pátek 10. srpna 2018

na cestách: Pohoří Biokovo

Když Kamil odmítl výlet do Mostaru, rozhodla jsem se ho přemluvit alespoň k výletu na vyhlídku na nejvyšším vrcholu pohoří Biokovo - Sv. Jure. Slibovala jsem si dechberoucí výhled na celou Makarskou a naprosto dokonalý rodinný fotky, protože kvůli tomu s sebou přece vezeme ten stativ, že jo. 


Navigace byla hodně vstřícná a nabídla nám hned několik cest. Zvolili jsme si tu přes Podgoru, protože tam je přece docela slušná silnice. Jen pár desítek metrů nad Podgorou už je pár vyhlídek. Rozhodně stojí za to si ten kousek z magistrály popojet. 
Dál jsme pokračovali přes Horní Podgoru, z které dýchá naprosto neskutečná atmosféra a ač jsme měli pocit, že k úpatí je to už jen kousek, silnice nás naprosto nesmyslně klikatila někam směrem dolů a pak se proměnila v něco pro naše auto naprosto nesjízdného.
Zkusili jsme to jinde, pak ještě o kus dál... No nebudu vás napínat, nakonec jsme všechny ty pokusy vzdali. Ale tolik se nám prostředí mezi horami a spálenými háji líbilo, že jsme se tam ještě jednou vrátili. O stromech, které se samovzněcují, aby daly další život, jsem vám už psala na instagramu.
Plán na příště je jasný: vzít s sebou babičku, která pohlídá děti, zatímco my s Kamilem se vydáme do hor.

3 komentáře:

  1. Nádherné fotky a moc Vám to na nich sluší 😊

    OdpovědětVymazat
  2. A really nice list. Thank you for sharing

    OdpovědětVymazat
  3. Your post topic is very unique and good for the readers so i am really impress so carry on for more unique post because people will follow more your site. Thanks and Again Thanks
    vex 3
    fnaf 3

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥