořili opravdu daleko od břehu, vodu měli po pás a nadávali. Opět ideální pro rodiny s dětmi! Těch tam také jezdí nejvíce a tak tam měl Tobík spoustu kamarádů, což ve svém věku ještě tolik neocenil, ale bylo to prima. Jediný problém vidím v mořské trávě, která byla místy hodně nanesená u břehů. Je to prý známka dobré, čisté vody, ale já se bála, aby v ní spíš nebyl schovaný nějaký ježek. Pevně doufám, že na konci září už na to řekové dlabali, ale že v sezóně na Korfu více uklízí obecně, protože nepořádku tam všude bylo habaděj. Hned pod hotelem je u moře i půjčovna lodí s různými vodními atrakcemi.

A jídlo? Na konci září po deseti dnech už to bylo trošku na jedno brdo a na konci fakt bylo znát, že za námi zavírají, ale rozhodně jsme se vždycky najedli dostatečně a dobře. Vždy byl dostatek zeleniny, dva druhy masa, ryba a několik příloh, zmrzlina, koláč a ovoce. Nic z čeho byste si asi sedli na zadek a vzpomínali na to jako nejlepší součást dovolené, ale příjemná změna a úleva od vaření a starání se. 
Pokud by vás zajímalo ještě něco konkrétního o hotelu, ptejte se! Příště se zase rozepíšu o tom, jak se nám líbilo Korfu, jaký na nás udělalo dojem a zda máme v plánu se tam vracet.

2 komentáře:

  1. Skvělé video i článek, v těchto teplých dnech se už moc těším na léto po přečtení a koukání bych hned jela kamkoli k moři, my si ale v létě budeme užívat narození našeho druhého dítěte, tak už se moc těšíme, až bude s námi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥