středa 9. listopadu 2016

event: Feedo snídaně s Biodermou

Včera jsem se zúčastnila dalšího vydařeného Feedo semináře na téma Péče o pokožku v zimě. Bylo to moc milé setkání se skvělým občerstvením v příjemných prostorách kavárny Carpe Diem na Floře.
Nejdřív se posilnit! / Za krásné fotografie děkuji Míše z blogu mklife.cz
Asi dobře víte, že je třeba rozdílně pečovat o pokožku v létě a v zimě. Dětská pokožka je navíc mnohem citlivější, tenčí, malým dětem špatně funguje termoregulace, často sliní, ... což jsou všechno faktory, které musíme brát v potaz. 
Jak tedy pečovat nejen o dětskou pokožku v zimě?
Není v mých silách tu obsáhnout celou přednášku, nicméně jsem si zaznamenala pár faktů, které nejsou až tak obecně rozšířené, a mě samotnou hodně zaujaly. Doufám, že si i vy z mého článku dnes odnesete nějaké nové poznatky.

Také máte zažité, že byste v zimě neměli používat péči s obsahem vody, aby vám pleť neomrzla? Není to tak úplně pravda. V zimě máme pleť většinou o dost sušší než v létě, je třeba ji pořádně hydratovat. Důležité je na složení produktu sledovat, na jakém místě se voda nachází. Není úplně dobré používat produkty, u kterých se voda ve složení objevuje na prvním místě (produkt je tedy složený zejména z vody), ale pokud na ni narazíte někde dál ve výčtu, není rozhodně čeho se bát. Naopak! Hydratace bez vody přece ani není možná, tak nezapomínejte ani v zimě na pravidelný pitný režim! 

Dětská pokožka je ve srovnání s dospělou tenčí (nehotová), o to větší péči bysme jí měli věnovat!
V péči o pokožku nezapomínejte na celý proces. Nejde jen o to, čím se mažete, ale zásadní jsou i produkty, kterými se myjete, čistíte pleť, ... Bioderma má ve své nabídce produkty, které jsou vhodné pro celou rodinu, poznáte je podle piktogramu rodiny na obalu produktů. Z řady Atoderm jsou to konkrétně - Atoderm sprchový olej (litrové balení za 372,-!!!) a Sprchový gel a sprchový krém (také ve zvýhodněném litrovém balení!).
V řadě produktů, které jsme měly možnost vyzkoušet na vlastní kůži mě zaujal zejména ABCDerm Cold Creme, který je speciálně určený k péči o dětskou pleť v zimě a mrazu. Mám z loňska zkušenost s krémy jiných značek a tak jsem se rozhodla krém objednat a vyzkoušet, zda poznám rozdíl. A navíc si český trh prý vyžádal Cold Creme tělový krém, což značí, že zimní péči nepodceňujeme. Tím můžete mazat celé tělo nejen dětem ale i sobě, je totiž moc příjemný a výživný. 
Víte, co je to Seboroická dermatitida? Možná, že jste s ní měli tu čest, vyskytuje se totiž až u dvou třetin dětí. Jsou to takové ty olupující se zažloutlé kousky kůže na pokožce hlavy kojenců, které vypadají jako lupy. Bioderma k boji proti ní vyvinula speciální péči ABCDerm Babysquam. Je to jedinečná hydratační a keratoregulační péče odstraňující krusty, ulehčuje odlupování lupů, vyživuje, hydratuje a zvláčňuje dětskou pokožku. Krém se krouživými pohyby vmasíruje do vlasové pokožky a nechá se působit. Potom je třeba ho opláchnout ideálně jemným šamponem. To mi přijde jako naprosto geniální produkt! Vím, že na to trpí opravdu spousta dětí a nevypadá to moc hezky. I Tobíkovi se na jednom místě kůžička ne a ne vyloupnout. Jen ještě dodám, že krusty by se neměly seškrábávat! (taky jsem to dělala, ale jemně!)
A dalším velkým objevem byl pro mě ABCDerm Péri-oral krém. Určitě to taky znáte, jakmile se ochladí, začne se okolo úst dítěte objevovat začervenání, v horším případě i pupínky nebo rovnou nepěkná vyrážka. Tohle podráždění může být způsobené cumláním dudlíku, olizováním nebo nadměrným sliněním. ABCDerm Péri-oral je reparační krém. Díky unikátnímu patentu neutralizuje slinný enzym, který podráždění způsobuje. Pokožku chrání, zklidňuje a působí antibakteriálně. Navíc je bez chuti a dítěti nijak neublíží, ani pokud ho olízne. Dokonce může fungovat jako 2v1 v péči o bradavky maminky - dokáže zklidnit a zhojit poraněná místa a ani není potřeba ho omývat! Opět geniální! 
Tobíkovi tahle vyrážka lehce vyskočila už minulý týden. Neváhala jsem a krém jsem hned objednala. Brzy se můžete těšit na moje testovací postřehy. ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥