středa 11. září 2019

tipy: V bříšku / Kniha pro nastávající sourozence a zvídavé děti

Kniha, díky které se aktuálně nejoblíbenějším Tobíkovým slovním spojením stala "pupeční šňůra". Máme velmi zvídavé a miminka milující děti, proto bylo jasné, že tuhle knižní novinku musíme doma mít. Tobík se ptá, hodně často a na spoustu věcí. Konec konců asi jako každé dítě. :) A kniha V bříšku autorky Michaely Fišarové má v sobě odpovědi a desítky úžasných ilustrací, které jsou přizpůsobené dětem a jejich vnímání světa. Moc mě potěšilo, jakým stylem je kniha psaná, jak je tam celá "problematika" miminka v bříšku prezentovaná. Nic vulgárního nebo přehnaně detailního. Opravdu nás moc baví všechny. A mimochodem - ne, nejsem těhotná! ;) 

Příběh vypráví samo miminko, což je sympatické, protože díky tomu s malými čtenáři navazuje důvěrný, přátelský vztah. A o to přece jde! Znám spoustu knih na tohle téma, ze kterých bych sama nespala. Tady ale nikdo nechce děti děsit. Uf! Naopak jde o to jim ukázat, jak se má miminko v bříšku hezky, jak se vyvíjí a roste. Konec konců i ony samy tohle nedávno zažívaly. 
Oceňuji, že miminko v příběhu často používá přirovnání, snaží se dětem svojí situaci přiblížit prostřednictvím věcí, které jsou jim známé, které si dokážou představit. 
Je to milá a vtipná knížka, která nám určitě hodně zpříjemní zimní večery. Budeme se s ní těšit na nový přírůstek do rodiny. No a na konci samozřejmě přichází ten největší doják, kdy matka dvou dětí nedokáže nahlas dočíst odstavec bez staženého hrdla a polykání slziček. :D 
Je boží, co?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥