středa 17. října 2018

recenze: La Roche-Posay EFFACLAR

A máme tu beauty okénko! Juch! Letos se mi ten předpovídaný návrat ke kosmetice moc nezadařil, ale budou se tady teď čím dál tím častěji objevovat i jiná než vyloženě dětská/mateřská témata, i když jak dobře víte, všechno souvisí se vším. Bylo mi ctí testovat novinky od La Roche-Posay EFFACLAR a to ze dvou důvodů - jedná se o dermokosmetiku a většina lidí na ní pěje samou chválu. EFFACLAR je řada určená pro mastnou a problematickou pleť se sklonem k akné a nabízí kompletní program přípravků péče a hygieny pro pleť s nedokonalostmi. Co na tuhle řadu říkám já?


Moje v celku pěkná pleť se z ničeho nic na konci léta rapidně zhoršila. V podstatě ze dne na den jsem byla celá osypaná a řekla bych, že to ani nebylo klasické akné. Na instagramu jste mi hodně psaly, že by se mohlo jednat o nějakou alergii. Zkusila jsem si dávat pozor na stravu, zkusila jsem pleť čistit, detoxikovat, změnila jsem prací prostředek, ale nic nepomohlo. Byla jsem z toho docela nešťastná, protože běžně nepoužívám make-up a sem tam nějaký pupínek mi přijde v pohodě, ale s celým osypaným čelem se mi ani nechtělo moc mezi lidi. Když mi z Lekarna.cz přišla nabídka na testování nové řady od La Roche-Posay pro problematickou pleť, řekla jsem si, že nemám co zkazit a předsevzala jsem si, že budu testovat opravdu poctivě. Vyzkoušet jsem mohla hned tři přípravky - čistící mycí gel, micelární vodu a krém. Tím jsem vlastně získala veškerou potřebnou výzbroj, kterou jsem tedy ještě občas doplnila o olejový odličovač očí, když bylo třeba odstranit před mytím make-up. Vše jsem poctivě používala měsíc minimálně jednou denně, snažila jsem se ale (alespoň ze začátku) používat všechny tři kroky ráno i večer. Když jsem k výsledkům po pár dnech začínala být skeptická, najednou to začalo všechno nějak zázračně působit a zhruba po týdnu jsem pozorovala první výsledky. Neuděla jsem fotku před (protože nebylo moc o co stát, teď toho lituju), ale někde se pokusím něco vyštrachat (v instastories jste to měli z první ruky). Na konci článku ale najdete určitě fotku po, která si, myslím, celý výsledek krásně ilustruje.

(200ml; 299,-)
Příjemný čirý gel s lehkou parfemací, bez mýdla, bez alkoholu. Obsahuje zklidňující termální vodu z La Roche-Posay, která působí proti podráždění. Pleť opravdu nijak nedráždí. Na jedno použití ho stačí opravdu trošku, na vlhké pleti se jemně napění. Pleť je pak hebká jak dětská prdelka - jemná a čistá.
(200ml; 299,-)
Myslela jsem si bůh ví jak nemám po gelu vyčištěnou pleť, ale tahle micelárka vždycky ještě zvládla něco vyčmuchat a dočistit. Také neobsahuje barviva, parabeny, alkohol ani mýdlo. Obsahuje termální vodu z La Roche-Posay a parfemaci nemá téměř žádnou. Používá se klasicky vatovým tampónkem. Celý proces mytí a čištění dotáhne k dokonalosti.
(40ml; 399,-/nyní v akci 339,-)
Je to v podstatě takový lehký krém, který se nanáší na pleť po očištění gelem a micelárkou. Pomáhá redukovat výskyt nedokonalostí, sjednocuje pleť a čistí póry. A v mojí péči o pleť je klíčový. Má takovou lehoučkou až gelovou konzistenci, je moc příjemný, bez parfemace, pleť hodně hydratuje, ale nijak nelepí, nedráždí. Na webu píší, že do 24 hodin redukuje začervenání a po 8 dnech používání je výskyt nedokonalostí výrazně snížen, což sedí s tím, co jsem psala výše. Po 4 týdnech jsou póry čisté a povrch pleti vyhlazený - i tuhle informaci můžu potvrdit (viz fotka níže). Krém je vhodný i pod make-up. Musím říct, že ta změna je fakt vidět. I těch pórů jsem si nedávno všimla. Celý obličej se pomalu ale jistě dává dohromady.
Já jsem s výsledkem tedy moc spokojená a určitě budu produkty používat dál. Pleť se mi zklidnila, sem tam nějaký pupínek ještě mám, ale už nejsem osypaná a je opravdu vidět, že pleť je čistší, sjednocená. Za ten měsíc jsem čistícího gelu vypotřebovala úplné minimum, micelárky tak jednu pětinu a do krému nevidím, ale tam to bude zhruba třetina.
No a na závěr to nejdůležitější - srovnání před a po:
PŘED TESTOVÁNÍM
printscreen z instastories; září 2018
PO MĚSÍCI POUŽÍVÁNÍ LA ROCHE-POSAY EFFACLAR
začátek října 2018
Tahle fotka je focená po téměř měsíci používání, je bez filtru, bez úprav, bez make-upu, focená venku na denním světle a na můj vkus až moc zblízka, ale myslím, že účel splnila.
Jaké jsou vaše zkušenosti s dermokosmetikou?

1 komentář:

  1. Já jsem tuhle kosmetiku zatím nezkoušela. Zahlédla jsem ji u kamarádky, která produkty od téhle značky používá téměř pořád, ale to je zatím bohužel vše :D jinak fotky jsou moc hezké :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥