středa 11. února 2015

BABY BLOG: Sedmý měsíc těhotenství - velký zlom

Své vyprávění jsem skončila zhruba ve 24. týdnu. Nyní jsem 34tt.
Sedmý měsíc nám utekl jako voda. Bříško se konečně pořádně vykulilo a miminko si víc a víc užívá svůj prostor. Začali jsme pořizovat věci do výbavičky. No a taky se bohužel vyskytly první komplikace..
Okolo 30. týdne je miminko velké asi jako ananas.
Většinu času jsem se cítila opravdu skvěle. Měla jsem dost energie, v předvánočním čase jsem stíhala školu, domácnost, pečení, shánění dárečků,.. Asi dvakrát jsem z toho pobíhání chytila v noci křeč do lýtek a párkrát mě potrápila bolest v kříži, ale nic, co by hned zase nepřešlo nebo by nám mělo dělat starosti.
Tahle tělesná pohoda mi vydržela až do 28. týdne, kdy nastal velký zlom. Prodělala jsem nejspíš posilvestrovský žlučníkový záchvat a do teď trošku lituju, že jsem se to snažila přetrpět a nejeli jsme pro jistotu někam na pohotovost. Člověk prostě nechce hned panikařit. Prožili jsme si pak 2dny nejistoty, kdy se miminko hýbalo o dost méně a měla jsem pořád dost tuhé břicho. Zpanikařila jsem, brečela jsem, že už nechci být těhotná, že chci mít miminko v náručí, vědět, že je v bezpečí! Když už jsme se chystaly situaci řešit s výčitkami, že jsme to podcenili, vrátilo se vše do normálu. Uff!!! Pár dní na to jsem byla objednaná na kontrolu, kde nám paní doktorka potvrdila, že je vše v naprostém pořádku. Následovalo ale období nepohodlí a špatného spaní. Často jsem se třeba dvě hodiny převalovala, než jsem zabrala. Měla jsem v sobě takový zvláštní neklid. 
Nálada mi celé těhotenství tak zvláštně kolísá - jsem veselá, vzápětí dojatá nebo mě přepadne úzkost..
Z dalších změn - objevila se mi nepatrná linea nigra, zvětšily se a ztmavly mi bradavky a prsa se pomalu ale neustále zvětšují, zlepšila se mi pleť a mám hezké, leské vlasy a spoustu baby vlásků.
K Vánocům jsem dostala ten nejkrásnější dárek - přítel konečně vymaloval dětský pokoj, takže jsme mohli začít pořádně plánovat. Čím je bříško větší, tím jsme si bližší. Ne jenom já s miminkem, ale i s přítelem! Konečně to začíná být reálné, i když dokud je mimi v bříšku, není to ono, stále je to relativně bezstarostné. Odpočívám, kdy potřebuji, dělám věci, které mě baví, kdy já chci.. Jsem zvědavá, jak to pak všechno budeme zvládat. 
Mimčo začalo být aktivnější, mrská se nejen večer, ale cítila jsem ho víc a víc i přes den. Nejsrandovnější je, když má škytavku! :)
Na kontrole ve 29. týdnu miminko vážilo asi 1120g, hlavou dolů je už od 20. týdne a snad už se nepřetočí. A nejúžasnější je, jak se na nás směje!

10 komentářů:

  1. Jéé, to je krásný to číst, úplně se mi připomnělo když škytal Honzík :D :D Je to fakt super:))) Tak ať vám to hezky utíká...

    OdpovědětVymazat
  2. No wau, pozerám, že teda pekne skoro je hlavičkou dole. My sme aktuálne 30tt a hlavičkou dole ešte nie je.
    Inak krče v nohach a zlý spánok potrápil posledných tyždnoch aj mna, no čo už, asi to k tomu patri. Nasadili sme magnezium.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však on se brzy otočí! ;)
      Magnezium jsem vydržela brát asi 2dny :D

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že to nakonec všechno dobře dopadlo a miminku se daří lépe :) S tou škytavkou to musí být sranda :D

    OdpovědětVymazat
  4. Marusko hlavne klid a nozky nahore! Ja dokonce ve 28 tydnu byla 2 dny v nemocnici na kapackach s magneziem pac jsem mela uplne tvrde brisko a jak pises nechtela jsem panikarit a dva dny se to snazila nejak pretrpet doma, take mi pan primar dpst vynadal pak...no ale hlavne ze je vse vporadku a neboj tve pocity jsou podle mw uplne normalni take se mi to furt stridalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 28. týden je, koukám, opravdu nějaký zlomový.. Děkuji za povzbuzení! ;) Někdy už mi to přijde strašně dlouhé, nekonečné, ale většinu času si užívám :)

      Vymazat
  5. Ahoj, asi to bude znít trošku blbě, ale překvapilo mě (příjemně), že jsi hned nejela do nemocnice, mam pocit, ze v dnesni dobe je tehotenstvi brano jako nemoc a vubec se mi to nelibi.

    budumatkou.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju za milý komentář! Já nemocnice a doktory vyhledávám opravdu až když je nejhůř... taky jsem nakonec málem porodila doma :D

      Vymazat

Děkuji ♥