úterý 14. dubna 2020

film: Oblíbené pohádky na youtube / České i zahraniční

Dokud nebylo venku krásně, trávili jsme čas převážně doma, hráli hry, malovali, tvořili, vařili. A protože nemáme klasické televizní programy, nakoukali jsme po večerech i hodně pohádek na youtube. Máme rádi některé starší, na které jsme koukali už i přes zimu, ale překvapilo nás, kolik novějších pohádek jsme našli (jenže např. Hodinářův učeň už byl mezitím smazaný a ani Anděl Páně 2 se určitě neohřeje dlouho). A tak mi přišlo zajímavé se s vámi o naše tipy podělit. Venku je sice už lépe, nicméně vzhledem k situaci, věřím, že se i tak budou hodit. My si třeba jednou týdně děláme filmový večer s popcornem do mikrovlnky z Lidlu (ten je fakt mňam) a máme se pomalu líp než v kině. ;)
"Princezna hezejmla", jak říká Stellinka je naše #alltimefavorite ;) Na youtube najdete oba dva díly. Já mám radši ten první, Stellince se teď víc líbí druhý s miminkem. "Se budou ještě pusinkovat." "Voba?" :)


Lichožrouti  u nás hooodně frčeli, když byli Tobískovi 2-3 roky. DVDčko už je dokonce tak ochozené, že nehraje dobře. O to větší radost jsme měli, když jsme je teď po dvou letech našli na youtube. Je to naprosto úžasná pohádka.

Velké dobrodružství Čtyřlístku je pohádka, která bude bavit vaše děti i vás, pokud jste na komiksech vyrůstali tak jako já. Líbí se mi tahle klasická animace.

Píseň moře je naprosto nádherná, kouzelná pohádka. Děti si užijí netypickou animaci a severské tajemno, dospělí zase hloubku příběhu.

Legendární Doba Ledová k té snad ani nemusím nic dodávat. :)

Sobík Niko je moc milá pohádka o sobíkovi, který se rozhodne vydat hledat svého tatínka mezi Santovy soby. Doporučujeme první i druhý díl.

Psí kusy - roztomilý animák plný pejsků.

Příběh koček je pro změnu ryze kočičí film.

Co by to bylo za tipy na pohádky bez pohádky s dinosaury? Takže Hurá do pravěku!

Plody - Policejní autíčko je moc hezký animák, který bude bavit i menší děti. U nás už měl taky mnoho repríz.

Pokud si na youtube zadáte heslo "Zvonilka" vyskočí na vás asi čtyři pohádky. Všechny jsou moc hezké, napínavé a i menší děti baví.

Králíček Petr byl u nás jasný favorit ke konci roku. Zvířátka jsou jako živá, film je akční, vtipný, napínavý. Rozhodně se na něj koukněte spolu s dětmi. :)

Anděl Páně 2 je sice spíš zimní pohádka, ale mě moc pohladila i na jaře. Konec konců nám před chvílí za oknem sněžilo. :) Dvojka se mi svým příběhem líbí dokonce více než jednička. Co vám?

Tajemství staré bambitky je nadčasová pohádka, milá, výpravná, plná krásných písniček. Zaručeně pobaví i rodiče. Jo a brzy (teda kdo ví vzhledem k situaci) bychom se měli dočkat i pokračování. :)

Že neznáte pohádku Šťastný smolař? Tak to si ji pusťte ještě dnes. Je vtipná, výpravná, bude vás bavit. :)

Nejlepší přítel je zajímavý příběh o přátelství s čertem, ve kterém pýcha předchází pád. Ale co by to bylo za pohádku bez dobrého konce? Vyšperkovaná je skvělým obsazením a krásným prostředím, ve kterém byla natočená. :)

Svatojánský věneček je moc hezká, roztomilá pohádka s těžkým úkolem na téma "jak z ničeho udělat něco" :)

Řachanda se dětem líbí hlavně kvůli kouzelným lesním bytostem.

Klasická stará česká Zlatovláska mi přivodila trauma na celý život. :D Tahle nová je ale úplně jiná, vtipná, svižná, přesto napínavá aneb klasika trošku jinak.

Rumplcimprcampr je taky pohádka mého dětství. Taková správně praštěná, roztomilá, rozhodně za ty roky neztratila svoje kouzlo.

A pokud máte doma taky malého akčního superhrdinu, rozhodně ho budou bavit Spy Kids. Na youtube jsou snad všechny díly. Tobíkův nejoblíbenější je Spy Kids 3.

Pak u nás momentálně frčí Šmoulové, když byl Tobík menší, tak měl nejradši Ovečku Shaun. Stellince je to nějak jedno, často ani koukat na celý film ještě nevydrží. Tobík si ale něco oblíbí a pak na to vždy chce koukat stále dokola a dokola.
A jaké pohádky na youtube máte nejraději vy a vaše děti?

1 komentář:

Děkuji ♥