čtvrtek 25. června 2015

my life: Tour de Zoo

Tobísek za necelé tři měsíce života stihl navštívit dvě zoologické zahrady (Zoo Praha a Ústí nad Labem) a jednu minizoo (Velká Chuchle). Pevně doufám, že po mně tu lásku ke zvířátkům podědí. Všechno to byly moc hezké výlety a proto bych vám ráda ukázala pár fotek.

Začnu nezvykle od konce - Zoo v Ústí nad Labem jsme navštívili před necelým měsícem. Ústečáci, jak já vám závidím! Je zajímavé, že pokud znáte Zoo Praha, máte dojem, že vás nemůže nic překvapit. Od menších zoologických zahrad proto nic moc neočekávám a vždycky jsem překvapená a nadšená! Do Zoo v Ústí se rozhodně vyplatí zajít, mají totiž spoustu zvířátek, která v Praze nemáte šanci vidět (tuleni, nosorožci, aligátor Libor, medvěd malajský...) a všechno je tam doslova na dosah ruky. Ty menší zoo si asi zkrátka můžou dovolit být víc kontaktní a tak vám těsně pod rukou proplave tuleň, od aligátora vás dělí pár metrů a malá betonová zídka, opice se po vás natahují skrz mříže, hladíte si zebry.. a všude jste i o víkendu téměř sami! To miluju!
I když je vidět, že výběhy a pavilony byly stavěné už před spousta lety, všechny jsou krásně upravené. V pavilonu šelem si třeba přijdete jak někde v galerii. Všechno do sebe tak zapadá, že vám zvířata přijdou jako vycpaná. A kdyby tohle všechno vaše ratolesti dostatečně nepobavilo, všude je spousta zajímavých tabulí s kvízi, úkoly, různé interaktivní prvky, hřiště a asi tři občerstvení se zmrzlinou. I v Ústí pak můžou děti v "dětské zoo" krmit a hladit kozy. A pořádají se zde i komentovaná krmení a setkání u různých zvířátek. My úplně náhodou měli štěstí na krmení tuleňů a koupání slonů. Prostě paráda! Jsme opravdu nadšení! A doufám, že bude brzy příležitost ústeckou Zoo navštívit znovu.

Zoo Praha
Do pražské Zoo jsme vyrazili poslední květnové pondělí. Rozhodli jsme se využít akci Happy Mondays - vstup za korunu pro rodiče s miminkem v kočárku. To byl mazec! Chodíme sem pravidelně minimálně dvakrát ročně a s Tobíkem budeme, doufám, chodit ještě častěji. Pražskou Zoo mám ráda, ale čím víc poznávám ty menší zoologické zahrady, tím víc mi začíná vadit, jak je veliká, neosobní, kolik tam chodí lidí a začíná mi být zvířátek i trošku líto. Někdy je to opravdu až nepříjemné a to zásadně nechodíme o víkendech!
Moc se mi líbí, jak se v Praze podílí na navrácení ohrožených druhů zvířat do přírody a neustále předělávají expozice a budují nové, lepší, větší pavilony, aby se zvířátka měla co nejlépe. Spoustu zvířátek známe jménem a prožíváme s nimi jejich osudy (vlastně já). Viděli už jste Rezervaci Bororo? Nemůžu se dočkat, až Tobík vyroste a bude tam řádit. No a já tam budu muset samozřejmě s ním žeano.. :) 

Minizoo Chuchelský háj
Seznamte se s mým tatínkem! :) Do chuchelského háje jsme se vydali na konci dubna a byla to moje iniciativa. Prostě už jsem se nemohla smířit s tím, že mám kousek od baráku minizoo, ve které jsem nikdy nebyla. Je tedy pravda, že asi před šesti lety jsme se tam spontánně vydali, ale nepodařilo se nám bez přípravy zoo najít. Je schovaná v lese a z Velké Chuchle k ní vede krásná cesta vhodná i pro kočárky. Asi kilometrovou procházku dětem zpestří různé lesní cestičky a malá hřišťátka. V minizoo máte možnost vidět spoustu zvířátek z českých lesů, ale třeba i oblíbené kozy. Mají tam krásnou lišku, rysa, stádo daňků, jeleny, bažanty a krkavce.. Mají tam stánek s občerstvením, takže se nebojte, že byste se po procházce neměli čím občerstvit.
Minizoo jsem tedy rozhodně nenavštívila naposledy, je to opravdu příjemná procházka se skvělým cílem! U mé sedmileté neteře sklidily největší úspěch krocani, malinovka a velké dětské hřiště.

Koupila jsem si týdenník Téma s mapkou a přehledem českých zoologických zahrad. Můj cíl je jasný! Nejvíc mě láká zoologická zahrada ve Zlíně, která má být údajně nejkrásnější v ČR. Tak uvidíme, kdy se nám poštěstí ji navštívit..

5 komentářů:

  1. Vy jste neskutečně krásná rodinka, moc vám to tam sluší :) A do ZOO bych jela taky hned :)

    O vlasy se mi stará... SEBAMED

    OdpovědětVymazat
  2. krásne fotky, vy ste teda toho už stihli. My sme ešte s drobcom neboli na žiadnom výlete.

    OdpovědětVymazat
  3. jste nádherní! :) vypadáš neskutečně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, děkuju moc za krásné komentáře! Udělaly mi obrovskou radost! Děkujeme :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké fotečky, malý je celý tatínek a ty vypadáš náramně ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥