středa 1. dubna 2020

vlog: Náš všední den v karanténě

Byl to takový spontánní nápad. Ráno jsem chytila foťák a odložila ho až večer. Zdokumentovala jsem pro vás náš obyčejný všední den v karanténě. Každý den je jiný, má své lepší i horší chvilky. Snažím se pravidelně chodit s dětmi ven na zahradu nebo na procházku do lesa, protože čerstvý vzduch prostě potřebujeme. Díky, že máme tu možnost! Stejně tak si každý den hrajeme, vyrábíme, čteme, malujeme, v tomhle ohledu se řídím dětmi. Občas jim něco zkusím nadhodit, ale jsem radši, když se samy něčeho chytí, to je pak totiž baví nejvíc. Konkrétně v tomhle dni probíhaly všechny jejich činnosti v podstatě neřízeně. Ve chvílích, kdy vařím nebo pracuji a nemůžu se jim věnovat, mají samozřejmě dovolené i pohádky, které jim ale předvybírám. Klasické televizní programy nemáme, takže si pouští videa z youtube. Pokud by vás zajímalo, na co koukají nejčastěji, ráda tomu věnuji samostatný článek. Hodně nás baví i divadelní pohádky přes živé online přenosy z Docela velkého divadla, které běží každou středu a neděli od 16hodin. A tak si proplouváme dny v domácím vězení. Chybí nám akorát kontakt s rodinou a kamarády, jinak jsme v podstatě spokojení. Tobík se začal hodně zajímat o písmenka a čtení, což se u něj snažím podpořit.


Ve videu plní kvízy z edice Malí šikulové od nakladatelství Ella a Max, které jsme dostali od kamarádů a moc nás baví. Na e-shopu jich nabízí hned několik rozdělených podle věku dětí, takže pokud už jste vyčerpali všechny možnosti, rozhodně doporučujeme. :)
A mám skvělý tip pro maminky s dětmi, které jako my bojují s rozčesáváním vlásků. Posilující bezoplachový kondicionér pro jemné vlásky od Johnson´s baby s novým složením už jsem doporučila nejedné kamarádce. Funguje naprosto dokonale a ušetřil nám spoustu trápení! Stella má po ránu v podstatě dredy. Teď už se to trošku zlepšilo, protože jsem jí po konzultaci s naší dvorní kadeřnicí nechala začátkem března vlásky zastřihnout, ale stejně jí s tím odmítám trápit a kondicionér dál používáme. Navíc úžasně voní!
Jak trávíte dny v karanténě vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥