pátek 22. března 2019

vlog: MAMAFEST 2019 / O podnikání, networkingu, podprsenkách a Nelince

Jsem moc ráda, že se po loňském úspěšném prvním ročníku Iva s Adamem z GetFound pustili do plánování pokračování. Mamafest 2019 na předchozí ročník navázal úplně dokonale, v mnohém ho ještě předčil. Už od začátku v Divadle Venuše ve Švehlovce panovala moc příjemná, přátelská atmosféra. Ostych jde na téhle akci stranou. Všichni přišli nasávat informace, rozdávat kontakty, navazovat nové spolupráce a někdy dokonce i přátelství. Původně jsem na Mamafestu nechtěla natáčet, ale pak mě strhla atmosféra místa a celé akce, a měla jsem hrozné nutkání ji na vás alespoň v rychlosti přenést.


Moc chválím zvolené prostředí. Historická budova má neuvěřitelné kouzlo. Prostor na mě celkově působil lépe a prostorněji než ten loňský.
Účast byla opravdu veliká a moc mě potěšilo, jak se všichni snažili být kontaktní. Konec konců pořádný networking je jedním z cílů Mamafestu a Iva nám dokonce dala za úkol poznat alespoň tři (nebo pět?) nové lidi a označit je v postu na instagramu. 
Přednášky o cenotvorbě a organizačním pornu byly zajímavé a přínosné, vysosala jsem z nich spoustu užitečných informací i pro svou tvorbu. Celý Mamafest byl tentokrát více orientovaný na maminky, které podnikají nebo mají v plánu vlastní podnikání rozjet.
Nejvíc mě ale bavily panelové diskuze, skutečné příběhy. Díky té první jsem třeba objevila naprosto úžasný e-shop samostatne-dite.cz, ze kterého brzy objednám dětem nádobí do naší nové kuchyně. Tobík je teď ve věku, kdy chce všechno dělat se mnou, ale u krájení klasickým nožem vždycky trošku trnu.
Ještě víc mě pak potěšila panelová diskuze blogerek, kde holky ze "staré gardy" skvěle svými názory reprezentovaly sebe i nás ostatní. Míša z blogu Hrajeme si jinak (vpravo) se bravurně ujala moderování diskuze a druhá Míša z blogu MK Life (druhá zleva) zase parádně vysvětlila, jak se to má se spolupracemi. Katy z blogu Mama-live (druhá zprava) jako vždy sršela humorem a ukázala, že si umí udělat srandu i sama ze sebe. Poslední diskutující blogerku Báru (vlevo) jsem neznala, ale působila na mě moc sympaticky. Píše foodblog Our family kitchen, takže pokud se chcete inspirovat v této oblasti, určitě se k ní mrkněte.
Nastala pauza na oběd a já jsem se motala davem a přemýšlela, jestli mi bude stačit bageta nebo vyrazím do nějakého bistra poblíž. A najednou se kousek ode mě ozvalo: "Odcházím na oběd, nechce se někdo přidat?" Otočím se a vidím sympatickou ženu činu. Vzala jsem to jako výzvu a přidala se. Bylo nás nejdřív pět, pak dokonce šest. A nemohla jsem mít větší štěstí na lepší společnost. Klárka, která dala k téhle akci impuls je na fotce nad tímhle textem vpravo. Je to majitelka firmy Caresse, braexpertka a vlastní tři butiky se spodním prádlem. Je to žena, která se ve světě neztratí. Moc se mi na ní líbí její odhodlání i styl komunikace. Dál jsem obědvala s Janou, která má svůj projekt Placka se zajícem. Petra se zase hodně zabývá emoční inteligencí dětí a píše e-booky.
Vlevo na fotografii je "BÁJO" Gábi, majitelka a tvář Utukutu. Tahle fotka jí dost vystihuje. Je to takové slunce, které rozzáří každou akci. Vždycky mám hned lepší náladu, když jí vidím a cítím se příjemně a vítaná. Její přítomnost je opravdu hodně uklidňující. Je velmi přátelská a je to ten typ člověka, kterého si hned oblíbíte. A nebýt blogu, pravděpodobně bysme se vůbec nepoznaly.
A tahle fotka asi zase dost vystihuje mě. Zrovna jsem na chodbě potkala a pozdravila autorku knížek o Nelince Kristinu Hummelovou, kterou už jste mohli vidět v předchozím vlogu z křestu Mamarketu. Je velmi sympatická, umí to s dětmi, má nádherný úsměv a velké srdce. Na její příběhy jsem slyšela samou chválu. Děti, kterým je tenkrát v Colloredo-Mandsfeldském paláci převypravovala, z ní nemohly spustit oči. Těším se, až Stellinka ještě trošku povyroste, a společně si knížky přečteme.
Tak to byl Mamafest 2019! Spíš než reportáží je tenhle článek takovým shrnutím mých dojmů z téhle akce, ale přesně takhle mám potřebu to s vámi sdílet. Ještě jsem zapomněla zmínit, že jsem většinu času seděla vedle Verunky, majitelky e-shopu proprcky.cz. Zavzpomínaly jsme mimo jiné i na loňský ročník a náš společný poslední hovor s Pavlou Dandovou, báječnou maminkou, velkou bojovnicí a zakladatelkou NF S lehkou hlavou. Tak o to víc pevně doufám, že se se všemi potkám nejpozději za rok na třetím ročníku!
A moc děkuji za laskavé svolení ke sdílení profifotek z Mamafestu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥