pátek 26. října 2018

event: LEGO DUPLO / Parní vlak s akčními kostkami a aplikací

Minulé úterý jsme byli pozvaní na jednu z nejlepších akcí tohoto roku. LEGO DUPLO představovalo nový vláček (Parní vláček (10874)). Musím vyzdvihnout a moc pochválit tým Ogilvy za výběr naprosto úžasného a hlavně babyfriendly prostoru pro konání akce. Animika Hub v pražském Karlíně se proměnil na dětskou hernu/jídelní vůz a poskytl nám naprosto bezchybné zázemí. Nikdy v životě jsem neviděla tolik kostiček Lego DUPLO na jednom místě. Kromě celého města prošpikovaného kolejemi, po kterých jezdilo hned několik vlaků, byl pro děti připravený i DUPLO bazén, kde průběžně stavěli snad úplně všichni. Dětí bylo na akci jako smetí, kreslily, jedly a hlavně testovaly nový produkt a všechny jeho funkce.
Lelí´s cupcakes
Lenka s Kubíkem
Úsměv na rtech mi vykouzlil zejména vláček, který v každém voze vezl jednu mamablogerku společně s jejími dětmi ♥
z Dánska za námi přijela designérka Elizabeth, aby nám nový vláček představila a zodpověděla všechny naše otázky. Krátce nám povyprávěla, co práce designerá pro Lego DUPLO obnáší. Také prozradila, že vláček od prvního návrhu vznikal tři roky, než se dostal do prodeje jako hotový produkt. Zpětnou vazbu v rámci celého procesu získávají i od maminek a hlavně od dětí. Nový Lego DUPLO Vláček už nemá žádné spouštěcí tlačítko, vláček stačí postrčit a sám se rozjede. Naopak při zvednutí či přidržení se vláček automaticky zastaví. Balení obsahuje i akční kostky, které můžou děti libovolně umístit do kolejí a tím si vláček naprogramovat. Vláček tak při projetí zahouká, rozsvítí se, změní směr jízdy, zastaví se nebo doplňuje palivo přesně tam, kde si to dítě přeje.
Velkou novinkou je i aplikace, díky které můžete vláček propojit s tabletem a na chvíli (i v Legu jsou si samozřejmě vědomi toho, že není dobré, aby dítě trávilo hodiny s tabletem, proto vláček plně funguje i samostatně!) tak dětem hru zpestřit. V aplikaci se dítě ocitá v řídící kabině vláčku a stává se jeho strojvedoucím. Ovládání vláčku je velmi jednoduché a pro děti zábavné. Součástí aplikace je i řešení různých situací, které podporují dítě ve hře s Legem, ukazují mu a navádějí ho na další možnosti stavění a využití akčních kostek. 
Kromě Lega byly velkým hitem i balónky naplněné heliem, které se vznášely u stropu celé místnosti. Stellinka si jeden nosila všude s sebou celou první půlku akce. Vzdala se ho ve chvíli, kdy se zmocnila vláčku, který nechtěla dát z ruky, utíkala s ním a pak se ho dokonce snažila propašovat domů pod sukní. :) Kromě toho, že vlak sám jezdil, ji bavila hlavně odklápěcí střecha vagónku, do kterého schovávala různá zvířátka a panáčky. Vláček má i krásné led osvětlení, je to opravdu designovka, o kterou si my píšeme Ježíškovi. (ten to bude mít, chudák, letos krušné) Tobík se samozřejmě zakoukal do té nejdražší varianty - Nákladní vlak (10875) - která obsahuje i dva jeřáby, které ho úplně pohltily. Byly ostatně hitem u všech starších dětí! Bohužel se nedají pořídit samostatně, pouze v této kolekci. Takže v kombinaci s limitkou Lego DUPLO Cars to pro něj byla zábava na další hodinu. Neměl čas ani na výborný teplý oběd, který pro nás v rámci akce připravili. 
Doufám, že jsme na nové Lego stavebnice navnadili i vás. Od nás je to samozřejmě další letošní tip na vánoční dárek, protože Lego prostě milujeme všichni! Na tuhle akci s námi dokonce výjimečně vyrazil i tatínek, což jste si na fotkách určitě všimli. A už teď vám prozradím, že se na nějaké stavebnice můžete opět těšit i v Adventním kalendáři - vánoční soutěži, která bude tady na blogu opět v prosinci. ;)
 
Ještě jednou moc děkujeme za pozvání na tuhle krásnou akci a možnost seznámit se s Lego novinkami!

1 komentář:

  1. Super akce, to bych Samika 3r nedostala domu, Duplo legem zije..Dekujeme za tip..planovala jsem koupil Duplo Pizzerii ale ted mam v hlave vlacek 😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥