pátek 12. října 2018

event: Humbookfest 2018

Když mi přišel email s pozvánkou na Humbook fest, popravdě jsem vůbec netušila, o co se jedná. V zápětí mě ale myšlanka knižního festivalu věnovaného youngadult literatuře nesmírně nadchla. Období čtení tohohle žánru u mě bylo dlouhé a intenzivní - Harrym Potterem v jedenácti letech počínaje, Hrou o trůny, na jejíž další díl netrpělivě čekám do dnes, konče. Součástí Humbook festu, který se konal v sobotu 6. října 2018 v Kongresovém centru v Praze, byly přednášky zahraničních i tuzemských autorů, autogramiády, workshopy a spousta zábavy ve formě fotokoutků, společenských her, chill zóny. Moc se mi líbil i nápad make-up artové dílny a soutěž o nejlepšího cosplayera Humbook festu. Za jedno odpoledne jsem omládla o deset let! Mám strašnou chuť začíst se do nějakého opravdu pěkného fantasy a po přednášce o tvůrčím psaní s Pavlem Renčínem napsat vlastní ne tak úplně youngadult knihu! 
Na Humbook jsem samozřejmě vyrazila s knihou. Nejdřív jsem si tam s Tatérem z Osvětimi přišla tak trošku nepatřičně, jenže od téhle knihy se opravdu neodtrhnete, dokud ji nepřečtete, takže nebylo zbytí. Nakonec jsem zjistila, že je tam i ve výběru Humbook knih, což mě potěšilo, protože tyhle události bysme si měli připomínat stále a všichni.


přednáška Dominiky o neuvěřitelné cestě Jižní Amerikou na motorce mě vtáhla do sálu a musela jsem si ji doposlechnout do konce
Co na Humbook fest říkáte? Znáte? Byli jste? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥