úterý 5. prosince 2017

5. den / Dárkový box Happy Socks od urbanlux.cz

Sponzorem pátého dne Adventního kalendáře je eshop urbanlux.cz.
Urbanlux.cz nesleduje pouze trendy, ale především kvalitu prodávaného zboží. Do Adventního kalendáře věnoval Dárkový box Happy Socks XMAS II Happy Holidays, který vás jistě mile překvapí nejen výběrem kvalitních ponožek (můžu potvrdit, mám jich pár doma a ostatní ponožky jim nesahají ani po paty ;)), které jsou navíc v unisex barvách a můžete s nimi tak potěšit sebe nebo kohokoliv ze svých blízkých, ale i tím, že vám při otevření zahraje vánoční koledu a navodí tak zas a znova pravou vánoční atmosféru. 
A dnešním výhercem se stává:

Gratuluji k výhře! Budu Vás kontaktovat na uvedený email.

SOUTĚŽÍME DÁL!
Chcete si zasoutěžit o zítřejší výhru?

!OBECNÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE:
Odebírejte youtube kanál mujfialovysvet
Podívejte se na video VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ / Adventní kalendář 2017 a dejte mu palec nahoru jako poděkování sponzorům soutěže, budu ráda i za jakékoliv jiné/další ohlasy ;)
Sdílejte video veřejně na svém facebookovém profilu
Dejte "To se mi líbí" facebookové stránce Můj fialový svět BLOG

Do komentářů pod tento článek zde na blogu napište svůj email, na který vás budu v případě výhry kontaktovat, a odpověď na soutěžní otázku: "Slavíte klasické české Vánoce nebo máte doma nějaké své vlastní tradice, popř. tradice převzaté ze zahraničí, ať už je to cukroví, balení dárků, dekorace nebo i nějaké cizí zvyky...?"
Komentáře, které nebudou obsahovat emailovou adresu do slosování zahrnu, výherce pak bude mít tři dny na to, aby se mi ozval sám, pokud tak neučiní, vylosuji výherce nového.
Pozor! Soutěž je pouze pro čtenáře s doručovací adresou v ČR! Nezapomeňte se zítra přijít podívat, zda jste měli štěstí nebo si zasoutěžit o další krásné výhry. ;)

Pokud jste tu prvně, pročtěte si pozorně princip soutěže a její pravidla!↓
 
Pravidla a princip soutěže:
Soutěž probíhá na blogu mujfialovysvet.cz každý den od 30.11. do 24.12.2017, každý den od 1.12. do 24.12. 2017 se na blogu budou otevírat okénka/články s výhrami, které v nich budou představeny a popsány (fotografie v článcích i ve videu mohou být pouze ilustrační, řiďte se textem!).
Soutěžící budou den předem přidávat soutěžní komentář pod článek, který se soutěže bude týkat a ve kterém k tomu budou vyzváni (první je článek/video: VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ / Adventní kalendář 2017). Následující den se na blogu objeví článek s výhrou a rovnou i se jménem/jmény výherce/ů. Soutěžící tedy dopředu neví, o co soutěží. Je zachovaný princip překvapení jako v klasickém Adventním kalendáři.
Všechny sponzory a výhry si však můžete dopředu prohlédnout v události na facebooku a v úvodním videu na youtube. Soutěžit můžete každý den! Je jen na vás a na štěstěně, kolik dárečků letos vyhrajete, a zvýšíte tím tak i pravděpodobnost výhry jedné z hlavních cen. Výherce budu losovat náhodně ze všech platných komentářů přes random.org. Výhry se vám společně se sponzory budeme snažit odeslat včas, nicméně bohužel nemůžeme garantovat doručení do Štědrého dne.

!OBECNÉ PODMÍNKY SOUTĚŽE:
Odebírejte youtube kanál mujfialovysvet
Podívejte se na video VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ / Adventní kalendář 2017 a dejte mu palec nahoru jako poděkování sponzorům soutěže, budu ráda i za jakékoliv jiné/další ohlasy ;)
Sdílejte video veřejně na svém facebookovém profilu
Dejte "To se mi líbí" facebookové stránce Můj fialový svět BLOG
TIP: Nastavte si na facebooku ve sledování mé stránky, aby se vám moje příspěvky objevovaly jako první, neuteče vám tak žádná z adventních soutěží!

Hlavní výhry:
Apartmány Babyhouse, které jsou na seznamu Amazing Places v ČR, věnovaly VOUCHER NA UBYTOVÁNÍ NA 2NOCI V APARTMÁNU Č.3 KDYKOLIV V ROCE 2018 V TERMÍNU DLE VÝBĚRU VÝHERCE (kromě víkendů/prázdnin/svátků - nástupní dny pondělí, úterý nebo středa a dle volných kapacit)

Fotografka Anna Ulman věnovala VOUCHER NA JARNÍ FOCENÍ DĚTÍ, RODINNÉ FOCENÍ NEBO PORTRÉTNÍ FOCENÍ V EXTERIÉRU V PRAZE (termín jaro 2018, lokalita dle výběru fotografky, 1 hodina focení, 10 upravených fotografií)

Princip:
Letos máme v kalendáři i dvě hlavní výhry, jejichž výherci se budou losovat 24.12.2017. Nejprve se náhodně vylosuje v rámci Adventního kalendáře den a ze všech komentářů, které byly v tento den přidány, se posléze náhodně vylosuje jeden výherce. Stejným způsobem se bude losovat i výherce druhé hlavní výhry. Každá z hlavních výher bude mít jiného vítěze!

!PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ HLAVNÍ VÝHRY:
Sledujte instagramové profily apartmanybabyhouse a anna_ulman (pokud nejste na instagramu dejte "To se mi líbí" jejich facebookovým stránkám Babyhouse a Anna Ulman)

HODNĚ ŠTĚSTÍ!

100 komentářů:

  1. Tradiční české zhalickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. janabelcova@gmail.com slavíme typicky české Vánoce

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško,
    večer před štědrým dnem zdobime stromeček, vyrábíme bramborový salát a pečeme vánočku. Na Štědrý den, koukáme na pohádky, máme puštěné koledy, jdeme na procházku, pod talíř si dáváme supinku, a smažíte kapra. A pak se jen radujme s dárečků, které balím už v průběhu prosince.
    lenule683@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Doma slavíme klasické české Vánoce s tím, že s manželem moc nemusíme kapra, takže máme pstruha:)
    Lenka Fořtová
    lenka.cicha@email.cz

    Podmínky soutěže jsem snad splnila všechny - na FB jsem jako Lenka Fořtová (Cichá) (video nasdíleno), na IG sleduji jako cichulak - Lenka F. a youtube odebírám, To se mi líbí videu taky dán a jsem tam snad taky jako Lenka Fořtová (případně cichulak)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano.ceske vánoce jake si je pamatuji od detstvi jsou nejlepší.
    jawwana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, máme tradiční české Vánoce. J.aj.i.n.k.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Snažím se ve své rodině dodržovat Vánoce ve kterých jsme sama vyrůstala, tak že české zvyky jako zlaté prasátko, kapr se salátem a rybí polívka, zdobení stromečku na Štědrý den, zvonění zvonečkem :)
    monikagl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. My jedeme klasiku 👍. Jen řešíme bramborový salát, me chutná jen ten naši rodiny a manžel ho nejí vubec 🙈
    klarakocova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,

    vanoce slavime tradicne, zadny zvyk ze zahranici jsme neprevzali. Nejradeji mame ceske koledy a pohadky,poustime skorapky atd. I co se jidla a cukrovi tyka,mame nejradeji nase tradicni ceske. Veronika vrychnovska@seznam.cz,na fb jako Veronika Muflikova

    OdpovědětVymazat
  10. Mame klasicke ceske a kazdy rok stejne. Jedine, co se smi menit, jsou pohadky :) liskahana@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Doma slavíme klasické české vánoce, ráno máme snídani čerstvou vánočka a kakao, pak zdobíme stromeček, mezitím postavím na polívkum podle počasí se jdeme projít a pak už kolem půl páté máme večeři a hurá ke stromečku. U stromečku nejprve zpíváme koled a pak už nejmladší člen rozdává dárečky. Jinak na večeři máme hrachovku, salát, kapra a lososa. Krásný den, KaluzovaMajka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Slavíme klasické české Vánoce. Kostel, pomodlit, večeře kapřík a salát a potom rozbalování dárečků. Těším se na to ❤️

    OdpovědětVymazat
  13. My slavíme klasické české Vánoce líbí se nám více ty naše české :) slavíme je s přítelem a naším synem a s přítelovo babičkou a dědou. Jedinou tradici kterou jsem pochytila já ze strany přítelovo rodiny je, že než si sedneme k vánoční tabuli tak každý zapálí svíčku za toho kdo tu už s námi být nemůže :( je to hodně těžký.. Přála jsem si aby moje prarodiče viděli mého syna vyrůstat :( no a letos si náš roční miláček užije aspoň drobet Vánoce a neprospí je jako loni �� Alena.Pelouchova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. KIlasické české Vánoce jsou u nás.
    vondrackova.jana@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. rmarci@seznam.cz

    My máme jen české tradice , převzaté se me nelíbí :) Stromecek nam zdobi Jezisek i darky nosi, koukame na pohadky, a uzivame si pohody :)

    OdpovědětVymazat
  16. My u nás doma také slavíme tradičně české Vánoce, tj. koledy, ozdobený stromek,zabalené dárečky, zapálené svíčky, do kostela tedy nechodíme a já kapra nejím, takže mám řízek, manželka se synem mají tradičně kapra :) bouce@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. le.bezdekova@gmail.com
    Takove hodne nase :) ale spis ceske :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tradiční československé
    gabrisova.maria@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Slavíme klasické české Vánoce ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Dopolední zdobení stromečku. Chystani slavnostní večeře,vyhlizeni jeziska s prskavky, rozbalování darecku, krajeni jablka, házení bot. U tchyně se ještě zpívá u stromečku ale to mě přijde sdlouhave s detmi ;)
    L.silnicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Slavime tradicni ceske Vanoce se stromkem, Jeziskem, cukrovim, koledami a bramborovym salatem :-).
    cumplova.lenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Barbora Hajduškova5. prosince 2017 v 17:04

    Od malinka slavíme s rodinou klasické české Vánoce. Rybí polévka kapr a stromeček pak hezká pohádka a v noci na půlnoční.
    bajaik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Klasické naše české Vánoce :)
    cumanelka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. My mame asi klasicke ceske Vanoce, jen letos je nejspis trochu osidime, kdyz se nam ma narodit dalsi miminko. A bude to ten nejkrasnejsi darek :-)
    Skyv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. máme asi tradiční Vánoce. Ježíšek nám přinese stromeček, přes den se snažíme nejíst aspoň maso a k večeři máme rybí a houbovou polévku, pak trošku hrášku a houbovník a nakonec kapra, klobásu a bramborový salát...potom se za dveřmi obýváku rozsvítí stromeček a hurá na dárky.... ale ještě před tím, je potřeba uklidit po večeři...zlatá myčka :-D klarabicikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Mame typicky ceske Vanoce, zadny Santa, na Stedry den jdeme po obede cela rodina krmit kachny a potom hromadne k babicce, pote zapalime prskavky na namesti u stromecku, poprejeme si hezke Vanoce a odebereme se kazdy do sveho domova na veceri a ke stromecku.
    Kulhavakat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, slavíme klasické české Vánoce :D.
    hladkakaterina1995@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. my mame klsicke ceste vanoce. stromecek. bramborovi salat,rizek cukrovi co peceme i z detmi. chodi k nam jezisek. vergr@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Vánoce slavíme klasicky :) odpoledne navštívíme babičky co bydlí kousek od nás a večer nás doma čeká večeře - kuřecí řízek a salát a pak rozbalování dárků u nějaké pohádky :) letos s nasi 7měsíční Laurinkou to budeme muset asi trochu popohnat, protože ji to určitě unavi :-D
    veru zamrzlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Zdravím,
    my máme klasické Vánoce, pouze přizpůsobené jídlo - manžel má kapříka, ale toho já nemusím, tak si dávám kuřecí řízek a místo cukroví si pochutnáváme na makronkách.
    Jinak se držíme tradic, takže krájení jablíčka, pouštění skořápek apod. :-)
    Nikola
    nikola.hradska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. My jedeme pěkně české Vánoce, zdobíme až 24, pečeme cukroví, večeříme kapříka, pouštíme skořápky, krájíme jablíčka a koukáme zachumlaní pod dekou společně na pohádky :) už se na to moc těším :) eva.dozbabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. U nás slavíme klasické české Vánoce. Milujeme tradice a jelikož máme malého chlapečka chci zavést zvyky i s ním. Chci aby se náš malý na Vánoce hodně těšil, ta příjemná nervozita co přinese ježíšek, kapřík a bramborový salát, ráno domácí vánočka a dobré kakao. lucierybova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Česká klasika, jídlo, cukroví, pohádky ...
    jana.koloma@email.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Slavime klasické české Vánoce. Máme kombinaci zvyků z mojí rodiny a manželovi.
    Z.Jituska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. U nas klasika českých Vánoc, překrajování jablíčka jestli je hvezdicka, pouštíme si pres den s vnoucatky koledy, a penízek dáme pod talíř polévky,aby jsme měly celý rok penízky. Zdenka Jureckova email electromike@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Tradiční české Vánoce, jsou proste nejlepší. Stromeček, kapr s bramborovym salátem, cukroví, vánočka a pohádky. Maminka děla také vánoční štolu a to si nejsem jistá, jestli je to také český zvyk. :) stejsmichaela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. U nás máme také klasicky české Vánoce
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Neřekla bych, že slavíme klasické české Vánoce, i když nejsou ani zahraniční, ale jsou naše :) Udělali jsme si je takové, jaké jsme chtěli a letos poprvé i se čtyřměsíční Adriankou :)
    ver2903@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Slavíme podle rodinné tradice smíchané ze 2 rodin - mojí a manželovi. ☺️
    Katerina.mejstrikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Nakolko som zo Slovenska slavime tradicne Slovenske Vianoce ktore sa moc asi od tych českych nelíšia :)
    gregorova.jaruska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Slavíme klasicky, ale bohužel skoro bez tradic, takže to chceme od tohoto roku změnit a zlepšit se :-) strnadova93@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Slavíme klasické české Vánoce. Staršímu synovi už se snažíme ukazovat tradice a zvyky co kolem Vánoc jsou (advent,Barborka,Mikuláš,...),aby věděl,že nejsou jen o dárcích ;-)

    OdpovědětVymazat
  43. Máme klasické české vánoce, nechybí u nás zdobení stromečku den pred Štědrým dnem, k obědu máme staroceskou Kubu, večer kapra s br.salátem...o pulnoci já i můj taťka jdeme zpívat do místního kostela Rybovku (pulnocni mši) ....moc nemusím americké zvyky, ale přiznám se, ze příběh Santy mi pro děti prijde moc hezký a vždy jsem jako mala rada koukala na pohadky se santou :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Rada si davam supinku od kapra do penezenky, nejim od rana abych videla zlate prasatko 😁 email kromerova.zaneta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Slavíme klasické české Vánoce s Ježíškem jsou nej :-). charlotte.e@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Slavíme typické české Vánoce :) , kapr, salát, pohádky, stromeček, cukroví..... misu.mikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj, co se týče zvyků,tak nic extra nemáme, nepouštíme lodičky, nezpíváme koledy atd. Časem to ale změníme až bude syn takové věci více vnímat:) a jelikož jsem vegan, tak kapra u nás na talíři také nenajdete :) nicifi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Taky slavíme české Vánoce. Stromecek zdobime 23.vecer, 24. se snazime uzit si pohodovy den, sledujeme pohadky...akorat nemusíme kapra, tak si děláme k salatu řízek.
    formankova.maru@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Nozinova.p@seznam.cz
    Slavime tradicni ceske vanoce

    OdpovědětVymazat
  50. Take slavime typicky po cesku, akorat ne pulnocni nechodime, to uz dcerka i maminka spinka... Andrea.Kabelkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Slavíme tradiční české vánoce.
    sucha.hakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  52. Slavíme typické české Vánoce. Jablíčka, lodičky ze skořápky, salát a řízek, koledy a tak. Ale něco svého máme. Dopoledne jdeme dát ovoce zvířatům do lesa a vždy v podvečer se jdeme projít po okolí a podívat se, jak mají ostatní sousedi ozdobené domy. Iwaneta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Jelikož si "svoje" Vánoce teprve zavádíme druhým rokem, tak těch tradic moc nebude. Ale určitě jedeme naše české Vánoce. Co je ale tradice, kterou jsem poznala až díky manželovi, je krmení zvířátek v lese, jelikož je myslivec. A to se mi líbí mnohem víc než objet příbuzné a popřát jim. Prostě být jen rodina v přírodě na procházce. To mám ráda 😊 macka0308@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. zdobení stromku pro zvířata a dny strávené s rodinou, ale i ztišení a půlnoční mše svatá... kubaskova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj, budeme mít "naše " spíše české vánoce. Tento rok budou jen a jen pro skřítka.
    Balkova.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. U nas vanoce probihaji, tak, ze 23.12. se peipravi stromecek, ktery "jezisek" prez noc ozdobi. Rano na stedry den je tedy stromek ozdobeny ale jeste nesviti. Vecer klasicka vecere a mezitim jezisek pod stromecek prinese darky a rozsviti stromecek :-) Jinak cukrovi peceme domaci, rozkrajujeme jablko, k veceri kapr/rizek a salat, koledy, adventni kalendar...
    tumova.kristyna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Slavíme tradiční české vánoce a chceme, aby je takové poznaly i naše děti :-).

    OdpovědětVymazat
  58. My slavíme Vánoce klasicky po Česky! :-) Jsem alergická na SantaClause, soby a jiné módní trendy! jarcca056@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. S rodiči jsme slavily klasické Vánoce plné zvyků (Barborka, krájení jablíček, plovoucí svíčky, nikdo nesmí vstát od stolu apod.) plus několik našich zvyků. Teď mám již svou rodinu a ačkoliv na to přítel není, snažím se začínat pomalu také zavádět zvyky :)

    OdpovědětVymazat
  60. My budeme letos teprve slavit svoje první společné Vánoce s přítelem a s 5ti měsíční dcerou, takže tradice se teprve budou utvářet. Určitě to bude hlavně klasické, jak jsme to dělali doma my - večer předem se nazdobí stromeček, celý Štědrý den bez masa, večer rybí polévka, kapr s bramborovým salátem, rozkrojení jablíčka, rozlousknutí oříšku, sníme kousek cukroví, poté se uklidí a půjdeme vyhlížet z okna Ježíška. Během toho se rozsvítí stromeček, zapálí prskavky a zazvoní se zvonečkem. V tom přijdu do pokoje se Sárou a potom budeme zpívat koledy, přítel bude hrát na kytaru a pak se vrhneme na rozbalování dárečků. Během dne koukneme alespoň na nějaké pohádky - letos to Sáru ještě zajímat moc nebude, tak si asi budeme hrát a jestli bude sníh, tak půjdeme ven a půjdeme nakrmit kachny :) Rádi bychom si našli ještě nějaký vtipný zvyk, který není úplně český a tradiční, aby ty Vánoce byly opravdu naše, ale ještě jsme se k tomu nedostali.
    Email: lidu.milka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj, máme klasické české vánoce.. CHodíme se do města mrknout na stromeček a projít vánoční trhy se zastávkou na grog či punč :D Doma ozdobíme stromeček 23.12. V den D povečeříme, házíme doma pantoflí, pouštíme lodičky v lavorku.. a nakonec si předáme dárečky :) u nás prostě frčí klasika. Lenka
    lenasus@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj, u nás vedou tradiční české vánoce. bartlovahanka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Nikdy jsem nad tím ještě nepřemýšlel... Řekl bych ... že naše oslava vánoc se řadí mezi ty klasické české.

    OdpovědětVymazat
  64. Máme tradiční klasické České vánoce bez šílených Santů a sobů. Stromeček zdobíme večer před Štědrým dnem a ráno je velké překvapení. Cukroví a kapřík, salátek, pohádky, zvoneček a dárečky atd. .. už se moc těšíme..
    sarka.jerabkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. hezký den, u nás slavíme vánoce česky, ale tradice si uzpůsobujeme k naší radosti - stromek máme už od začátku adventu, věšíme na něj netradiční baňky (jsme hodně kreativní). Po americku vyrábím čokoládky na špejli a pak z nich vaříme s mlékem horkou čokoládu s marshmallowny. a koukáme na české i zahraniční pohádky. v ten den chci být šťastná se všemi lidmi na světě - proto se ničemu cizímu nebráním :) cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Máme to pomiešané česko-slovenské. :) Napr. máme na večeru sladkú kapustnicu. :)
    adriana.sedinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Daniela Kováříková
    Slavíme klasické české vánoce. Jediné co jsme převzali ze zahraničních zvyků je italské panettone. Moc nám chutná.
    polackovadaniela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. KLasické české vánoce, jen nemusím kapra, tak jako náhrada bývá losos, treska či jiná rybka :-)
    janiej@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Slavíme typické české Vánoce :) A nic bych neměnila ;)
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Vanoce slavime tradicne cesky :-)
    V noci pred stedrym dnem ozdobime stromecek, dopoledne připravujeme pochoutky na vecer, nejime maso, koukame na pohadky a odpoledne jdeme pred veceri zapalit svicky na hrbitov, pak večeře a darky..
    petpec@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Šárka Korousová5. prosince 2017 v 21:32

    U nás se slaví klasické české Vánoce. Jen výzdobu máme trochu v americkém stylu. �� korousovasarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  72. My slavime klasicke ceske,kapr,salat,pohadky,stromecek,rodina... indrova.klara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Tak u nás se slaví klasické české Vánoce. :-)
    brazdova.p@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Myslím si, že asi žádné cizí zvyky nemáme. Milujeme České Vánoce a snažíme se dodržovat i tradice :-) Jen čekám kdy konečně zase budou bílé Vánoce, že by letos? ;-)
    1denca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Slavíme tradiční české Vánoce s kyselicí, salátem a kaprem, stromečkem, zvonečkem a dárkama. makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Vánoce prožíváme v duchu tradic, které jsem sama zažívala jako dítě. Novinky, co se týče vánočních tradic nepřebíráme.

    bokul@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. I u nás frčí klasika :) Jen ji máme poskládanou pro nás typickým způsobem :) ráno vánočka, zdobení stromečku, pak maminčina sváteční česnečka, pak dlouhá procházka do lesa a večer kapr s bramborovým salátem :) po večeři se umyje nádobí a až pak se zvoní na zvoneček :)
    katka.chromkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  78. U nás se slaví česko-slovenské Vánoce :D, ale protože jsou si tyto dva státy velmi blízké, tak i tradice se moc neliší. nejdůležitější je trávit Vánoce v pohodě a v klidu s rodinou. Veronika.waloschkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  79. U nás klasika s rybí polévkou a kaprem, ze zvyků se snažíme nic moc na Štědrý den před večeří nejíst, jinak žádný extra zvyk nemáme. Ze zahraničí snad jedině- vánoční songy (Sinatra, Celine Dion atd.), ty jsou prostě krásné a navozují u nás tu pravou vánoční atmošku. Ovšem u večeře hraje samozřejmě česká tradiční!
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Slavíme tradiční české Vánoce,tedy alespoň podle mě�� Tzn. bramborový salát a kapr.Zdobíme stromeček,balíme dárky,cpeme se cukrovím a sledujeme pohádky.Navštívíme rodinu a příbuzné.... prostě si je užíváme �� Pavla H.
    Email: falipe@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Na Vianoce chodievame k rodicom na Slovensko.Ked sme boli jeden rok v CR na vianoce,priniesli sme si slovenske zvyky a niekolko druhov jedal😉mnam.uz sa tesim

    OdpovědětVymazat
  82. Máme rádi klasické Vánoce.
    lt83@email.cz

    OdpovědětVymazat
  83. martina.stefkova@centrum.cz
    U nás jsou klasické Vánoce a všem nám to tak vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  84. Domnívám se, že slavíme klasické české Vánoce. Jen tedy ten kapr se u nás nekoná, nahrazujeme ho jinými druhy ryb. Tereza.binkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Dodržujeme naše české zvyky a tradice :-) petra.sebestova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. Slavíme klasické české Vánoce, já ještě dělám svůj vánoční ovocný salát, který je vždycky nejlepší, protože ovoce je v tomto období nejchutnejsi. suezi@email.cz

    OdpovědětVymazat
  87. U nas se take slavi ceske Vanoce. Krome kapra k veceri, ktereho vymenime za lososa nebo kureci rizky. Jana meskjana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. U nás slavíme klasické české Vánoce.Ježíšek nám z 23.na 24.přinese stromeček a ozdobí ho. Rozsvítí se až na Štědrý večer s dárky pod ním. Společně s manželem chystáme den předem bramborový salát a celá rodina se podílí na přípravě vánočky. Pouštíme si koledy a alespoň jednu zpíváme u stromečku. Během dne sledujeme pohádky, zobeme cukroví a odpoledne se jdeme projít, aby to čekání na Ježíška rychleji uteklo. U večeře máme místo kapra kuřecí řízky,ryby moc nemusíme, a čteme verše o narození Krista.Pak už čekáme na zvuk zvonečku...
    lenka.cervenova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Slavíme tradiční české Vánoce s koledami, cukrovím, vánočkou, krájením jablíčka, apod. jen kapra, kterého nikdo nejíme jsme vyměnili za lososa, vinnou klobásu a řízek ;)
    lucecitka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Snažím se s dětmi dodržovat klasické české vánoce s Ježíškem. Santa Klaus se mi moc nelíbíp. Tyhle svátky jsou pro nás spíš o klidu, zpívání koled a pečení vánočního cukroví.
    Nezna.motorkarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Vánoce beru hlavně z křesťanského hlediska. Snažíme se proto tradice dodržovat. :-) Vánoce jsou pro mně nejkrásnějšími dny v roce a nepatřím mezi ty, kteří shánějí dárky na poslední chvíli, jsou ve shonu, stresu a 24. usnou únavou u Tři oříšky pro Popelku. :-D Já si Vánoce užívám, dárky kupuju s předstihem, na Vánočním úklidu pracuju celý prosinec a pečení cukroví beru jako takovou zábavnou bojovku typu spálím/nespálím. :-D Vánoce jsou svátky klidu a míru, je to oslava narození Páně,příležitost k tomu aby se rodina sešla a chvíle štěstí nejen v dětských očích. :-)
    Sipecek3990@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Vánoce mám rád a teď budou už podruhé ty nejkrásnější, díky mému synkovi. :-) Tradice držíme a nějakej maník od Coca Coly mně vážně nevykolejí. Beztak je to jen reklama na tu tmavou přeslazenou břečku, kterou pijou kolikrát už děti v pěti letech, si taky odpustím.
    Potrefenyhusak@seznam.cz - Zdenda Penda

    OdpovědětVymazat
  93. dortiky.ostrava@seznam.cz :) Vánoce slavíme tak nějak po našemu,nemám nic proti zahraničním projevům Vánoc :) Ale převažují ty české,co znám z dětství :) nedodržujeme žádné extra zvyklosti,syn má 2ročky,takže krájení jablíček,házení pantoflí,odlévání olova a tak jde mimo nás..my třeba budeme každoročně dělat barevné otisky rukou i nohou na papír-pečlivě schovávám :) letos máme sadu na sádrový rodinný odlitek,takže si odlijeme,jak se vzájemně držíme za ruce :) pochopitelně tucty pohádek-u nás fičí kreslené,tedy převážně zahraniční :) takže Mickey Mouse zachraňuje Santu a podobně :) a proč ne :) synovi vysvětlím,až bude větší,že každá země to má jinak,že Ježíšek by nestihl sám obdarovat celý svět :))

    OdpovědětVymazat
  94. zeman.jirik@gmail.com My jedeme tradičně..ještě předloni jsme to s partnerkou příliš neřešili.. vloni jsme to s manželkou a ročním synkem prožívali,ale neprožíval to moc on :) ale letos už si rozbalování užívá,má nabalíčkovaný adventní kalendář-každý den malá hračka a mls a je senzační,tak netrpělivě zabalené balíčky osahává a hádá,co by tam asi mohlo být :)) z tradic tedy zatím nic moc,ale atmosféra a láska musí doma být :)

    OdpovědětVymazat
  95. Ano české tradiční vánoce akorát bez kapra.
    Karpiskova.daniela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Rozhodně české, jen lampiony jsme se naučili posílat s dopisem Ježíškovi přímo do nebíčka sramcik@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Slavíme tradiční české ☺️ Vendulkabv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  98. Máme vše tradiční - cukroví, lodičky, kapr á salát, vánočka, stromeček, dárky které nosí Ježíšek atd. :) Silvous96@seznam.cz

    OdpovědětVymazat