úterý 10. dubna 2018

vlog: Krkonoše / Lanovkou na Sněžku

Ahoj, vítám Tě u vlogu z přelomu ledna a února 2018, kdy jsme s dětmi a přáteli vyrazili na hory na hasičské soustředení. Blbli jsme na sněhu, byli jsme na exkurzi u Horské služby a Hasičů a také jsme s dětmi vyrazili na Sněžku. Kvůli špatným povětrnostním podmínkám jela původně lanovka jen na mezistanici - Růžovou horu, kde byl úplně nádherný sníh a svítilo sluníčko. Rozhodli jsme se dojít pod lanovkou tak daleko, abysme na vrchol Sněžky alespoň viděli a v tu chvíli spustili lanovku až nahoru. Docela dlouho jsme váhali, ale pak jsme se vrátili a nechali se vyvézt. Bylo nádherně, svítilo sluníčko a ten výhled byl i přes mráz, který nahoře panoval (asi -7°C), dechberoucí. Natočila jsem vám jen malý kousíček, protože moje technika, jakmile klesne teplota pod nulu, bohužel selhává. Vzápětí přišel sněhový mrak, udělala se mlha, neviděli jsme nic a ještě jsme se začali bát, aby lanovku zase nezastavili a my nezůstali s dětmi nahoře. Toť naše poprvé na Sněžce. ;)

Ubytovaní jsme byli v Penzionu Alamo ve Velké Úpě. Bylo nás jak psů, o to větší zábavu jsme si užili. Děti měli na každý den nějaký speciální program - výlet, hry, soutěže. Po večerech jsme hráli společenské hry - Activity, Duchová v koupelně, Monopoly, BrainBox nebo BANG!
Tuhle hru znaly moc dobře i děti, takže si s ní pravidelně zalézaly do pokojů na odpolední odpočinek. BANG! je karetní hra pro čtyři až sedm hráčů od osmi let, ale zvládnou ji hrát i mladší. Jedná se o pravou přestřelku z prostředí Divokého západu, kde každý hráč má svou roli a taktiku, jak dosáhnout toho, aby zůstal jako poslední právě on. Pravidla nejsou nijak složitá, ale hra je vždy jiná a napínavá. Ideální hra na dovolenou s přáteli nebo jako zábava pro bandu dětí!

1 komentář:

  1. Skvělý výlet :) doufám, že se na Sněžku také někdy podíváme a do jejího okolí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥