úterý 5. prosince 2017

recenze: Kärcher WV5 Premium non-stop cleaning kit

Poslední měsíc číhám na hezké dny, abych si konečně umyla okna a pak je jdu raději trávit s dětmi ven, protože sluníčko je v tomhle období zkrátka moc vzácné. Dnes jsem ale využila příležitosti, že děti hlídala babička a rozhodla jsem se konečně otestovat aku stěrku Kärcher WV5 Premium. Ať žije předvánoční úklid! Jak možná víte, na jaře jsem poprvé použila na mytí oken aku stěrku jiné značky a byla jsem z tohohle nového způsobu, který mi ušetřil spoustu práce, naprosto nadšená. O to víc jsem se těšila na myč oken od Kärcheru, který už na první pohled vypadal ještě vymazleněji.
Na testování jsem dostala Kärcher WV5 Premium non-stop cleaning kit, což je stěrka v té nejvyšší výbavě, která obsahuje: bateriový čistič oken, lahev s rozprašovačem s potahem z mikrovlákna, čistící prostředek, úzkou odsávací hubici a napájecí stanici s náhradními bateriemi. 

A hned jak jsem ho uviděla, zajásala jsem! Jde to totiž ještě lépe a já jsem to tak trochu tušila. Kärcher naprosto geniálně propojil láhev s rozprašovačem s potahem z mikrovlákna, na které tak používáte celou dobu jen jednu ruku, zatímco druhou rukou omyté okno vysoušíte. Vše je tak ještě o něco rychlejší a účinnější. Už s sebou konečně nemusím tahat další lavory s vodou, ze kterých všude kape a šplíchá voda nebo shánět další nádoby na mycí prostředek. Tady už je krásně vše v jednom nebo tedy spíše ve dvou, ale ovládání není nijak těžké a složité, takže vám k tomu stačí vaše dvě ruce, trocha koordinace a okna se během chvíle blýskají jako nová.
Pokud o bateriovém čističi oken slyšíte poprvé a vůbec nevíte, jak to funguje, krátce celý proces popíšu. Do nádobky od rozprašovače jsem si nalila přiložený saponát, dolila jsem vodou k vyznačené rysce a zašroubovala. Vznikne vám tak 2v1 rozprašovač, kterým na okno nastříkáte mycí prostředek a hadříkem z mikrovlákna, který se na konstrukci chytře přilepuje (opět skvělý způsob, daleko rychlejší než navlékání!), rovnou okno umyjete. V druhé ruce jsem vždycky rovnou třímala i vysoušeč, kterým přebytečnou vodu z okna vysajete a v mžiku tak máte krásně umyté okno beze čmouh a zaschlých kapek.
Jde to raz dva. Okna v celém domě (i zvenku) jsem díky tomu měla umytá během chviličky a navíc mě to tímhle způsobem opravdu baví. Další nespornou výhodou je to, že takováhle věcička přitáhne pozornost okolí a tak se najednou vyrojila celá řádka pomocníků, kteří si to chtěli alespoň zkusit. Větší děti a ochotné tatínky bych tak neváhala do procesu zapojit. Přístroj je lehoučký, chce to jen správnou výšku a trošku zručnosti a systematičnosti, aby okno bylo opravdu omyté celé. Čemukoliv, co si můžou vyzkoušet děti, aniž by napáchaly více škody než užitku, moc fandím. Rozhodně nejsem pro děti do něčeho nutit, to má stejně vždycky spíš opačný efekt, ale na druhou stranu je fajn nechat je si věci osahat. I Tobík má pak dobrý pocit, že mamince pomohl a navíc se tak krásně hravou formou prostřednictvím vlastní zkušenosti zapojuje do chodu domácnosti a je pak na sebe náležitě hrdý. Ano, i mytí oken může být zábava!
A když už jsem byla v tom, umyla jsem i všechna zrcadla, skleněné vitríny, sprchový kout zvenku a dlaždičky v koupelně. Normálně by mi to zabralo 10x tolik času a odpadla by mi po tom šudlání hadrem ruka. Vážně uvažujeme, že si přestaneme tyhle přístroje půjčovat a pořídíme si vlastní. 
Jediný špinavý je po dobře odvedené práci potah z mikrovlákna, který lehce odlepíte a vyperete. Materiál je vážně super, protože ho stačilo proprat v ruce, a vše šlo krásně dolů, je zas krásně bílý jako nový. Zbytek mycího prostředku se vylije a celý rozprašovač se dá krásně rozebrat a vymýt. Stejně tak je potřeba vylít špinavou vodu z vysoušeče a vymýt hubici a sběrnou nádobku. Vše je z omyvatelných materiálů, praktické, takže i údržba samotného přístroje je rychlá a lehká. Na mytí oken v celém domě mi bohatě stačilo mít přístroj jednou plně nabitý a zatím se netváří, že by potřeboval dobít. Pokud ale myjete opravdu velké plochy, je fajn mít možnost baterii si vyměnit.
Proč mýt okna aku stěrkou a proč bych si pořídila právě tu od Kärcheru?
  • úspora času a energie 
  • kvalitně zpracováný
  • chytře řešený (rozprašovač společně s hadříkem s mikrovlákna pro rychlé a snadné umytí oken)
  • tichý
  • snadná údržba
  • malá spotřeba vody
  • efektivita 
  • cena (je to možná větší jednorázová investice, ale když si vezmete kolik času vám ušetří a jak dlouho vám bude sloužit; fajn tip je pořídit si ho třeba s někým napůl a půjčovat si ho, přece jen okna nemyjeme každý den ;)) 
  • lehký
  • široké příslušenství (nádhradní baterie, dobíjecí stanice, užší hubice, prodlužovací sada...)
  • všestranné využití (okna, zrcadla, dlaždičky...)
  • láká k vyzkoušení i další členy domácnosti ;)
A jak myjete okna vy? 
 

5 komentářů:

  1. Ahoj,

    ja myju okna klasicky voda s jarem nebo jinym pripravkem, cistic oken a vylestim :-) mam doma obycejnou sterku,ale tu moc nepouzivam...tohle je pro me zatim nejrychlejsi zpusob...ale tahla sterka vypada velmi prakticky :-)Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      děkuji za komentář, tak to jsme na tom dost podobně, ale když pak člověk vyzkouší tohohle pomocníka, zjistí, že to jde opravdu ještě mnohem rychleji a snáz ;)

      Vymazat
  2. Ja mam od liebher (snad to pisi dobre) ale ten mi dela u ramu takovy cmouhy..jinak sklo vypada hezky..ale sklo v blizkosti ramu nedokazu dokonale umyt..dela to tento taky?zvazuju ze bych ten svuj vymenila za neco novyho..diky za radu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten jsem zkoušela na jaře, byl fajn, ale tenhle je lepší, ještě důmyslnější a lépe se mi s ním pracuje. Když člověk nespěchá, tak s ním jdou dobře obtáhnout i ty kraje, ale taky mi sem tam šmouha zůstala. To už ale jen objedu mikroutěrkou a je hotovo. ;)

      Vymazat
  3. Děkuji za recenzi, už nějakou dobu jsem po tomto pokukovala, ale zatím nebyla příležitost si to koupit, ale zvažuji to čím dál více. S dětmi jsou ty okna neustále zapatlané :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥