sobota 17. srpna 2019

na cestách: Sedmihorky 2019 / Co balím dětem na týden v kempu, hrad Kost, Camp Sedmihorky

Ahoj!
Srpnovou dovolenou máme za sebou a za chvíli i celé letní prázdniny. Celou dobu jsem natáčela, takže bude následovat ještě pár dalších vlogů. Tentokrát jsem pro vás zvládla natočit i část o tom, co balím dětem, tak doufám, že vás bude video bavit. Sbalit se se dvěma dětmi do jednoho kufru, když jsme v červnu letěli do Chorvatska byla celkem challenge. Na týdenní dovolenou v Campu Sedmihorky v Českém ráji jsme sice až tak prostorově omezení nebyli, na druhou stranu chatička byla malá jako dlaň, takže jsme nechtěli týden jen donekonečna překračovat tašky. :) Nutno ještě dodat, že s námi nakonec nemohl jet Kamil, takže jsme dovolenou trávili podle plánů s mojí sestrou, jejími dvěma dětmi a Havanským psíkem Mickeym. Kamila na cestách pro tentokrát zastoupil můj tatínek, se kterým cestoval samozřejmě i jeho Havaňáček Bertík. Více se rozepíšu níže. 
Z věcí, které jste mohli vidět ve videu, bych ráda ještě jednou vypíchla malou rychlovarnou konvici a nočník. To byly opravdu velcí a nepostradatelní pomocníci. Nedokážu si představit, že bych musela každou chvíli s dětmi běhat až do umýváren na záchody. Před spaním se oba hezky vyčůrali do nočníku a vyčistili si zuby před chatou. Do umýváren jsem pak šla jen já sama s plným nočníkem. To samé konvice. Ta byla taky úplně nepostradatelná. Ráno jsme si uvařili čaj, večer mlíko, aniž bych utíkala někam do kuchyňky a složitě přenášela horkou vodu sem a tam. Jediné, co bych ještě přibrala do party je lavůrek. Lépe by se nám v něm po ránu omýval obličej i bych v něm pohodlněji mohla přeprat nějaké věci. V kempu je sice i pračka, ale nám se třeba dvakrát stalo, že si Stellinka zapomněla říct na čůrání a jedny tepláčky přeci nebudu strkat do pračky. V umyvadle se to přepíralo dost špatně a hlavně jsem s tím musela zase zdlouhavě někam chodit. 
Na instagramu vás nejvíce zaujala lékárnička Little Life. My jsme z ní nakonec použili jen dvě náplasti na nějakou tu odřeninku, ale rozhodně vám jí můžu doporučit. Celý podrobný popis obsahu naleznete v odkazu (ze slov "lékárnička Little Life" v předchozí větě vede přímý odkaz do eshopu promaledobrodruhy.cz, kde jsem ji také na doporučení pořídila). 
O něco více jsme využili vlhčené ubrousky Linteo, kterými jsme si utírali ruce, nohy, dětem zadečky, stůl po snídani, zaprášené Crocsy, zašpiněné hračky... Miluju tahle malá, praktická balení, která jsou na cesty naprosto ideální a v batohu vždy jedno mám.
Naštěstí nám počasí přálo a pršelo vždy jen v noci nebo chviličku přes den v dobu, kdy jsme zrovna seděli v autě, byli na obědě nebo na prohlídce zámku. Společenské hry se tedy moc hodily a došlo i na Albi Cestu za pokladem do Prachovských skal, kterou jsem vám také natočila a uvidíte ji v jednom z příštích vlogů. Už teď vám ale můžu prozradit, že to byl úžasný zážitek a rozhodně to nebyla naše poslední Cesta za pokladem.
Jinak jsme si v chatičce zvykli rychle. Celé dny jsme stejně trávili venku, takže nám nakonec vůbec nic nechybělo. Stella spala dole na palandě se mnou a Tobík si zase moc užíval spaní v patře. Jak jsem psala na instagramu, je super jezdit do komfortních Apartmánů Galeb v Chorvatsku, kde jste přímo u pláže, máte k dispozici vlastní kuchyňku i koupelnu, ale děti by podle mého měly zažít i tenhle druhý tip dovolené - v kempu v podstatě jen s tím nejnutnějším. Sama mám na takové dovolené nádherné vzpomínky z dětství. Těším se, že snad v budoucnu pořídíme i nějaký pořádný stan a bude to ještě dobrodružnější. Bylo krásné pozorovat děti, jak pobíhají kolem, navazují nová přátelství a úplně září. Tobík ani nechtěl jet domů a musím přiznat, že ani já jsem se k odjezdu nijak zvlášť neměla. Týden bysme to určitě ještě vydrželi. 
Cestou do kempu jsme zahájili naší dovolenou v Českém ráji zastávkou na mé milované Kosti. Poprvé jsem hrad Kost navštívila s rodiči, když jsem ještě byla na základce a od té doby ji mám vrytou hluboko v paměti. Je nádherná, jedinečná, dechberoucí. Děda šel na prohlídku hradu a já s dětmi a pejskem jsem se vydala na průzkum okolí. Dali jsme si zmrzku v krčmě pod hradem a došli jsme k rybníku udělat nějaké pěkné fotky. 
Crocs family
Na Kosti nabízejí přes léto i dětské prohlídky a v podhradí se odehrávají dvakrát nebo třikrát denně rytířská klání, ale my bychom se nestihli včas dostat do kempu, takže jsme se rozhodli si to nekomplikovat. Hodinka utekla jako voda a pak jsme to měli tak tak k autu, abychom se vyhnuli strašné bouřce, která se přes nás přehnala. Teda u nás spíš jen hřmělo a lítaly blesky, ale ségra se na dálnici dostala pod takový nápor deště, že jí z toho ulítl stěrač a musela, chudák, čekat někde u krajnice pod mostem, než se odvážila dojet alespoň na nejbližší benzínovou pumpu, kde jsme jí měli zachránit my, ale za boha jsme se k nim nemohli trefit. Byla to taková až úsměvná situace a všichni jsme se tomu nakonec smáli, i když věřím, že jí v tu chvíli moc do smíchu nebylo. Všechno nakonec dobře dopadlo a dostali jsme se do kempu živí a zdraví
Zapsali jsme se na recepci, vzali si mapky, program, průjezdku a klíčky od chatky a dojeli jsme se ubytovat. Je moc sympatické, jak skvěle mají vyřešená parkovací místa a každý si tak parkuje přímo u chatičky nebo naproti. Camp Sedmihorky nabízí různé druhy ubytování. Můžete přijet se stanem, s karavanem, ubytovat se v teepee, v mobilním domku, v penzionu, malé chatičce nebo chatce s vlastním sociálním zařízením. Ta velká chata je až pro 7 lidí a chtěli jsme ji původně, jenže už začátkem roku, kdy ségra ubytování objednávala, a já si klepala na čelo, proč to řeší tak brzo, byly všechny velké chaty zabookované. Je tedy lepší neváhat a chatu si objednat třeba už rok dopředu. Neplatí se žádná záloha, takže pokud by vám nakonec cokoliv bránilo na dovolenou odcestovat, je šance nejpozději 15 dní před datem nástupu svou rezervaci bezplatně zrušit. 
Zbyly na nás tedy dvě malé, čtyřlůžkové chatičky, kde jsou akorát dvě palandy, stůl, čtyři židle, nějaké police a malá lednička. Ostatní si musíte přivést a jak jsem psala výše, nám se dokonale povedlo se s tím vypořádat.
V 17 hodin jsme se dokonce zúčastnili prvního programu. Šli jsme s dětmi Za zvířátky do ohrádky, což je komentované krmení koziček, oveček a koníků. Děti byly nadšené, zvířátka, řekla bych, méně, ale některá si to taky vyloženě užívala. Objevili jsme moc krásná místa - pláž u koupaliště Bažantník (v Bažantníku se v době našeho pobytu bohužel nedalo koupat, voda byla dle testů zdravotně závadná a my rozhodně nechtěli nic riskovat), morčátka, několik dětských hřišť a sportovišť, kiosků, restauraci, kde naprosto výborně vařili, podívali jsme se, kde je nejbližší umývárna, kuchyňka, jídelna a klubovna. A večer jsme jen padli do postýlek a těšili se na další den.

Doufám, že se vám dnešní článek a vlog líbil! 
Pokračování příště...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥