neděle 14. října 2018

recenze: WELEDA Měsíčková řada, Dětský zubní gel + sleva

Tohle je vůně mých miminek. Obě děti jsem s láskou opečovávala právě Weledou. Za prvé jsem s ní měla sama jen tu nejlepší zkušenost z těhotenství, kdy jsem si masírovala bříško jejich úžasným pěstícím olejem (recenze na Těhotenský pěstící olej). Pak přišlo na řadu testování pár reklamou a všemi blogerkami prověřených produktů, ale i zde platí, když je něčeho všude moc, nevěstí to nic dobrého. A po pár fiascích, zatímco Tobík po každém pokakání řval jak tur, protože měl zadeček rudý jak mandril, se matce konečně rozsvítilo a vytáhla Weleda krém proti opruzeninám, který si šetřila jako vzácnost, sama nevěděla na kdy vlastně...
Mimo jiné můžu v tomhle ročním období moc doporučit i Weleda Měsíčkový ochranný balzám, který chrání citlivou pleť miminka před větrem, chladem a mrazem.


WELEDA Měsíčkový kojenecký krém
(75ml; 199,-)
Čím přírodnější produkt jsem na zadečky našich dětí zkusila, tím úspěšnější jsem byla a nakonec jsme zakotvili právě v Měsíčkovém přístavu hlavního města kvalitní péče - Weleda. Krém se příjemně a lehce roztírá, má takovou olejovitou konzistenci, takže zadeček stačí opravdu jedním tahem lehce přemáznout. U nás vždy fungoval naprosto dokonale a obě děti spolehlivě uchránil před začervenáním a opruzeninami. A pokud se stalo, že se pokakali a nemohla jsem jim plenku hned vyměnit (např. v noci), krém s obsahem měsíčku dokázal případné začervenání velmi rychle zklidnit a vyhojit.  Zároveň s krémem můžete léčit i všelijaké jiné bolístky/začervenání, které se občas miminku objeví po těle, když se třeba zpotí nebo škrábne. Krém je vhodný i pro děti s atopickým ekzémem. Můžete ho používat hned od prvního dne po porodu. Kůže děťátka je po něm krásně jemná, hebká a voňavá. Kéž bych k vám tu nádhernou vůni mohla přenést!

WELEDA Měsíčkový kojenecký olej
(200ml; 299,-)
Já prostě oleje obecně naprosto zbožňuju. Je to s nimi rychlé, jednoduché a tak moc příjemné. Po koupeli, která dehydruje je vhodné děti pravidelně promazávat. Opět se nemusíte bát použít ho i na to nejmenší miminko. Olej vyživí, zklidní a díky složení opět i ochrání miminčí pokožku. Krásně lehce se roztírá, pokožku prozáří, hydratuje, ale nemáte pak takový ten ulepený pocit. Nijak nedráždí! Používat ho ale může v podstatě celá rodina. Je například velmi vhodný i pro starší děti, které trpí na citlivější pokožku. S miminky dokonce můžete zkusit nějakou lehkou masáž. Masáží jim navíc pomůžete se příjemně zklidnit před spaním. Moc dobře jim dělá třeba jen delší promazávání chodidel, kde stimulujete spoustu důležitých bodů. Musím se přiznat, že se sama velice často mažu právě dětskými oleji, se kterými mažu děti. Měsíčkový kojenecký olej od Weledy je naše stálice a už jsme vymazali několik balení. Jeho nažloutlé zabarvení mi evokuje léto a dovolenou. Vůně je jemnější a méně intenzivní než u krému, stále o ni ale víte.
(50ml; 129,-)
O tomhle dětském zubním gelu, už jsem na blogu jednou psala ve článku o péči o mléčné zoubky. Opět bych chtěla vychválit a vyzdvihnout obzvlášť přírodní složení. Gel neobsahuje fluoridy, sladidla, konzervační látky, barviva ani umělé příchutě, takže nebudete své děti zbytečně navykat na sladké nebo chemické chutě. I přesto je gel dobrý, dětem (i dospělým ;)) chutná. Má takovou jemnou svěží příchuť. Malé děti pastu často jedí a polykají spíš než by si s ní nějak závratně zuby čistily, ty je jim pak potřeba poctivě dočišťovat. Jsem ráda, že jsme tuhle pastu zvolili a neudělala bych to jinak. Bohužel Tobík měl zoubky velmi brzo, často a dlouho pil mléko z lahve (hlavně v noci), čímž se mu zoubky začaly i brzo kazit, ač jsme čistili velmi pečlivě, zodpovědně a troufám si říct i rádi. Když mu paní zubařka diagnostikovala zvýšenou kazivost (měl ve dvou letech tři kazy z toho jeden vrtaný i přes to, že nejedl vůbec sladké a čistili jsme o 106), museli jsme začít používat jinou pastu, která na zoubkách trošku víc pracuje. To je tedy náš zubní příběh, nicméně jak vidíte, pastu máme doma znova a čistí si s ní své první zoubky Stellinka, u které se prořezávají daleko pomaleji a zároveň nepije "sladké" mléko z lahve, takže má lepší předpoklady k tomu mít zoubky zdravější. Ale je pravda, že díky staršímu bráškovi od roka trošku mlsá zmrzlinku, tak uvidíme. 

Naše aktuální Weledí sbírka, kde neustále nové produkty nahrazují ty vypotřebované.
A jako bonus tu pro vás ve spolupráci s eshopem Lekarna.cz mám 15% SLEVU na produkty značky WELEDA, která platí do 18.10.2018! Slevový kód: MUJFIALOVYSVET15WELEDA 
Jaký je Váš nejoblíbenější produkt od Weledy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji ♥