pondělí 7. ledna 2019

my life: MŮJ FIALOVÝ SEN

Sníte ve dne? Já docela často. Zatímco ostatní v pubertě zkoušeli různé nesmysly, já snila o tom, jak budu mít pohádkový vztah se svým klukem a pak jednou rodinu a děti. V hlavě jsem si plánovala každý den, každé rande... Realita se těm mým představám nakonec samozřejmě nepodobala ani z poloviny. Bylo to těžké období. Hodně jsem se trápila a nedokázala to pochopit. Nakonec jsem se ale naučila jednu důležitou a dost podstatnou věc - nic se nestane, dokud neproměním sny a slova v činy! 
Můžu snít o práci snů, o velké rodině, o pohádkové dovolené nebo třeba novém autě, dokud ale nezvednu zadek a nerozešlu CVčka, nečapnu příležitost a toho prima kluka z vedlejší vesnice za pačesy, dokud si nekoupím bedekr a letenky, dokud nezačnu šetřit na tu jednu konkrétní věc, plánovat, řešit... Sny zůstanou sny a časem se možná i rozplynou... Možná je nahradí nové, ale ve finále budu pořád žít jen ve světě fantazie utopená v představách uvnitř své hlavy. Ke snům vždy vede cesta. Někdy je kratší a přímá, jindy dlouhá a klikatá, ale každý jediný krok musíte zdolat sami, nikdo to za vás neudělá, možná vám někdo cestou podá pomocnou ruku, možná vás někdo podpoří, ale stejně tak se pravděpodobně najdou i ti, co vám hodí nějaký ten klacek pod nohy.. Abychom si rozuměli, snít není špatné, jen od snů nesmíte očekávat, že se zázračně a samy od sebe promění ve skutečnost. 
Letos se podívám do Florencie! A basta! Už to, že vám to sem píšu, je velký krok a beru to jako takový závazek vůči sobě i vám. Pokud také máte takový více méně reálný sen, na jehož splnění chcete letos zapracovat, udělejte ten první krok a udělejte ho hned! Nejprve si svůj sen pojmenujte. Chcete začít běhat? Stáhněte si aplikaci, objednejte si nové boty, naplánujte první trasu. Chcete více číst? Podívejte se ve svém oblíbeném knihkupectví na novinky, které právě vyšly. Chcete cestovat? Vyberte si jednu destinaci, kterou toužíte navštívit nejvíce a kupte si průvodce nebo rovnou letenky. Chcete se něco nového naučit? Vyhledejte si nejbližší kurzy/lekce s dobrým hodnocením. 
Můžete také na sociálních sítích svůj sen sdílet a použít #mujfialovysen. Vzájemně se tak na cestě za snem podpoříme a snad si i krůček po krůčku své sny splníme. A kdo ví, třeba nakonec na instagramu vznikne pěkná galerie splněných snů. 
Jaký je tedy ten váš letošní sen?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥