pondělí 11. prosince 2017

11. den / 3x stavebnice od LEGO DUPLO

Sponzorem dnešního dne je LEGO DUPLO.
Neznám dítě, které by si nehrálo s LEGO stavebnicemi. Pro ty nejmenší stavitele od 1,5roku do 5let je určené právě LEGO DUPLO. Kostky této stavebnice jsou dvakrát větší než klasické LEGO kostičky, lépe se tak z nich menším dětem staví a nehrozí, že by některou součástku omylem spolkly. LEGO rozvíjí dětskou kreativitu a představivost. V této verzi hodně napomáhá i motorickému vývoji malých dětí. 
LEGO DUPLO mi pro vás do vánoční soutěže věnovalo hned tři krásné stavebnice.
A dnešními výherci jsou:
VÝHRA 1

VÝHRA 2

VÝHRA 3
Gratuluji k výhře! Budu Vás kontaktovat na uvedené mailové adresy.

SOUTĚŽÍME DÁL!
Chcete si zasoutěžit o zítřejší výhru?

!OBECNÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE:
Odebírejte youtube kanál mujfialovysvet
Podívejte se na video VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ / Adventní kalendář 2017 a dejte mu palec nahoru jako poděkování sponzorům soutěže, budu ráda i za jakékoliv jiné/další ohlasy ;)
Sdílejte video veřejně na svém facebookovém profilu
Dejte "To se mi líbí" facebookové stránce Můj fialový svět BLOG

Do komentářů pod tento článek zde na blogu napište svůj email, na který vás budu v případě výhry kontaktovat, a odpověď na soutěžní otázku: "Jakým způsobem učíte děti nové věci? Kupujete nějaké speciální pomůcky? Knížky? Hračky?"
Komentáře, které nebudou obsahovat emailovou adresu do slosování zahrnu, výherce pak bude mít tři dny na to, aby se mi ozval sám, pokud tak neučiní, vylosuji výherce nového.
Pozor! Dnešní soutěž je pro čtenáře s doručovací adresouv v ČR i SK! Nezapomeňte se zítra přijít podívat, zda jste měli štěstí nebo si zasoutěžit o další krásné výhry. ;)

Pokud jste tu prvně, pročtěte si pozorně princip soutěže a její pravidla!↓
 
Pravidla a princip soutěže:
Soutěž probíhá na blogu mujfialovysvet.cz každý den od 30.11. do 24.12.2017, každý den od 1.12. do 24.12. 2017 se na blogu budou otevírat okénka/články s výhrami, které v nich budou představeny a popsány (fotografie v článcích i ve videu mohou být pouze ilustrační, řiďte se textem!).
Soutěžící budou den předem přidávat soutěžní komentář pod článek, který se soutěže bude týkat a ve kterém k tomu budou vyzváni (první je článek/video: VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ / Adventní kalendář 2017). Následující den se na blogu objeví článek s výhrou a rovnou i se jménem/jmény výherce/ů. Soutěžící tedy dopředu neví, o co soutěží. Je zachovaný princip překvapení jako v klasickém Adventním kalendáři.
Všechny sponzory a výhry si však můžete dopředu prohlédnout v události na facebooku a v úvodním videu na youtube. Soutěžit můžete každý den! Je jen na vás a na štěstěně, kolik dárečků letos vyhrajete, a zvýšíte tím tak i pravděpodobnost výhry jedné z hlavních cen. Výherce budu losovat náhodně ze všech platných komentářů přes random.org. Výhry se vám společně se sponzory budeme snažit odeslat včas, nicméně bohužel nemůžeme garantovat doručení do Štědrého dne.

!OBECNÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE:
Odebírejte youtube kanál mujfialovysvet
Podívejte se na video VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ / Adventní kalendář 2017 a dejte mu palec nahoru jako poděkování sponzorům soutěže, budu ráda i za jakékoliv jiné/další ohlasy ;)
Sdílejte video veřejně na svém facebookovém profilu
Dejte "To se mi líbí" facebookové stránce Můj fialový svět BLOG
TIP: Nastavte si na facebooku ve sledování mé stránky, aby se vám moje příspěvky objevovaly jako první, neuteče vám tak žádná z adventních soutěží!

Hlavní výhry:
Apartmány Babyhouse, které jsou na seznamu Amazing Places v ČR, věnovaly VOUCHER NA UBYTOVÁNÍ NA 2NOCI V APARTMÁNU Č.3 KDYKOLIV V ROCE 2018 V TERMÍNU DLE VÝBĚRU VÝHERCE (kromě víkendů/prázdnin/svátků - nástupní dny pondělí, úterý nebo středa a dle volných kapacit)
Fotografka Anna Ulman věnovala VOUCHER NA JARNÍ FOCENÍ DĚTÍ, RODINNÉ FOCENÍ NEBO PORTRÉTNÍ FOCENÍ V EXTERIÉRU V PRAZE (termín jaro 2018, lokalita dle výběru fotografky, 1 hodina focení, 10 upravených fotografií)
Princip:
Letos máme v kalendáři i dvě hlavní výhry, jejichž výherci se budou losovat 24.12.2017. Nejprve se náhodně vylosuje v rámci Adventního kalendáře den a ze všech komentářů, které byly v tento den přidány, se posléze náhodně vylosuje jeden výherce. Stejným způsobem se bude losovat i výherce druhé hlavní výhry. Každá z hlavních výher bude mít jiného vítěze!

!PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ HLAVNÍ VÝHRY:
Sledujte instagramové profily apartmanybabyhouse a anna_ulman (pokud nejste na instagramu dejte "To se mi líbí" jejich facebookovým stránkám Babyhouse a Anna Ulman)

HODNĚ ŠTĚSTÍ!

98 komentářů:

  1. Snažím se vše opakovat, pokud to jde, tak názorně ukázat. Zatím je synáčkovi 8. měsíců, tak s učením většiny dovedností teprve začínáme :) Ale pěkně to trénuje moji trpělivost ;)
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Máme knížku Montessori, úkoly pro nejmenší ale hlavně učím věci ze života. Momentálně vykrajovat, razítkovat sušenky, stříhat nůžkami, to nemá moc trpělivost a nejde to. Takže zahodí nůžky a vzteklá říká nejde!!
    vondrackova.jana@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Učíme se ze situací, do kterých se dostaneme. Když je něco potřeba, tak se o tom bavíme nebo to zkoušíme.
    katerina.mejstrikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Koupili jsme knížku montessori, ale zatím je to vše nápodobou janabelcova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Učíme se tak nějak za pochodu. Věci ukazuju atd.. Jinak se apoustu věcí naučila sama, ani nebylo potřeba ji učit.

    OdpovědětVymazat
  6. Něco se učí z knížek, něco jiným způsobem a něco se naučí úplně sami, že nestačíme koukat jak se to naučili :-)
    1denca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Nejlipe se mi osvedcilo uceni se napodobovanim :-) sarka saui.dj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Mam par Montessori hracek a hlavne spousty knizek. Ale je to stejne o tom pristupu rodicu a rodiny a udelat si ten cas na deti. Letos pod stromecek dostane dcera svou prvni encyklopedii,tak jsem zvedava:-) horakol_volny.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Učíme, kupujeme věci na rozvoj motoriky, ale abych byla upřímná tak malého zajímá víc věci okolo než vlastní hračky :D takže v botníku boty, v krabici papíry a jiné :D takže si svůj rozvoj dělá podle svého :D alena.pelouchova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Většinou se děti naučili spoustu věcí podle nás. První se podivali jak ty věci děláme my a pak opakovali.
    Občas něco koupíme. Třeba se nám osvědčilo krajeci ovoce/zelenina do dětské kuchynky. Dceři jsou 2roky a dokáže si některé věci sama rozkrajet.
    Většinou se učí zapochodu dle situací.
    L.silnicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Zatím ma Laurinka pár knížek s tvrdými stránkami, kde jsou různé obrázky a tak :) k vánocům dostane nějaké interaktivní hračky :) nakonec ji stejně nejvíc zaujmou úplně obyčejné věci jako ovladač nebo plastova láhev :-D
    veru.zamrzlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, já děti nemám.:D.
    hladkakaterina1995@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Malá mě napodobuje ve všem, co dělám..ze vzdělávacích knížek u nás frčí Minipedie od Svojtky, ty může od rána do večera :-) a pod stromečkem najde Montessori aktivity.

    OdpovědětVymazat
  15. Nejvíc se toho děti učí nápodobou, v tom dobrém, i v tom špatném. :) Spoustu věcí, slovíčka, barvy, zvířátka se učí z knížek. K rozvoji kupujeme knížky a občas i nějaké hračky, i když si myslím, že nejlepší "hračky" jsou reálné předměty z každodenního života. Starší syn se naučil spoustu věcí sám a v některých oblastech pomáhá i školka.
    lenka.cervenova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. synovi jsou tři roky a v podstatě od narození na něj pořád mluvím a něco mu vyprávím a povídám...když jsme jeli na procházku ven s kočárkem, tak jsem na něj pořád něco mluvila a jelikož od malička miluje knížky, tak jsme si vždycky hodně prohlíželi, četli a to trvá. Jinak barvy se naučil tak nějak uplně sám a ještě mu nebyly ani dva roky,ale měli jsme doma vyrobenou pomůcku. Mám ráda hračky, které rozvíjejí mysl a nejsou to jen lapače prachu,takže ráda kupiji různé hry, tvořivé sešity apod. a tak se spolu vlastně pořád něco učíme :) je to muj šikulka a všechno ho baví a moc mu to jde :)

    OdpovědětVymazat
  17. Můj syn má teprve 10 měsíců, tak co mě napadá na zdokonalování jemné motoriky jsou knížky z nakladatelství Svojtka. Jinak spíš názorně ukazujeme apod.
    lenule683@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Veronika Šulcová11. prosince 2017 v 17:42

    Neco pomoci knizek, ale vetsinu veci hlavne neustalym opakovanim a zkousenim :-)
    Skyv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Ucime se ukazovat a vypravet,dale ctenim knizek, ted dost maly se pta je zvedavy.. :-)
    petpec@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Záleží co.Třeba zvířátka se teď učíme pomocí knížky,pak se jim snažím jít příkladem,aby to viděli a "odkoukali" a něco je učí babička �� Pavla H.
    Email: falipe@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Nejlépe se děti učí vlastní zkušeností. Takže nejlepší je nechat dělat s rodiči běžné činnosti. Pak jsou fajn také různé montessori hračky a pomůcky. Iwaneta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Syn se učí podle toho co vidí u nás,takže dost napodobuje.nejake knížky mám taky, ale nějak výrazně je nevyuzivam.
    MK.Michaela@seznam.cz Michaela Kratochvílová

    OdpovědětVymazat
  23. Snažím se učit jak se dá a pořád opakovat :) většinou používáme knihy
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Většinou jí snažím všechno opakovat a ukazovat, třeba i v knížce. milovanejandilek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Nejvíce se učí nápodobou,ale máme i plno knížek a didaktických hraček.
    f.martina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Kupujeme knížky i hračky, ale myslím, že nejvíc se stejně naučí praxí, povídáním, vysvětlováním a zkoušením :) kabilova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Zalezi jak co...treba na barvicky jsem mu vyrabela spoustu pomucek ala Montessori, na zviratka jsme meli knizky i karticky, na prochazkach si hodne vypravime a ukazujeme...kdyz ho pred rokem strasne zajimal Mesic,tak jsem mu i vyrobila karticky s fazema Mesice,to bylo nadseni :D u pisnicek a basnicek jsme hodne opakovali a tak..tedka se spoustu veci uci ve skolce,kazdy den prijde s necim novym :) pivonkova.petra@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. nejvíc mi pomáhá jít jim příkladem! syn je hrozná opička! :-) ale třeba zvířátka, barvy a takové věci se učíme hlavně s knížkami! jarcca056@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Snažím se mu co nejvíce věnovat a učit ho sama...samozřejmě ma i spoustu chytrych interaktivnich hraček
    nikyta159@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. U nás se osvědčily jak knížky, tak hračky, tak i napodobování nás dospělých a rozhodně i zážitkové učení - návštěva zoo, muzeum dopravních prostředků apod. Člověk neustále žasne, kolik se toho děti naučí a jak rychle jim to jde. Děti jsou jako houby.
    ditetova.jitka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Kupujeme hodně knížky a interaktivní hračky, jinak se učí se mnou. :)
    Silvous96@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Dcera je jeste mala, proto ji spis nabizim hracky a cvicim s ni. Myslim si, ze nejdulezitejsi je osobni priklad a duvera v deti, neni treba pro kazdou dovednost kupovat pomucku. Julie.halesova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. používáme knížky a různé hry a vlastní zkušenost :) a povídáme si. cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Máme několik knížek "100 vzdělávacích Montessori aktivit",ale nejlepší je podle mě učit děti novým věcem tak jak to přináší život, vysvětlovat, názorně ukazovat a nechat děti co nejvíce věcí osahat a ozkoušet. sdagmar@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Co jde tak přes knížky. Chci aby měla poziivní vztah ke knížkám. A potom si hodně hrajeme na dece (rozvoj psychomotorického vývoje). Email:lidu.milka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Našemu chlapečkovi je rok, takže se teprve vše učíme, ukazujeme, hrajeme. Snažím se mu číst z knížek nebo si prohlížíme obrázky. Ale uvažuji o koupi Montessori aktivit. Můj e-mail: xxmisulkaxx@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Hlavně knížky, na rozvoj jazyka, mluvení, ale i pozornosti. Taky spolu cvičíme podle říkanek, hodně zpíváme. misu.mikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Synkovi se snažím všechno ukazovat, hodně polopaticky vysvětluju. Hodně si i hrajeme a od 6měsíců chodíme pravidelně plavat.
    Nikinnna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Ucime se školou života 😍. Ale mame radi i různé motorické hračky a knížky 🙂A starší syn se teď oblíbil kouzelné čtení od Albi

    OdpovědětVymazat
  40. Šárka Korousová11. prosince 2017 v 19:07

    Dceři se snažím vše vysvětlit a pokud to jde, tak názorně ukázat. Tvary jí učím pomocí hračky (čtverce, do kterého se hází různé tvary otvorama) a kreslením a na některé věci použiji i knížky. Spoustu činností a věcí ji nechávám ať si osahá a vyzkouší sama. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárka Korousová11. prosince 2017 v 19:07

      E-mail: korousovasarka@seznam.cz :)

      Vymazat
  41. Ráda bych co nejvíce využívala knížek :-) strnadova93@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Nyní u nás v rozvoji mé dvouleté dcerky vede Albi elektronicka tužka....diky ni umi barvy a nejaka čísla, pisniky a olno nových dovedností.....jinak se snazim vzdy hodně vysvetlovat, ukazovat, trpělivě a stále dokola a ona se to naucie proste sama....elis.vesela5@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Zdeňka J. email electromike@seznam.cz Ted jsem dokupovala vnučce poslední dárek od ALbi perníkovou chaloupku..elektronicka tužka,jeste neumí číst,tak myslím že je to hodně naučné..vnoučkovi plánuju příští rok koupit šroubovací auto, at se naučí točit,kroutit :o) a minulý rok vnoučata dostaly logické hry..deskové.

    OdpovědětVymazat
  44. Zatím ma dcera 3 měsíce, tak ji ukazují hračky, dávám na bříško, zpívám ji. Už mám pro ni koupené knížky, až bude větší.
    gabrisova.maria@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. To je hodně obecná otázka. Něco se učí sami, něco s mojí pomocí, v něčem jdu vzorem já, manžel, sourozenec, kamarádi, k něčemu využíváme pomůcky i hračky. Každá dovednost si žádá své a je treba i techniku učení měnit dle potřeb dítěte. Tereza.binkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Myslím že dcera se nejvíc učí pozorováním a napodobováním, co dělám já. Ale podporuje.e to i knížkám. Hračky zatím žádné vzdělávací nemáme, možná se tu inspiruji �� Hana Hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Aktivity, které jdou ukazujeme a učí se celkem rychle a pro podporu motoriky a podobně kupujeme hračky co podporují tyto aktivity. Ale tak máme zatím pouze 9,5 měsíce. :)
    monikagl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Syn poznává svět s námi. Do všech aktivit ho zapojuji při běžném provozu domácnosti. Také využíváme knížky a hry. charlotte.e@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Vetsinou se uci proste za chodu bezne zivotni situace - prani vareni uklid prebalovani u toho vysvetluji atd dale s hrackami a domacimi potrebami rozviji motoriku (vkladani apod.) a u knizek se ucime poznavat a pojmenovavat :)
    bastera@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Nejvíce se učí podle mě nápodobou :) A snažíme se hodně vše vysvětlovat, je to kolikrát náročné ale vyplatí se to usílí, poté knížky. eva.dozbabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. Dcera se nejvíce učí sama, je jako houba, nasává vše kolem sebe, a proto se jí snažím dávat různorodé podněty a vychovávat s prvky montessori...
    tanickavlckova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Snažím se sledovat aktuální trendy ve výchově - montessori,...chodím se synem na cvičení k fyzioterapeutce, která nás vede jak s dítětem manipulovat, jak ho rozvíjet, a tyto informace sbírám i na internetu,..syn je velmi šikovný a učenlivý,..knížky ho zatím nebaví,..hračky kupujeme podporující rozvoj dítěte,...J.a.j.i.n.k.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. U nás se malý taky učí za pochodu, většinou se snaží napodobovat rodiče, děti a lidi kolem sebe. Je tak chytrý, že mě to až někdy překvapí co všechno si dokáže zapamatovat. Jinak samozřejmě čteme knížky tvoříme, ale nemáme nějaké speciální pomůcky. lucierybova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Kupujeme nějaké hry, knížky, logické hračky atp. jakinaki@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Vse delam s dcerkou spolecne, zivot sam ji toho uci nejvic ;-) Andrea.Kabelkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Vse delame s dcerkou spolecne, zivot sam ji toho uci nejvic ;-) Andrea.Kabelkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. U nás se syn hodně věcí naučil od nás, mnoho toho odkoukal. Jinak máme doma spoustu knížek a ty denně čteme, díky nim už ve 2.5 letech pozná všechny barvy, čísla, písmena, tvary, aj. ☺️ Krásný den, KaluzovaMajka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Od malička se snažím dětem hodně věnovat a také jim pořizuji hračky, které vedou k jejich rozvoji a to buď přímo naučné hračky nebo knížky, které si dcerky vždy rády prohlížely. petra.sebestova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  59. Cíleně je nic extra neučím, jen rozvíjím jen to co je přirozeně zajímá a baví. witlucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Mladší dcera se ted nejvíce učí od své starší sestry. A nejvíce funguje, když dítěti danou věc hezky pomalu a trpělivě ukážu a pochválím ho, když daný úkol dobře zopakuje. Pár knížek máme- s montessori tématikou (o uklízení, pečení - dcera je miluje.)
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. My většinu věcí dceru neučili, až potřebuje, tak se naučí sama nebo to obkouká ☺
    Z.Jituska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Ucime se tím, ze to zrovna děláme nebo vidíme a pak si to třeba s knížkou nebo pohádkou opakujeme. Syn 4 roky ted ma ted období proč a chce vsechno vědět, takže čteme a ucime se každy den. Malá sestřička od nej vsechno odkoukava a zatím jen pozoruje a samozřejmě ma hračky na rozvoj smyslu a motoriky. suezi@email.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Vysvetlenim,pripadne nazornou ukazkou. Helena.xxxxx@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Nejvíce se naše děti naučily od nás, tím že s nima trávíme čas, povídáme si a potom taky čtením knížek :-). Pěkný večer Jitka jitkahrncirikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Zatim je dcerka malinka, ale i tak se uci ode me. Zadne pomucky nevynahradi cas, ktery svym detem venujeme.
    Kulhavakat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Nozinova.p@seznam.cz
    Opakovat, opakovat, opakovat. Zatim ucime zviratka a ukazat na ruzne casti tela jako nos usi atd a ukazujem si to nekolikrat denne.

    OdpovědětVymazat
  67. Myslím, že hodně děti odkoukají od nás dospělých...kolikrát už jsem se v dceřiných hláškách slyšela...:-D Jinak často čteme, zpíváme, říkáme básničky a povídáme a povídáme.. formankova.maru@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  68. Hodně si se synem povídám a ukazuji mu různé věci. Vždy jsem byla vedena k lásce k přírodě, takže chci, aby i on k ní měl vztah, proto chodíme hodně ven a učím ho názvy zvířat, hmyzu, rostlin, stromů...Hračky a knihy jsou také samozřejmě fajn a má je moc rád:) RadushV@email.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Většinou hodně a pořád dokola opakujeme a názorně ukazujeme co a jak, knížky samozřejmě, a hračky takové, u kterých se rozvíjí.
    lenasus@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Děti prý jsou obrazem rodičů, tak se snažíme jít příkladem. A samozřejmě knížky, naučné hry atd. Máme rádi přírodu a já jsem přírodou a lesem odkojená, tak se snažím ho hodně orientovat v tomto směru. Zda to bude mít jednou platnost uvidíme, ale jo.. Určitě.. věřím tomu.

    OdpovědětVymazat
  71. Děti samotné se učí velmi rychle, kolikrát jsme až překvapeni. Knížky milujeme snad všechny.
    lu.francova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  72. Teprve s učením věcí začínáme, ale vždy ji to nejdříve ukážeme my a pak hodně opakujeme, ať si to pořádně zažije:) zatím je dle nás malá strašně šikovná a učí se rychle.Samozřejmě, že už teď i nás zkouší , co vydržíme a dělá si srandu :D Veronika.Waloschkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  73. Zatím je náš kluk opravdu malý. Ale snažím se na něj mluvit a ukazovat mu věci. Ale zatím se učíme pást koníčky, přetáčet a uchopovat věci. Nejraději má zpívání..čtení u nás zatím moc nevládne....snažím se mu hodně povídat a ukazovat věci, abych ho vůbec nějak zabavila. indrova.klara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Neřekla bych, že máme přímo nějaký způsob. Prostě si spolu hrajeme, čteme, děláme každodenní činnosti, děti to odkoukávají, syn se hodně ptá.
    jana.koloma@email.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Knížkou, domluvou i hračkama :-) avosicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Rada vymyšlím pohádky, které deti pouči. Nebo čtu s nimi knížku :) anna-guk@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Na učení nových věcí pomůcky nepořizujeme. Většinou se zeptám jestli chce pomoct nebo se danou věc pokusím vysvětlit nebo ukázat. Pokud nechce dcera pomoct,tak ji nechávám ať si na to přijde sama. A mladší syn se to nejspíš bude učit od dcery. makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Ne vždy, spoustu pomůcek tvořím či se ptám a také sem tam koupím... Myslím si, že má vše do sebe :)

    Schejbalova12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Myslim, ze nejlepsi si je se vse naucit v realnych situacich, nejake uceni napred dle me nema smysl,akorat se pak matky predhaneji v cem je jejich ditko nej, v prirode na vzduchu se uci nejlepe :) mame radi monte hracky :) Rmarci@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Hračky a knížky určitě kupujeme taky, ale nejvíc se podle mě děti učí při běžných činnostech 😉

    OdpovědětVymazat
  81. Vetsinou tak,ze to dcerce ukazu sama,jak se to dela.lt83@email.cz

    OdpovědětVymazat
  82. Nejvíce se děti rozvíjí při běžném chodu domácnosti a rodiny, ale samozřejmě lze pomoci i vhodnými naučnými hračkami či knihami. sucha.hakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  83. Nejlepší učení je to, které není záměrně cílené, ale součástí běžných životních situací. Ale jako učitelka samozřejmě využívám jak knížek, tak zajímavých hraček, ale i běžných věcí (pomůcek). macka0308@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  84. Děti učím nenásilnou formou, to co je zrovna zajímá. Hlavně pořád opakuji a ukazuji věci názorně. Nezna.motorkarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Syn je zatím malé miminko, takže příliš nemůžu odpovědět:) nicifi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Knížky, hry, povídání, opakování, ale nejvíce se osvědčilo napodobování dospělích či starších sourozenců!
    janiej@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Snažím se formou hry aby to děti bavilo a neotravovalo. Každý den opakujeme a zkoušíme az se jednou povede.samosrejme k tomu volím vhodné pomůcky knížky i hračky.je to podle toho co učíme ale nepotřebujeme nic speciálního.vzdyt máme domácnost plnou věcí, které se dají použít.kamilamakovcova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Snazim se kupovat rozvojove veci uz od malinka,drevene pexeso, stiny-kdy obrazky prirazuje na stiny neboli obrysy,jak maji byt, piano, vse co rozviji mam rada a ted valime hodne knihy..s vlaky nejradeji ma Moje prvni knizka a od nich je jeste par dilu Muj svět,prvni slova..a puzzle ☺ ma rad,hlavne kdyz sklada auto. Email kromerova.zaneta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Využíváme knížky, hračky, které opakují slova, učí děti písničky, říkanky nebo počítat. Hodně také opakujeme, pojmenováváme věci kolem sebe.
    Daniela Kováříková
    polackovadaniela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Neucime se nic cilene. Je ale pravda, ze mam rada knizky a chytre hracky, takze to k uceni pomaha. Co se tyce zrucnosti, tak pouzivame veci, ktere nas obklopuji. Jana meskjana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Dcerka je ještě hodněmalá, takže využíváme hodně hračky,které mluví, počítají, říkají básničky, a podobně. Hodně věcí kolem sebe pojmenováváme a hodně opakuji.

    Alena Potužníková
    alenamojzisova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Barbora Hajduškova12. prosince 2017 v 7:28

    My se Zatím spis rozhližime malý má teprv 4 měsíce, teď nějaké t rozvíjející zvířátka plyšová apak určitě knížky nějaké hry.

    OdpovědětVymazat
  93. Naseho prcka se snazime ucit nove veci pomoci interaktivnich hracek.
    Krome toho, ale samozrejme nezapominame ani na osobni pristup, kdy mu ukazujeme zviratka, veci a opakujeme mu jak se jmenuji, jak delaji atd.
    A.taborik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  94. Maleho se snazime rozvijet predevsim tim, ze mu porizujeme interaktivni hracky, ale to samozrejme neni vse a nesmi se zapominat hlavne na osobni pristup k malemu, hrani si s detmi. Pojmenovavani veci, ktere vidi atd...

    a.taborik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  95. Snažím se kupovat naučné hračky nebo hry, které něco rozvíjejí. A taky každý večer čteme a cvičíme logopedii. Učíme se různé říkanky a básničky. :)
    karolina.klub@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Mám za to, že děti se nejlépe učí nápodobou. Ale interaktivní knížky, puzzle a další pomůcky máme doma samozřejmě taky :) sramcik@volny.cz

    OdpovědětVymazat