úterý 18. prosince 2018

19. den / Balík knih od nakladatelství Pierot

Sponzorem dnešního dne je nakladatelství Pierot.
Pierot je nakladatelství pro malé a mladé. Na českém trhu působí už od roku 1993. Zaměřují se především na původní, ale i převzaté tituly zejména z oblasti cvičebnic a doplňkových učebnic pro základní školy, populárně-naučné literatury a beletrie. Od roku 2008 se začali zaměřovat též na různorodé tituly pro dospělé např. historické romány, kapesní mapy či publikace s populárně-naučnou tematikou.

Balík knih obsahuje:
Angličtina Hravé procvičování
Angličtina hravé procvičování nabízí dětem způsob, jak si hravě a nenásilně procvičit základní slovní zásobu a gramatiku. Veselé křížovky, spojovačky či doplňovací cvičení představují kreativní formu učení, která bude děti bavit. Autorem knihy je zkušený anglický profesor Peter Nitsche. Svěží a vtipné ilustrace Libora Drobného skvěle dotvářejí zábavné pojetí knihy.

Kouzelné Vánoce - tradiční zvyky a koledy
Není nic krásnějšího než maminčina kuchyně vonící vanilkou a očekáváním rozzářené oči dětí před vánočním stromkem. Je škoda tímto obdobím jen tak proletět a na chvíli se nezastavit. Nepřipomenout si zvyky, ze kterých jsme už mnohé pozapomněli, ale které dokážou prchavý zážitek Štědrého večera umocnit a prodloužit. Publikace Kouzelné Vánoce, tradiční zvyky a koledy obsahuje CD s vánočními koledami, které nahrál  a nazpíval soubor Musica Bohemica pod vedením Jaroslava Krčka. Klasické české vánoční písně vám příjemně dotvoří slavnostní atmosféru adventních večerů. Knihou vás budou provázet krásné tradiční ilustrace od Kateřiny Sládkové.
Myšáci na první výpravě
Myšáci Tomík a Otík jsou dva malí rošťáci, kteří bydlí s maminkou a tatínkem za skříní v obýváku manželů Rambouskových. Podnikají různá dobrodružství, ovšem nejraději by odcestovali a poznali zajímavá místa z celého světa. Jak asi dopadne jejich první cestovatelská výprava po velkém domě Rambouskových? Jaké záhady se přihodí? Dobrodružný příběh myších bratrů je určen dětem od 4 let.

Výhercem se stává:
GRATULUJI!

!POJĎ SI ZASOUTĚŽIT!
Prosím, přečti si následující text pozorně, i když přicházíš soutěžit třeba už poněkolikáté, v průběhu soutěže se může sem tam něco málo změnit a byla by škoda o výhru přijít!

  • Dej "To se mi líbí" stránce Můj fialový svět BLOG, ať Ti neutečou další soutěže a novinky z našeho světa
  • Dej "To se mi líbí" stránce Nakladatelství Pierot jako poděkování za dárek do soutěže
  • Do komentářů pod příspěvek zde na blogu napiš svůj mail a připiš, jakou knížku si s dětmi čtete nejraději? 
    Komentáře, které nebudou obsahovat e-mailovou adresu do slosování zahrnu, výherce pak bude mít tři dny na to, aby se mi ozval sám, pokud tak neučiní, vylosuji výherce nového. Stejně tak pokud výherce nebude na můj e-mail s výzvou k zaslání svých údajů reagovat (viz pravidla níže).
  • Soutěž je pro čtenáře s doručovací adresou v ČR i SK! Nezapomeňte se zítra přijít podívat, zda jste měli štěstí nebo si zasoutěžit o další krásné výhry. ;)
  • Zapojit se můžete pouze dnes 18.12.2018 od 00:01 do 23:59, komentáře přidané později budou smazány a nebudou zařazeny do slosování!
  • Sdílej soutěž veřejně na facebooku a zvyš svou šanci na výhru! Do druhého komentáře však musíš přidat přímo odkaz na sdílený příspěvek nebo alespoň na svůj facebookový profil, kde půjde soutěž dohledat, ideálně v popisku označte i stránku mého blogu, aby se mi sdílený příspěvek lépe dohledával. Nezapomeň i zde připsat svůj email! Sdílení mi musíte napsat do dalšího (druhého) komentáře, jinak není v mých silách to započítávat.
  • A uděláte mi radost, když nás budete sledovat i na Instagramu, to není povinné, ale budete mít malé plus, prostřednictvím instastories s námi navíc můžete být v každodenním kontaktu ;)

!SOUTĚŽ O HLAVNÍ VÝHRU!
Chceš se zapojit i do soutěže o hlavní výhru - týdenní pobyt v Chorvatsku v Apartmánech Galeb pro celou rodinu? 
  • Splň vše uvedené výše u denní výhry 
  • Dej "To se mi líbí" stránce Apartmány Galeb
  • A přijď soutěžit zase zítra! Čím častěji se zúčastníš, tím větší šanci na výhru máš!
!HLAVNÍ VÝHRA
TÝDENNÍ POBYT v Chorvatsku v Apartmánech Galeb, apartmán č. 6  (2+1 dospělé osoby nebo max. 2+1+1 dítě do dvou let věku bez nároku na lůžko) v termínu dle výběru výherce a volných ubytovacích kapacit v období květen/červen 2019
Apartmánový dům se nachází v malém, klidném rybářském městečku Živogošće přímo u pláže. Všechny apartmány mají balkón/terasu s výhledem na moře, vlastní koupelnu a kuchyňský kout. U apartmánů je parkoviště s dostatečnou kapacitou pro všechny hosty. Hned pod domem je krásná široká oblázkovo-písčitá pláž. Termín v tomto období jsme vybrali záměrně. V květnu a červnu už bývá v této oblasti krásné slunné počasí a teplé moře, pro dovolenou s dětmi je to ideální období. A možná se tam i potkáme! 

Pokud jste tu prvně, pročtěte si pozorně princip soutěže a její pravidla!↓
 
Pravidla a princip soutěže:
Soutěž probíhá na blogu mujfialovysvet.cz. Každý den od 30.11. do 24.12.2018 se na blogu v 00:01 otevře okénko/publikuje článek s výhrou/ami pro daný den.  Jednotlivé výhry budou v článku představeny a popsány (fotografie v článcích i ve videu mohou být pouze ilustrační, řiďte se textem v článku se soutěží!). O každou z výher budete moci soutěžit pouze v ten daný den. Soutěžit můžete každý den! Je jen na vás a na štěstěně, kolik dárečků letos vyhrajete. Každodenním soutěžením navíc zvýšíte i pravděpodobnost výhry hlavní ceny - týdenního pobytu v Chorvatsku v Apartmánech Galeb (apt.6). Výherce denní výhry budu losovat vždy co nejdříve po skončení soutěže a to náhodně ze všech platných komentářů (max. dva na osobu v případě veřejného sdílení soutěže na facebooku) prostřednictvím random.org. Jména výherců posléze doplním do článku s danou soutěží a výherce samotné neprodleně kontaktuji na uvedené mailové adresy. Pokud výherce mailovou adresu v komentáři neuvede, bude mít tři dny od vyhlášení na to se mi ozvat sám. V případě, že se výherce v daném čase o výhru nepřihlásí, budu losovat výherce nového. Stejně tak pokud mi výherce do tří dnů neodpoví na můj email a nepošle mi svou adresu, vylosuji po výzvě, kterou zveřejním na facebooku, náhradníka.  
Výherce hlavní výhry budu losovat tak, že 25.12.2018 nejdříve náhodně přes random.org vylosuji jeden ze soutěžních dní a následně pak z komentářů v daném dni i výherce hlavní výhry. Výhry se vám společně se sponzory budeme snažit odesílat co nejdříve, nicméně bohužel nemůžeme garantovat doručení všech výher do Štědrého dne. 
!HODNĚ ŠTĚSTÍ!

86 komentářů:

  1. Naši maličké momentálně čtu špalíček pohádek 🙂 sice je ještě malinká, ale mě to dělá radost 🙂

    zidkova.b1994@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Nejraději s dětmi čteme knihu Pohádky. Jsou v ní pohádky od K. J. Erbena a B. Němcové. Je ilustrovaná obrazky Josefa Lady.
    ChudobovaPeta@seznam.cz
    https://m.facebook.com/Malipribinacek
    Instagram: chudobovapeta

    OdpovědětVymazat
  3. Teď čteme Vánoce pro Kočku. witlucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Sdílím https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213013445785978&id=1087224185&_rdr Lucie Chmielová witlucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím si vystačíme s říkankami a básničkami. Špalicek je také náš oblíbený. Jinak knihy obecne milujeme. m.lysikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. U nás frčí Minipedie od Svojtky a před spánkem momentálně čteme O chytré kmotře lišce :)
    lenule683@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Nejvíce to byl Medvidek Pu nebo Disney pohadky vanocni, ale myslím, ze brzy to bude uz Harry Potter . suezi@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Uz 3 mesice, kazdy vecer, cteme At zije skolka! Nejdrive kniha slouzila jako mustr toho, co dverku ve skolce ceka a ted si u ni vzdy povidame, co ve skolce zazila. Jinou cist nechce... Predtom ksme meli oblibeny Podzim Obrazkove pribehy... Andrea.Kabelkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. 1,5 lety minipedie, 3.letá pohádky, medvídek Pú, maxi pes Fík..., 8 léta ta různě, Kvak a Žbluňk, klub Tygrů. Irena.myslikovjanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. S 18ti měsíční Terezkou si nejraději prohlížíme obrázkový slovník a leporela. Nejraději Když jsem já sloužil to první léto a Budulínka ;-) Verca91@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Sdílím: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10210282953390487&id=1840612529
    Verca91@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Už nejakou dobu musí být každý večer Chaloupka na vršku. liskahana@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Z těch pohádkových si čteme nejraději o skřítkovi Medovníčkovi a jinak si rádi "čteme" velké leporelo Co se děje po celý rok.
    lenka.cervenova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Pohadky pro princezny, helena.xxxxx@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. knížky od Petra Horáčka :) a Medvídka Pú. sleduji na Fb jako Barbora francová cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Čítame Barborku, staršia dcéra ju miluje. havranocka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Teď čteme sérii Jaro Léto Podzim Zima Noc, dcerku to moc baví. anna.englartova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Nejraději máme sérii knížek Jaro,Léto,Podzim,Zima,Noc.Pokaždé vymyslíme nějaký nový priběh.sdagmar@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. bajaik@seznam.cz teďka si ještě moc nečtené.ale spíše prohlížíme knížky se zvířátky a máme rádi knihu šikovný trakturek

    OdpovědětVymazat
  20. Teraz je v oblube Kamienok a palicka, Gruffalo, Cesta domov a Hura do Panamy. Na skraky@gmail.com nam mozte napisat a urobit velku radost takto pred Vianocami doma s dvoma chorymi detickami🎄🤩🎅🏻

    OdpovědětVymazat
  21. My čteme nejraději příběhy O Krtečkovi. Nezna.motorkarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Sdílím. nezna.motorkarka@seznam.cz https://www.facebook.com/profile.php?id=100018727780131

    OdpovědětVymazat
  23. Zdenka Jureckova e:electromike@seznam.cz na dobrou noc s dedeckem cteme vnoucatum ceske pohadky O 3prasatkach, Budulinek a o pejskovi a kocicce.

    OdpovědětVymazat
  24. Máme rádi Louskáčka. Je krasne ilustrovaný a dcera ho má moc rada. Kača M. Horakol_volny.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Čteme rádi jakékoliv hlavně pohádkové knihy. Momentálně máme rozečtené dvě. Pohádky Hanse Christiana Andersena a četli jsme o křesadle a 365 pohádek na dobrou noc a tam jsme naposledy četli o Víle Ariele. :) Ale máme moc rádi i české knihy. Z těch dcera miluje Krtečka, Štaflí a Špagetka. :)
    Silvous96@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sdílím na svém fb profilu https://www.facebook.com/silvie.ruibarova

      Vymazat
  26. Zatim si knizky jen prohlizime a vede posledni dny minipedie Les a zvukova knizka z farmy 🙂 antaloval@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Máme rádi minipedii s jídlem:-) a starší má rád deník poseroutky :-) avosicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Čteme Křemílka s Vochmůrkou před spaním. Dcerka už to zná nazpaměť. misu.mikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. nejraději čteme gerdu hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Pejsek a kočička:) nicifi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Tak tato výhra by se mi opravdu líbila! S dcerou čteme Náš svět, se synem od Svojtky různé okénkové.
    Jana.koloma@email.cz

    OdpovědětVymazat
  32. U nás se to stále mění, i když říkadla a písničky frčí nejvíc a momentálně dcerka sahá často po Malé mořské víle;)
    Ladyhawke@email.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Mame hodně dětských knížek a hodně jich je ještě po mě.Ted zrovna frčí Honzíkova cesta.
    sarka.jerabkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Eva Suchomelová18. prosince 2018 v 8:46

    Už asi měsíc čteme večer co večer Mysku Elišku. Eva.dozbabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Nejčastěji saháme momentálně po obrázkových knížkách se zvířátky a po zvukových. MichaelaTomsu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Dcera je malá, zatím čteme knížky s hosně obrázky a tvrdým papírem. Například Malý beránek.
    anez.vesel@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Louskáčka- má nádherné ilustrace. vejvodova.adela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. U nás pořád frčí všechny možné od svojtky, dcera ještě neudrží delší dobu pozornost na pořádnou pohádku. Maskova.D@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  39. U nás teď hodně frčí Buřtík a Špejlička Cesta do Žatce od pana Svěráka a pak knížky o jezevci Chrujdovi:-)kulhanovap@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. u nás se líbí nejvíce Máša a medvěd Nejkrásnější kolekce příběhů atej@seznam.cz sdílím na FB https://www.facebook.com/alena.hajkova.9

    OdpovědětVymazat
  41. Nejoblíbenější knížka našeho broučka je leporelo Kuřátko a obilí, to čteme kazdy den několikrát. K.Leifertova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Teď čteme krtecka a prohlizime různá leporela a knihy o zvířátkach
    karolinabruzkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. momentálně čteme Dášenku, jinak miluje všechny pohádky nenulda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. U nás momentálně frčí Káťa a Škubánek 🙂
    kam.bob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. O paleckovi.
    gabrisova.maria@gmail.

    OdpovědětVymazat
  46. Nejraději má malá (18 měsíců) knihu O zvědavém štěňátku. :-) Měla jsem ji i jako malá. Jsou v ní krásné ilustrace, takže si ji zatím spíše prohlížíme.
    kubelkova.eliska@gmail.com
    https://www.facebook.com/eliska.svobodova.9

    OdpovědětVymazat
  47. Momentálně cokoli s krtečkem :)
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Syn má 16 měsíců takže spíš se díváme na obrázky a ukazujeme si. Oblíbil si minipedie od Svojtky a dětskou encyklopedii zvířat. Ale čteme si říkadla a pohádky kde je hodně obrázků třeba Špalíček veršů a pohádek je skvělý
    K.bedravova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. My si nejradši a nejčastěji čteme 2x7 pohádek Františka Hrubína.
    sykorka.maru@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Nejradši Špalíčka nebo různé časopisy jako je Sluníčko :)
    Skyv@seznam.cz Veronika Šulcová

    OdpovědětVymazat
  51. Šárka Korousová18. prosince 2018 v 12:54

    Nejraději čteme pejska a kočičku. Je to klasika, která baví mě i dceru.��
    E-mail: korousovasarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Synovi hodně čte manželka, já si s ním nejčastěji prohlížím knížky se zvířátky
    a.taborik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  53. Sdílím na FB :https://www.facebook.com/ales.taborik
    a.taborik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. U nás teď nejvíc vede kouzelné čtení, ale z klasických knížek Medvídek Pú. ☺
    jarcca056@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Čteme o kocourovi v botách. Máme nějakou knížku s hodně obrázky. Mě se to vůbec nelíbí, ale Sáře ano, tak co nadělám.. :D lidu.milka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Nejraději knihu Králíček Petr
    falipe@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  57. U nás se teď před spaním čte o velrybě Gerdě :)
    mk.michaela@seznam

    OdpovědětVymazat
  58. O lakomém křečkovi, krásná kniha plná českých přirovnání s vtipnými ilustracemi. :) redeba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Momentalne medvidka pu + leporela. hm153@email.cz

    OdpovědětVymazat
  60. My taktiež ako väčšina, čítame Macka Pú a tiež Listy od Félixa a Disney rozprávky
    d.ludrovcova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. Rádi si čteme o Medvědovi Wrr nebo příběhy Františka z Fanfárie.

    slunicko1321@seznam.cz
    Nikol Horáková
    https://www.facebook.com/nikolthestrange

    OdpovědětVymazat
  62. Sdílím na svém fb profilu.

    slunicko1321@seznam.cz
    Nikol Horáková
    https://www.facebook.com/nikolthestrange

    OdpovědětVymazat
  63. Rádi čteme Krtečka - teď aktuální knížku Veselé Vánoce.
    dendrlinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Teď čtu hlavně Krtečka. :)
    Edita.drabkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. 1denca@seznam.cz
    My nejradši čteme takové ty klasické a nebo u nás hodně frčí Hasičské pohádky, tu dostali kluci minulý rok k Vánocům. :-)

    OdpovědětVymazat
  66. Karel Krömer email karelkromer@seznam.cz libi se mi ta knizka s Mysakama,vnucka vsude tada Ikea mysku plysovou a kdyz ji hlidame cteme Broucci klasiku

    OdpovědětVymazat
  67. Prave ted Katu a Skubanka
    petpec@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Zatím čteme nejvíce leporela, synovi jsou 2 roky,...hodně ho baví kniha Farma od nakladatelstvi Infoa,..J.a.j.i.n.k.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. O veselé mašince a leporela o zvířátkách :-)
    janaanna18@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=216386562599867&id=100026855749392
    Sdíleno, janaanna18@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Teď vede Kuřátko a obilí :-)
    Lukis2s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  72. Sdílím
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=400158490720625&id=100021794328886
    Lukis2s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Nejraději čteme Z deníku kocoura Modroočka. Iwaneta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. kamilamakovcova@seznam.cz
    Nejraději čteme 3prasatka s karkulkou,ale máme spousty nových knížek a mnoho prectenych, nejvíce se nám líbilo krysaci

    OdpovědětVymazat
  75. MY s radostí několikrát za den čteme a ohlížíme leporela :) rychlamys@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Já knížky nejraději střídám, abych nečetla furt to samé a krásně mi v tom pomáhá, že jsme začali chodit do knihovny :-) ale takový ever Green jsou třeba Děti z Bullerbynu :-) díky za soutěž, Pavla (rennfri@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  77. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10212171124344629&id=1572055766
    petpec@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. U nás vedou masinky. Lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Rmarci@seznam.cz Syn milueje Cervenou Karkulku a Petra Pana :)

    OdpovědětVymazat
  80. bohuzel jsem prozatim nemel prilezitost synovi nejakou pohadku cist. Zatim jsme si spise prohlizeli spolecne vyukove knizky, z kterych se uci zviratka atd.
    sach@cmail.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Ivanaulreichova@seznam.cz Tlapková patrola

    OdpovědětVymazat