středa 4. ledna 2017

recenze: Ovocné kapsičky Hami

Měli jsme s Tobískem možnost ochutnat nové příchutě kapsiček Hami a dneska bysme se s vámi rádi podělili o to, jak nám chutnaly (abych byla v psaní recenze objektivní, musela jsem vždycky taky trošku koštnout). Jsou čtyři - Meruňka, banán a hruška; Kiwi, jahoda a banán; Lesní ovoce s jogurtem a Ovocný koktejl s kokosovým mlékem. Všechny kapsičky jsou určené dětem už od ukončeného 6. měsíce (na lžičku) a jejich obsah je 90g. Kapsičky obsahují vitamín C, neobsahují přidaný cukr, konzervanty ani barviva. Jsou bez lepku a jsou opravdu poctivé!


Na chuť byla moc dobrá, je z ní cítit obsažené ovoce. Přesnídávka je hustá, krásně zasytí. Řekla bych, že je to taková osvědčená klasika, se kterou nic nezkazíte obzvlášť, pokud s přesnídávkami od ukončeného šestého měsíce začínáte.

Složení ve 100 g výrobku: hruška 42 %, banán 40 %, meruňka 18 %, kyselina askorbová (vitamín C).

Hami kapsička 100% ovoce Kiwi, jahoda a banán
Oproti ostatním byla trošku kyselejší, proto jí asi Tobísek nesnědl celou na posezení. Dojedl ji pak ale s chutí. Pokud vaše dítě dává přednost sladším přesnídávkám, zvolila bych spíše Hami Kapsičku Lesní ovoce s jogurtem nebo Ovocný koktejl s kokosovým mlékem (viz níže), ta to u nás vyhrála!

Složení ve 100 g výrobku: banán 33 %, jablko 29 %, jahoda 25 %, kiwi 12 %, koncentrovaná šťáva z černé mrkve, kyselina askorbová (vitamín C).
Důležité je posoudit nejen chuť, ale pečlivě prozkoumat i složení! ;)
Řekla bych, že moc povedená a vyvážená kombinace. Ovoce s jogurtem zkrátka funguje skvěle! Chutná moc dobře a díky jogurtu působí, že je trošku hutnější, víc zasytí. Zdravá, chutná svačinka na doma i na cesty. To balení je skvělý vynález, opravdu praktické!

Složení ve 100 g výrobku: banán 29 %, jablko 28 %, bílý jogurt řeckého typu (z mléka) 15 %, borůvka 10 %, ostružina 8 %, jahoda 7 %, rýžová mouka, koncentrovaná šťáva z černé mrkve, přírodní mléčnan vápenatý (zdroj vápníku z koncentrátu syrovátky), kyselina askorbová (vitamín C).

Jednoznačně můj favorit! Kapsička je plná ovoce, které má jemnou nasládlou chuť a lehce z něj vystupuje chuť kokosového mléka. Ne moc, ale ani ne málo. Zkrátka tak akorát. To je opravdu přesnídávka podle mého gusta! Naprosto splnila moje očekávání. Zaujala mě nejvíc už na první pohled. A i Tobísek ji jako jedninou vycucnul na jeden zátah. Tuhle si určitě nakoupíme do zásoby na naše jarní výlety! :)

Složení ve 100 g výrobku: banán 35,5 %, jablko 30,8 %, kokosové mléko 12 %, ostružiny 10 %, maliny 10 %, rýžová mouka, koncentrovaná šťáva z černé mrkve,  kyselina askorbová (vitamín C).
Baští vaše děti ovocné kapsičky? Která z novinek zaujala nejvíce vás?

2 komentáře:

  1. Naše Emma ještě s ovocnými příkrmy nezačala, ale já je miluju! Na výlety s kočárkem jsem to skvělá svačinka :-) Jsem natěšená na tu s kokosovým mlékem :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Občas dcerce kapsičky kupujeme na výlety a cestování autem. Tyto musíme určitě vyzkoušet zní lákavě ☺ také, vždy koštuji 😁. Favorita, ale nemáme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥