čtvrtek 15. října 2015

BABY BLOG: Pátý měsíc miminka

Období mezi 4. a 5. měsícem Tobískova života bylo hodně zlomové. Z malého, bezbranného miminka se stal průzkumník, který začal ochutnávat svět.

Na zahradě nám dozrálo spousta meruněk a to bylo také to první, co ve svém životě Tobík krom mateřského mléka ochutnal. Pomáhal mi s meruňkovými knedlíky, meruňkovou dření a zmrzlinou, lassi, shaky a dalšími dobrotami. Jedli my jsme v létě něco jiného? Doma jsme se moc neohřáli, za to venku v těch vedrech.. Naše dítě je velmi společenský tvor a nejraději je mezi dalšími dětmi. Výletovali jsme na Točník, na Zbiroh, kde jsme absolvovali první velký adrenalinový zážitek od porodu - lanové centrum. Byli jsme na legendárních burgrech v Radotíně, na minigolfu, na bowlingu.. A přijela k nám návštěva až z Afriky.
Od tety dostal Tobík po dětech nějaké hračky a hlavně svůj první mobil. Vydává různé - naštěstí ne zas tak hlasité - zvuky zvířat a hraje asi pět melodií. Nevěřili byste, jak rychle se to naučil mačkat! Myslím, že ještě nic nezvládl tak rychle, však taky motivace byla veliká :) A tak už mu pěkně od malička pěstujeme závislost na elektronice..
Koupal se v bazénku a několikrát dokonce i na Slapech. Pořídili jsme mu Swimmtrainer a vedle bazénku to byla nejlepší investice do letní výbavy!  V těch vedrech se mimo jiné naučil pít vodu ze lžičky.
Zhruba ve 4,5 měsíce vážil necelých 6kg a měřil 62cm. Prořezaly se mu dva zoubky - spodní jedničky, což se neobešlo bez urputného slintání, občasného breku a trochy nevrlosti. Pár nocí i špatně spal. S naprostou přesností už dokázal chňapat po hračkách i jiných věcech a neustále se snažil zvedat do sedu. Už nám taky krásně povídal (různé samohlásky jako a-a-a-a), broukal a kvíkal. A přesně v den, kdy jsme slavili pět měsíců se poprvé překulil ze zad na bříško!

1 komentář:

  1. Krásný článek a moc roztomilá fotka :)

    PS: Stávám se 300. pravidelným čtenářem!:D:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥