úterý 18. prosince 2018

tipy: Originální dárky na poslední chvíli

Tak mi to nedalo a ještě pro vás dávám dohromady pár tipů na dárky. Dneska jsem totiž sama trošku panikařila a půl dne jsem strávila prohlížením e-shopů a přemítáním, jestli mám ještě narychlo něco doobjednat. Pojďte se se mnou vydat po mé dnešní objevitelské dráze...

MIKROSKOPY A DALEKOHLEDY
Jsou vaše děti zvídavé, milují přírodu, pozorují, co se v ní děje? Pak je možná mikroskop dobrá volba. Ale nekupujte hračky, kupte výrobky, které jsou opravdové. Mikroskop značky Levenhuk prodává specialista na optiku Infoto (mají také prodejnu v Praze, kde si můžete produkty vyzvednout). Mikroskopy mají hezky tvarované tělo v zářivých barvách. Mě moc zaujal tenhle fialový! Nabízí jasný, ostrý obraz. Objektivy dosáhnete až na zvětšení 640x. Pamatuju si, jak mě samotné tatínek přivezl z nějaké burzy starožitný mikroskop. Mám ho schovaný dodnes, je ale hodně křehký, pro děti moc vhodný není, proto mě moc zaujaly tyhle, které se tváří daleko bytelněji.
A jestli vás zajímá, jak jsem se dopracovala ke krásnému fialovému mikroskopu, po kterém teď mé srdce prahne, tak jsem si vzpomněla, že se Tobík nedávno zmínil, že by si přál dalekohled a ty mají na e-shopu taky.

BUSOLY A KOMPASY
A od dalekohledů už je zase jen krůček k další výbavě do terénu. Tobík měl na kole zvonek s kompasem a neustále z něj něco četl, takže ani kompas není pro malé (ale i ty velké!) objevitele od věci. Naučit se orientovat v přírodě bychom často potřebovali i my. Buzola není drahá věc a může vám zpestřit společné výlety. Zkuste jednu koupit třeba i v kombinaci s blokem, do kterého si budete svoje zážitky zapisovat, kreslit, vlepovat lístky a schovávat poklady, které po cestě nasbíráte.

TAM&ZPĚT
Když jsme u toho zapisování, vzpomněla jsem si na pětiletý deník Tam&zpět, který jsem objednala pro Kamila. Ale sama bych si ho přála taky. Jen nevím, jestli on z téhle myšlenky bude tak nadšený jako já, takže se ho případně ráda ujmu. V opačném případě si dokoupím jeden pro sebe. Ale o čem je řeč? Za mě je to naprosto geniální nápad. Po dobu pěti let si každý den zapisujete pár řádek o tom, co jste prožili, odpovídáte na otázky, které jsou u daného data napsané nebo si zkrátka jen poznamenáte, co považujete za důležité. Pět let v jednom sešitě! Mě to přijde naprosto dokonalé. Pět let se nezdá jako dlouhá doba, na druhou stranu se vám za tu dobu může život obrátit několikrát vzhůru nohama. Určitě tam za tu dobu bude vidět značný posun a sama jsem strašně zvědavá na to, jak budeme za rok koukat na zápisky z letoška a jaké v nás budou vyvolávat vzpomínky a emoce za další čtyři roky... Z e-shopu už vám do Vánoc asi dorazit nestihne, ale je k sehnání i v pár kamenných prodejnách v Praze, Brně a Uherském Hradišti.

FUNKČNÍ PRÁDLO
A jsme zase zpátky u té výbavy na cesty/sport. Jak vidíte, postupovala jsem velmi systematicky a prakticky. ;) Funkční prádlo jsme jako malí neměli, kamaše pod oteplovákama kousaly a byly tak spíš za trest. Třikrát hurá a pětkrát sláva! Kvalitní funkční prádlo totiž dokáže z obyčejného výletu vykouzlit zážitek na celý život, no ne? A Scutumwear je navíc české funkční prádlo! 

VÝBAVA NA HORY

A pokud byl váš muž joo hodný, tak to můžete dotáhnout k dokonalosti a pořídit mu nějakou pěknou soupravu, nový snowboard (ten letos dostane Kamil ;)) nebo třeba batoh na tu busolu. Snowboardel se specializuje na sportovní potřeby a vybavení a taky mají kamenný obchod v Praze, kde můžete ještě podniknout nějaký ten last minute shopping. Já jsem věčná začátečnice, ale je fakt, že s tímhle fialovým snowboardem by mi to určitě šlo mnohem líp! Kamilův sen je ze mě udělat alespoň obstojnou snowboarďačku a letos už mi moc výmluv nezbývá, leda bych si dupla, že bez fialovýho prkna do toho nejdu. Je boží! 

LÉTNÍ DOVOLENÁ
A pro ty, co zimě moc neholdují, tu mám ještě jeden extra tip, se kterým u stromečku určitě zazáříte. Co takhle potěšit celou rodinu nějakým společným zážitkem nebo rovnou rodinnou dovolenou u moře? Jih makarské riviéry strčí v klidu do kapsy i kdejakou exotiku, moře je čisté, okolí klidné a Apartmány Galeb vám můžeme doporučit všema deseti!

3 komentáře:

  1. Funkcni pradlo..hodne si pochvaluje svagrova,manzel by potreboval..dobry tip.Ja jsem spise na letni mesice..me zaujal kompas.Deti by se mely ucit strany..orientaci

    OdpovědětVymazat
  2. Ten mikroskop je opravdu super typ na dárek a jednou jim svého syna obdaruju ;)
    Funkční prádlo je klasika a kniha Tam a zpět zní opravdu zajímavě ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To já naštěstí dárky řeším s předstihem, protože nemám ráda stres. Navíc vše můžu objednat přes internet, což je pro mě mnohem pohodlnější. Například dneska jsem se dívala na nějaké RC modely pro syna a nakonec jsem mu koupila auto na dálkové ovládání.

    OdpovědětVymazat

Děkuji ♥