čtvrtek 20. listopadu 2014

BABY BLOG: Kdo maže, ten nemá strie?

Kéž by to bylo takhle jednoduché! Bohužel není dokázané, že by tělová másla či mléka skutečně dokázala tvorbu strií nějak zmírnit. Jde zřejmě zejména o genetickou záležitost - o to, jak moc má kdo kůži pružnou. Nicméně neznám ženu, které by se nějaká ta jizvička neobjevila. V těhotenství je to jedno z top témat, jelikož se s přibývajícími kily kůže napíná a roztahuje. A to někdy opravdu rychle. A i když od krémů nemůžeme čekat zázraky, mazáním a masírováním se rozhodně nedá nic zkazit. Právě naopak - pokožka je v těhotenství citlivější a vyžaduje proto větší pozornost, péči, hydrataci..
Dneska bych vám ráda ukázala, čím o své tělo v těhotenství pečuji. Mažu se teď několik měsíců opravdu zodpovědně a pravidelně, což pro mě byl vždycky nesplnitelný úkol.
Nejvíc nadšená jsem z krému s obsahem kakaového másla od Palmer´s. Vymazala jsem už asi tři vzorková balení a jednu velkou tubu. Je to opravdu hutné a výživné mazání. Když se namažu večer, tak i druhý den ve sprše cítím, jak po mně voda klouže a pokožka je ještě krásně lesklá a hydratovaná. Používám ho na stehna, boky, bříško a prsa téměř denně.
Tělový olej od Garnier používám na mazání celého těla tak 2x do týdne. Je moc příjemný, ale není tak výživný a hydratující, jak jsem si od tělového oleje slibovala.
Opravné tělové mléko pro velmi suchou pokožku od Yves Rocher už jsem jedno také vymazala. Obsahuje bambucké máslo a karité a voní naprosto božsky! Vůně je ale tak intenzivní, že ho raději nepoužívám denně, ale pouze čas od času. Je moc příjemné, výživné. 
Na fotce můžete vidět i oční krém It´s potent! od benefitu, který používám už asi rok, krásně hydratuje a zvláčňuje oční okolí a pomáhá v boji proti kruhům a pytlům pod očima, což je i v těhotenství, kdy se občas člověk nevyspí úplně do růžova, také velmi vítaná pomoc. 
No a moje tajná zbraň, která bohužel na fotce chybí, protože jí používám, když přebývám u rodičů je kokosový olej! Místo na vaření ho teď používám na mazání celého těla. Krásně klouže, takže se s ním pokožka skvěle i promasíruje. Není úplně extramastný a rychle se vstřebává, ale pokožka po něm vydrží krásná a hydratovaná opravdu dlouho. Je to věc, na kterou nedám dopustit, navíc úžasně voní a tak si minimálně jednou týdně tuhle lahůdku dopřeju.
Máte vy nějaký oblíbené mazadlo?

14 komentářů:

  1. Palmer´s mám taky moc ráda a fakt mě mrzí a štve, že už není v Rossmannu k dostání :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já v těhotenství taky milovala Palmer´s :) A mě se to tedy úplně vyhnulo, opravdu nemám ani jedinou jizvičku....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páááni, tak to jsi nějaký vzácný druh! Ať si Tě doma pěkně hýčkají :))

      Vymazat
  3. Ja mazala jak o zivot, ale stejne vypadam jako zebra :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D no já se obávám, že se tomu taky nevyhnu... :/ už teď pár čáreček mám...

      Vymazat
  4. Mě se nejvíc osvedčuje obyčejná vazelína s výtažkem z Měsíčku lékařského. V DM stojí kolem 50Kč a nic lepšího jsem momentálně nenašla, kombinuju to s olejíčkem BiOil. Vazelínu na večer a olejíček ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip. Právě mi všechna mazadla hromadně dochází, takže se po ní určitě podívám ;)

      Vymazat
  5. Kokosový olej je opravdu na všechno, i zuby se s ním dají bílit, ale já u toho tak dlouho nevydržela :) Přítel strie má, protože míval 160 kg (pak se prý přestal vážit, páč domácí váha už by ho neunesla a nechtěl se furt vážit v práci). Potom, co jsme se poznali, zhubl a teď má něco kolem 130 kg. Jeden čas míval 120 a s jeho výškou 190 cm vypadal krásně hubeně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takový malý zázrak no :) Páni, tak to je kus chlapa! ;)

      Vymazat
    2. Jo bolí to, když mi šlápne na nohu :D

      Vymazat
  6. a kde se dá sehnat ten Palmers? Jen na netu?

    OdpovědětVymazat
  7. asi potřebuju ten Palmers :D ale nevím, kde sehnat... na netu jsem sice viděla prodávat, ale poštovné 85,- Kč se mi zrovna nechce dávat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady http://www.prijemnapeceoplet.cz/ s poštovným 60,- to už celkem jde, ne? :)

      Vymazat
    2. no, asi tim, ze zdrazilo postovne, tak prave tady zdrazili na 85 :-( ale co se da delat, asi se to jinde nez na této strance neda u nas sehnat...

      Vymazat

Děkuji ♥