sobota 16. července 2016

BABY BLOG: První úroda / Hrnečky Avent a Click Lock od Munchkin 12m+

Copak se nám to tu urodilo? 365 dní, dvanáct měsíců, jeden rok.. A když je to ten první, je to o to větší sláva! Tobík už je velký kluk a jako velký kluk už nemůže jen cucat z lahve. Je na čase, aby se zvládl obsloužit sám a k tomu máme nové skvělé pomocníky - Avent Insulated cup (termohrneček s brčkem), Avent Grown up cup (první skutečný netekoucí hrneček na principu klasického ale extradůmyslný) a Munchkin Click Lock (nevysypatelná mistička).


Hrneček s brčkem Tobíka nejdříve pobavil. Zasmál se a zkusil se z něj napít. Sát brčkem zvládá skvěle, jen bojujeme s tím, že je zvyklý si hrneček při pití naklánět, jenže jakmile nakloní tenhle, má smůlu. Na léto je ale moc fajn, protože nápoj udrží déle nejen teplý, ale i chladný. Pití mu v něm tak rychle nezteplá. V horkých dnech mu tedy přináší větší osvěžení.
První skutečný hrneček je můj velký favorit! Je opravdu důmyslný. Radši se ani nebudu pokoušet popsat princip, na kterém funguje...dobře...zkrátka: "Když ho dáte vzhůru nohama, neteče. Jakmile začne dítě pít, zmáčkne ho ústy a tím se vytvoří mezera, kterou pití protéká." Doufám, že je to srozumitelné. Pije tedy jako z hrnečku nebo skleničky, akorát nehrozí, že by pití vycmrndal, když s ním pak začne máchát v ruce. Tobík měl zezačátku trošku potíž průtok regulovat, ale rychle pochopil, že když dá hrneček od úst, voda neteče. Super je, že má držátko, které u předchozího trošku postrádáme. Lépe se s ním manipuluje.
Svačinová krabička Click Lock od munchkin je možná důmyslná až moc. Svačinka se nám sice nerozsype, ale sotva si pro ní sáhnu já, natož Tobík. Materiál je dost tuhý, nepoddajný. Uvidíme, jestli se trošku ochodí, ale zatím ho používáme jen jako klasickou krabičku na svačinu, ze které mu piškoty/ovoce buď lovím nebo víčko rovnou otevřu, čímž ale celá věc postrádá smysl. Jsem trošku zklamaná, protože jsem se těšila, jak bude Tobík zas o něco samostatnější. Většinou zatím jídlo z klasické misky někde vysype a sní mu ho pes. Takhle by s ním mohl běhat bez problémů i po zahradě, jenže ho zas sám nedokáže skrz úzké průřezy vyšťourat. Asi před dvěma lety jsem viděla podobnou mističku u naší známé a fungovalo to bezvadně, tak nevím..já z ní mám zatím dost smíšené pocity a doporučit ji moc nemůžu.

Děkujeme e-shopu Feedo.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

1 komentář:

  1. Máme hrneček-lahvičku od Aventu a je na čase pokročit dál. Děkuji za tip, hrneček určitě pořídim :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥