úterý 15. září 2015

BABY BLOG: Čtvrtý měsíc miminka

Chvilku to vypadalo, že brzy poleze. Tobísek ležel na bříšku, kolínka strkal až pod pupík, ale hlavou u toho ryl do podložky. Takhle akční byl snad ani ne týden. Pak mu došlo, že je vlastně nejlepší nechat se nosit, tak proč by se namáhal.
Pár dní po oslavení třetího měsíce nás čekala nemilá povinnost - druhá dávka očkování. S hexacimou ale máme jen tu nejlepší zkušenost, tentokrát absolutně bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Možná byl jen trošičku spavější. Bohužel jsou reakce na očkování dost individuální, tak jsem ráda, že u nás vše proběhlo v pořádku. V rámci toho jsme zvládli i tříměsíční prohlídku a Tobík vážil krásných 5150g.
Strašně mě baví, jak pozitivně reaguje na děti. A že jich kolem sebe máme! Přelom června a července byl ve znamení návštěv, oslav, grilovaček, česání třešní a bezu. Poprvé jsme se byli koupat na Slapech a poprvé byl s námi i v Lesním divadle na divadelním představení. Tobísek dostal své první harémky na míru od BeBirdie a začali jsme na noc používat svítícího dudlíčka od NUKu. Je to skvělá vychytávka, protože dudlíčka krásně najdete i po tmě a nerušíte tak zbytečně rozsvěcením. 
Nevím, jestli to tak mají všechny děti, ale u Tobíka nic nepřichází pozvolna. Prostě šup a najednou se přetočil z bříška na záda. Vrátila jsem ho na bříško a šup, udělal to znova. Žádné velké přípravy, žádné mezikroky, žádné zaváhání.. Také jsem si začala všímat, že nějak víc slintá a strká si palec do pusy a asi týden na to jsem na spodní dásni zahlídla dvě bílé tečičky. Tobíkovi se začaly klubat první zoubky. Vybalili jsme první kousátka. Druhý den si už kousátko dovedl sám podržet a strčit do pusy.
Naše miminko začalo mít smysl pro legraci. Nezkazí žádnou srandu a lumpačí s námi! No a nakonec se okolo čtvrtého měsíce věku začal i nahlas smát!

1 komentář:

Děkuji ♥