středa 28. října 2015

BABY BLOG: Tobískova knihovna / Ježeček jde do světa, Sova si bere dovolenou, Los králem lesa

Dnes vám chci představit úplně úžasné dětské knížky, na které jsem narazila při naší poslední návštěvě v IKEA na Zličíně. A budete se divit, ale předčily u mě i knížku Jak zvířáta spí! Proč?

Na první pohled mě okouzlily nádherné ilustrace. Přítele jsem uprosila, že tu první knížku prostě musíme mít, protože je to o "tom" IKEA plyšovém ježečkovi, co si s ním Tobík tak rád hraje. V létě ho dostal od tety. Jenže pak jsem zjistila, že jich mají ještě asi pět - z toho další dvě zvířecí. Miluju knížky a zvířátka nejvíc, takže jsem postupně nenápadně propašovala do nákupní tašky ještě i tu o sově a losovi. Mračil se na mě u kasy pěkně, ale nakonec jsem za ně byla pochválená! :)

Doma mě čekalo obrovské překvapení. Nejen, že je knížka nádherně ilustrovaná, ale pohádky jsou naprosto úžasné - vtipné, roztomilé a hlavně poučné! V každé se příběh odvíjí tak, aby si z něj děti odnesly co nejvíce. Moc mě baví i ilustrace vnitřku desek. V té o ježečkovi jsme navíc objevili nádherné pohlednice.
Tobísek ve svých sedmi měsících vydržel celý příběh (každá knížka má 30 stran). Textu tam není moc, za to obrázky jsou poutavé a zabaví už takhle malé dítě. S většími dětmi pak můžete poznávat zvířátka, počítat je, poznávat listy stromů v knížce i v přírodě okolo vás, v zimě ve sněhu pak rozeznávat stopy zvířátek, naučit se, že mochomůrky nejsou jedlé a že některá zvířátka se na zimu ukládají k zimnímu spánku, že každý je jedinečný a jak je důležité si pomáhat. 
Pokud máte kartičku IKEA FAMILY vyjde vás jedna na 99,- (jinak stojí, tuším 149,-). Nikdy bych neřekla, že zrovna z knížek odtamtud budu tak nadšená. Určitě se do nich podívejte, snad vás chytí za srdce tak jako mě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥