úterý 3. ledna 2017

my life: Čtenářská výzva 2017

Jo! Jen co jsem se (i na základě úžasných knižních darů od Ježíška) těsně před koncem roku 2016 rozhodla, že v roce 2017 pokořím Čtenářskou výzvu, vyhrála jsem dvě úžasné knihy. Tomu říkám motivace! 
A aby moje rozhodnutí bylo trošku závazné a nevyšumělo za pár týdnů do prázdna jako většina novoročních předsevzetí, píšu tenhle článek. Budu moc ráda, když se také zapojíte a vzájemně se podpoříme. Za poslední rok jsem totiž přečetla tak málo knih, že mě to ke konci roku začalo dokonce mrzet. Jen nevím, jestli není naivní představa, že jich letos zvládnu přečíst víc. Budu doufat, že zde platí přímá úměra - čím víc dětí, tím více času na čtení a přečtených knih! Ono je to totiž hlavně o prioritách, plánování volného času a taky o výběru vhodných titulů. A proč bych koneckonců do Čtenářské výzvy nemohla zakomponovat i nějaké dětské knihy? Třeba bod 19 se bude plnit jedna radost! ;)

Témata

  1. kniha, která je starší než čtenář
  2. kniha, která je autorovou prvotinou
  3. kniha, která má na Databázi knih méně než 500 hodnocení
  4. kniha odehrávající se v budoucnosti
  5. kniha od severského autora
  6. kniha, jejíž děj se odehrává v Praze
  7. kniha od držitele Pulitzerovy ceny
  8. oblíbená kniha rodičů, prarodičů
  9. kniha, odehrávající se na ostrově
  10. kniha psaná formou deníku
  11. kniha od autora ze sousedícího státu
  12. kniha od autora z žebříčku 100 nejoblíbenějších autorů na Databázi knih
  13. kniha poprvé vydaná v roce 2017 (zcela nová kniha)
  14. kniha od českého autora
  15. kniha se zvířetem v názvu
  16. darovaná kniha
  17. kniha, která má jednoslovný název
  18. kniha s jménem v názvu
  19. kniha pohádek
  20. kniha, jejíž první věta je otázkou
Výzvě jsem dokonce vytvořila nový tag (viz Štítky pod článkem), pod kterým si na blogu budete v průběhu roku moci dohledávat články o přečtených knihách, inspirovat se nebo kontrolovat, jak to zvládám.  
 Tak co, přijmete tuhle výzvu?

3 komentáře:

  1. Ja jsem na databazi uz dlouho a jdu do toho taky, loni jsem to prokaucovala, ale mam problem s tim, ze kvuli tomu casu uz si vybiram jen to, co me fakt bere, tak snad pokorim aspon pulku :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já se hlásím :D uvidíme, jak to půjde. Ježíšek mi donesl jednu knížku ve slovenštině (bod 11). A s tou úměrou čím víc dětí, tím více času na čtení, teda nevím, mám dvě, 4 roky a 9 měsíců, ale asi je to jako u všeho o tom si ten čas udělat :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥